Bangkok: Oameni ai locului

ghid bangkkok

Thailandezii s-au născut în “Țara celor 1000 de zâmbete” și sunt crescuți de mici în spiritul filozofiei Jai Yen care înseamnă „inimă rece” și ce îi va ajuta întotdeauna să evite conflictul și confruntarea socială. Această filozofie face din ei niște oameni extrem de pașnici, ospitalieri și plini de căldură sufletească. Și asta se simte. Primul zâmbet .

Totuși, zâmbetul ajunge uneori să fie un „saving face” care poate fi folosit pentru a evita o confruntare, în momentul în care nu înțeleg ceva sau când apare o neînțelegere, așa că nu vă lăsați păcăliți . Mai ales în zonele turistice, thailandezii au învățat să profite cu zâmbetul pe buze de călători, de aceea e bine de știut că, de cele mai multe ori, ajutorul dezinterest ascunde un interes în spate. Atâta timp cât ești conștient de asta, nu ai de ce să îți faci griji pentru că, după cum am zis, oamenii sunt pașnici, iar locurile nu sunt periculoase. Al doilea zâmbet .

Dintre thailandezi, am stat cel mai mult de vorbă cu ghida noastră de la Marele Palat, Chanchom Meepark, o femeie de 1.5m, la vreo 40 de ani, cu o pălărie de paie în cap și extrem de haioasă, veselă și descurcăreață. Chanchom lucra ca funcționar la Marele Palat, iar în timpul liber făcea tururi pentru turiști.  Cu zâmbetul pe buze, ne-a povestit de turiștii chinezi care vin în număr din ce în ce mai mare aici, dar care “Nu înțeleg mare lucru, sunt foarte gălăgioși și nu sunt pe placul meu”. Ne-a povestit și despre cultura oamenilor de aici de a-l venera pe rege: “Regele este foarte iubit aici, toți oamenii au poze cu el prin case și îl respectă ca pe un Zeu” și ne-a spus cu mândrie că “thailandezii sunt foarte longevivi și că bunica ei are 97 de ani de ani”. Al treilea zâmbet .

Thai energy

Thai energy

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!