Angkor Wat: Utile

angkor wat elefant

1. Când să călătorești în Angkor Wat?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Angor Wat este între lunile noiembrie și mai atunci când este sezon uscat și temperaturile nu sunt încă atât de calde (28-32 de grade). Între lunile martie și mai temperaturile ajung și până la 40 de grade.

Sezonul ploios este între iunie și octombrie. Deși turiștii sunt mai puțini la număr, ploile cad aproape zilnic în această perioadă la Angkor Wat.

 

 

2. Transport:

 • Angkor Wat nu are facilități de cazare, hub-ul pentru turiștii ce aleg să viziteze templele fiind Siem Reap, orașul aflat la 6 kilometri distanță. Puteți ajunge aici fie cu avionul, zburând pe aeroportul internațional din localitate (compania aeriană low-cost Air Asia zboară aici legând Siem Reap de majoritatea destinațiilor din Asia de Sud Est) fie cu autocarul.
 • Noi am ajuns în Siem Reap din capitala Phnom Penh cu autocarul, cursa fiind organizată în condiții foarte bune de către compania Giant Ibis. Biletele le-am rezervat online cu o lună înainte direct de pe site-ul lor. (15 $/persoană).
 • O dată ajunși în Siem Reap cel mai comun și la îndemână mijloc de transport până la hotel este tuk-tuk-ul. (cam 5 $ de la aeroport în oraș sau 3 $ de la autogară).
 • Orașul Siem Reap este mic, centrul și principalele obiective le puteți vizita ușor printr-o plimbare la pas. La Angkor Wat ajungeți cu tuk-tuk-ul din Siem Reap, o cursă fiind în jurul a 4-5 dolari.

 

 

3. Cazare:

Orașul Siem Reap aflat în apropiere de Angkor Wat este dezvoltat din punct de vedere turistic, oferind o mulțime de opțiuni în ceea ce privește facilitățile de cazare.

 • Buget mic, aproape de aeroport: dacă sunteți pentru puțin timp în zona Siem Reap – Angkor Wat, o variantă foarte bună de cazare este Angkor Hotel – aflat la 10 minute de mers cu mașina de aeroport, 15 minute de templele de la Angkor Wat sau 5 minute de mers cu mașina de zona centrală a orașului.
 • Buget mare. Arhitectură și atmosferă tradițională, locație centrală: Angkor Village Hotel este o alegere foarte bună dacă doriți să vă relaxați și să cunoașteți puțin din stilul și ospitalitatea khmeră oferite de bungalow construite de un arhitect francez. Aici puteți cunoaște luxul la un preț totuși accesibil (sub 100 dolari/noapte), dar mare pentru Cambodgia. Aflat central, la 10 minute de mers pe jos de Piața de Noapte.
 • Buget mic, locație bună: Acha Sva Road, Street 25, Hollywood Angkor Boutique Hotel. A fost și varianta aleasă de către noi. Am fost foarte mulțumiți de condițiile oferite aici, totul la un preț foarte bun (34 dolari camera dublă/noapte). Aflat central, am vizitat orașul și punctele de interes plimbându-ne la pas. La templele de la Angkor Wat am mers cu tuk tuk-ul, cam 15 minute din fața hotelului nostru.
Hollywood Angkor Boutique Hotel

Hollywood Angkor Boutique Hotel

 

 

4. Costuri:

Siem Reap, orașul turistic dezvoltat în mare parte datorită milioanelor de oameni ce ajung aici pentru Angkor Wat, este un oraș scump dacă ne raportăm la nivelul de trai al Cambodgiei. Mâncarea la restaurante ni s-a părut mai scumpă decât în capitala Phnom Penh, la fel și produsele din supermarket ori clasicul tuk-tuk.

O zi la templele de la Angkor costă 20 de dolari $ biletul de intrare. Evitați să luați masa de prânz la vreuna din terasele recomandate cu insistență de ghizi sau șoferii de tuk tuk: mâncarea este proastă, iar prețurile sunt speciale pentru turiști.

 

 

5. Localuri, mâncare & băutură tradițională:

La Angkor Wat opțiunile de restaurante și localuri sunt limitate, până la urmă fiind normal să fie așa într-o zonă ce ar trebui să iasă în evidență doar prin monumentele sale.

Orașul Siem Reap însă nu duce lipsă de localuri și restaurante, de la cele low-cost până la cele mai pretențioase, cu meniuri internaționale.

O variantă excelentă pentru a îmbina atât mâncarea bună tradițional khmeră, cât și spectacolele de dans cambodgian Apsara, a fost restaurantul de tipul all you can eat Koulen. Deși restaurantul are dimensiuni gigantice, mai ales în jur de ora 19:00, atunci când se ține specacolul de dans, este luat cu asalt de turiști și cu greu veți găsi loc fără o rezervare în prealabil.

Dansurile Apsara – restaurantul Koulen

Dansurile Apsara – restaurantul Koulen

 

 

6. Ai grijă să:

 • Dacă ajungeți pentru prima dată în Cambodgia direct pe aeroportul din Siem Reap, viza se poate obține chiar pe aeroportul de intrare în țară – visa on arrival. Taxa de viză este de 30 de dolari $. Pentru a nu pierde timp inutil, trebuie să aveți la voi 2 fotografii de tip de 4×6 cm. Mai multe informații regăsiți și pe site-ul MAE.
 • Monumentele de la Angkor sunt încă folosite ca temple, așa că cei de aici solicită turiștilor să respecte locurile și să țină cont de câteva reguli de vestimentație, cum ar fi faptul că umerii și genunchii trebuie să fie acoperiți.
 • Biletul de intrare la Angkor Wat oferă accesul la temple începând cu ora 17:00 a zilei precedente. Așa că numai bine, dacă ajungeți în Siem Reap în timp util, puteți prinde și apusul la temple, în baza aceluiași bilet pentru care veți vizita a 2-a zi locul.
 • Cea mai bună invesiție pe care o puteți face la Angkor Wat este să vă luați un ghid pentru toată ziua. Prețurile sunt undeva în jurul a 15-20 $, dar merită fiecare bănuț cheltuit. Este greu să înțelegeți povestea locului doar din ghiduri printate și povești de pe internet. Puteți închiria ghidul fie de la casa de bilete de la intrare, fie direct din Siem Reap, însă cel mai bine cereți o recomandare la hotelul unde sunteți cazați.

 

 

 

7. Fii inspirat de Angkor Wat :

Dacă sunteți curioși să vedeți cum arăta Angkor-ul în trecut, cei de la National Geographic au încercat împreună cu două universități de renume să creeze câteva animații cu viața de aici în urmă cu 800 de ani.

Și o idee de melodie khmeră, potrivită pentru dansurile Apsara .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!