Bangkok: Utile

picnic street food bangkok apus

1. Când să călătorești în Bangkok?

Bangkok este cel mai călduros oraș de pe glob cu o temeperatură medie anuală în jurul a 28 de grade. Climatul de aici cuprinde 3 anotimpuri: sezonul cald: din martie până în iunie – cu temperaturi medii de 34-35 de grade, sezonul ploios: iulie – octombrie și sezonul rece: noiembrie – februarie, cu temperaturi medii de 27-28 de grade.

Cea mai bună perioadă de vizitat Bangkok-ul este, ați ghicit probabil, perioada noiembrie – februarie. Problema ar fi că toți ceilați turiști gândesc asta iar orașul este foarte aglomerat în plin sezon.

 

 

2. Transport:

 • Principalul aeroport al orașului unde aterizează cursele internaționale este Aeroportul Internațional Suvarnabhumi.
  • Aeroportul oferă birouri de unde vă puteți obține viza pentru Thailanda – visa on arrival, în cazul în care aveți nevoie.
  • Suvarnabhumi International Airport este situat cam la 40 de kilometri de centrul orașului, iar o cursă cu taxiul durează cam o oră și nu ar trebui să coste mai mult de 400-450 de baht. (insistați ca soferul să folosească taxi-metrul și luați de asemenea în calcul faptul că traficul prin Bangkok este de multe ori imposibil).
  • O altă variantă de transfer către oraș, ceva mai ieftină, este autobuzul expres (tarif fix 150 baht/cursă). Acesta are patru opriri în oraș: Silom Road, Sukhumvit Road, Khao San Road și Gara principală Hualampong.
  • În cazul în care aveți un zbor de legătură de pe celălalt aeroport al orașului, Don Muang luați în calcul pentru transfer minim o oră (distanța între ele este de 50 de kilometri).
 • Don Muang este aeroportul de pe care pleacă cursele interne sau cele low-cost.
  • Aeroportul este situat la 25 de kilometri de centrul orașului și cel mai facil mod de transfer către oraș este tot cu taxiul. (cam 45 de minute și aproximativ 300 de baht).
  • O altă variantă de transfer spre oraș este autobuzul 29, ce are opriri în zona Siam. Costă doar 20 de baht, dar timpul pierdut este mai mare decât varianta cu taxiul.
 • Bangkok-ul este un oraș imens ca întindere, împărțit în 50 de cartiere și 154 de subcartiere. Este greu să numești care ar fi centrul într-un astfel de oraș. Variantele folosite cel mai des ca puncte de reper sunt Siam Square și zona Silom. Victory Monument este o piață imensă și principalul hub al orașului de unde pleacă autobuzele sau microbuzele.
 • Principalele zone de interes în oraș sunt:

 

1. Rattanakosin: orașul vechi, locul unde se găsesc principalele obiective – Royal Palace sau Wat Pho. Dezavantajul este că în această zonă nu există metrou.

2. Siam Square: centrul modern al orașului, zona plină de hoteluri de lux și mall-uri

3. Sukhumvit: zona de lux a orașului preferată de către cei cu pretenții. Hoteluri de lux, dar și viața de noapte: zonele roșii Soi Cowboy sau Nana se găsesc aici.

4. Silom: ziua centrul financiar al orașului, seara viață de noapte și go-go bars în zona Patpong.

5. Thonburi: Partea tradițională a orașului, locul unde puteți explora casele plutitoare construite pe vechile canale.

6. Khao San Road: magazine, terase și baruri – nightlife, într-un cuvânt. Locul preferat al backpackerilor din toată lumea.

harta bangkok

 • Traficul în Bangkok este o mare problemă, așa că deși cursele cu taxiul sunt ieftine, va trebui să vă înarmați cu multă răbdare pentru a face față cozilor interminabile și a negocia cu șoferii ce nu vor să folosească taxi-metrul.
 • Metroul nu este foarte dezvoltat în oraș, iar ca turist poți face o plimbare cu Sky Train-ul mai mult pentru experiență decât pentru partea utilă, principalele obiective turistice ale orașului nefiid situate de-alungul liniilor. Aici regăsești harta metroului și a Sky Train-ului din Bangkok.
Tuk-tuk-ul, prietenul turiștilor prin Bangkok

Tuk-tuk-ul, prietenul turiștilor prin Bangkok

 

 

3. Cazare:

Într-un oraș precum Bangkok se găsesc cu siguranță variante de cazare pentru toate gusturile și buzunarele. Mai jos câteva sugestii, în funcție de locație și preț:

 • Buget mare, locație aproape de metrou: în zona Siam se găsesc foarte multe hoteluri de lux. Zona este deservită de metrou și este mai degrabă alegerea perfectă pentru cei ce se află în Bangkok pentru business trip.
 • Buget mediu, locație foarte bună: Rattanakosin, orașul vechi. Puteți găsi aici cazare la un preț mediu, iar cele mai importante obiective ale orașului pot fi vizitate de aici pe jos. Un dezavantaj este faptul că pe aici nu circulă metroul.
 • Buget mic, locație bună și viață de noapte: Khao San Road, aflat cam la 15 minute de mers pe jos de Royal Palace, zona oferă foarte multe atracții pentru cei ce iubesc viața de noapte și agitația dar în același timp caută și să se încadreze într-un buget mai redus.

Noi am fost cazați în zona Rattanakosin, la 10 minute de Royal Palace, la hotelul Feung Nakorn Balcony Rooms and Cafe. A fost o alegere foarte bună în ceea ce privește costul, localizarea și condițiile oferite.

 

 

4. Costuri:

În general Bangkok-ul este un oraș ieftin pentru cei obișnuiți cu prețurile din Europa: o cursă cu taxiul (cu taxi-metrul activat) costă cam pe jumătate cât una în București, o masă la un restaurant mediu costă cam 120 baht (3 dolari), o noapte de cazare la un hotel mediu costă cam 25-30 dolari/cameră dublă.

Dacă sunteți fan street food puteți mânca fructe de mare cu 40 de baht porția (1 dolar), ori puteți cumpăra suveniruri sau haine de la una dintre numeroasele tarabe din stradă, la prețuri foarte mici, cu puțin efort de negociere J.

Cu toate acestea, veți găsi în Bangkok și hoteluri sau restaurante ultraluxoase, prețurile fiind până la urmă adaptate pentru toate gusturile.

 

 

5. Localuri, mâncare & băutură tradițională:

Se spune că în Bangkok sunt peste 50,000 de locuri unde poți mânca. Cu o așa ofertă bogată, există variante pentru toți: de la insectele proaspăt prăjite în stradă – pentru amatorii de senzații tari și până la restaurantele de lux cu specific internațional din zona Sukhumvit.

Printre cele mai frumoase experiențe din Bangkok a fost pentru noi street picnic-ul din zona Tha Thien Pier cu frigărui din fructe de mare, servite la apus pe iarba de pe malul râului Chao Praya.

Puteți lua cina și servi un cocktail la Cielo Sky Bar, de unde puteți admira orașul la 360 de grade, de la etajul 46. Dintre toate rooftop barurile din Bangkok am ales Cielo în special pentru faptul că auzisem de atmosfera relaxantă de aici și de faptul că locul nu este sufocat de mulțimile de turiști.

Priveliștea de la Cielo Sky Bar

Priveliștea de la Cielo Sky Bar

 

Street Food Picnic lângă Tha Tien Pier 

Street Food Picnic lângă Tha Tien Pier

 

6. Ai grijă să:

 • Viza pentru Thailanda se poate obține chiar pe aeroportul de intrare în țară – Visa on arrival. Taxa de viză este de 1000 baht, taxa ce trebuie platită neapărat în moneda lor. Pentru a evita cât de cât să stați la cozile și așa mari de obținere a vizei, este indicat să aveți la voi o fotografie de 4×6 cm. Va trebui să completați un formular pe care îl obțineți de la birourile de lângă oficiul de obținere a vizei. Dacă alegeți să vizitați mai multe țări din zonă și apoi să reintrați în Thailanda, va trebui de fiecare dată să obțineți viza și să plățiți. Este posibil ca ofițerii să vă solicite și dovada deținerii sumei de 10.000 baht de persoana, sau echivalent în USD ori Euro. Detalii la zi pentru viza de Thailanda regăsiți și pe site-ul MAE.
 • Bangkok-ul este un oraș sigur, dacă este să luăm în considerare dimensiunile sale. Oamenii sunt pașnici și în afară de câteva mici trucuri pentru a câștiga ceva bani în plus nu reprezintă un pericol pentru turiști. Atenție mare la pericolul din trafic, dar și când mergeți pe trotuare sau traversați strada. Thailanda este a 2-a țară din lume în ceea ce privește numărul de morți în accidente rutiere.
 • Dacă veți întâmpina probleme în Bangkok, cel mai bine este sunați poliția dedicată ajutorului pentru turiști la numărul de telefon 1155. Polițiștii normali nu vorbesc engleza și nu vă pot ajuta foarte mult probabil în caz de nevoie.
 • Evitați să mâncați de pe stradă produsele ce conțin ingrediente ce ar putea fi afectate de căldura mare din oraș.
 • Nu solicitați șoferilor de taxi niciun fel de recomandare. Aproape toți au colaborări cu diverse localuri suspecte. De fiecare dată asigurați-vă că șoferul este dispus să folosească taxi-metrul. Varianta de transport cu tuk-tuk-ul este întotdeauna mai scumpă. Nu vă urcați niciodată în tuk tuk fără să stabiliți și negociați prețul în prealabil.
 • Pentru vizitarea Royal Palace și a majorității templelor trebuie să respectați niște reguli stricte în ceea ce privește vestimentația: pantaloni lungi și tricou pentru bărbați, fustă cel puțin până la genunchi sau pantaloni, și bluză ce acoperă umerii pentru femei.

 

 

7. Fii inspirat de Bangkok  :

Petrecerea burlacilor organizată de câțiva tineri unde altundeva decât în Bangkok în The Hangover Part II surprinde scene amuzante, unele exagerate, altele mai puțin, din viața de zi cu zi orașului.

O melodie veselă cu chef de vacanță ce te poate ajuta să îți faci mai repede bagajele spre Bangkok este Baby K: Roma – Bangkok…”ia o pauza mică de la job, hai să ne mutăm în Bangkok, orașul ce întâlnește tropicele… ”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!