Cambodgia


După căderea Imperiului de la Angkor se pare că peste Cambodgia timp de 500 de ani s-a așternut ghinionul. Țara a fost atacată din toate părțile de vecini, colonizată de francezi, bombardată de americani și condusă de unul dintre cele mai sinistre regimuri politice din istoria omenirii, ce “a reușit performanța” de a ucide un sfert din populație.

Cu toate acestea, oamenii de aici știu să zâmbească, să se distreze și să se poarte cu turiștii. Astăzi în Cambodgia domnește pacea, iar țara este ținta marilor fonduri de investiții ce caută randamente spectaculoase. Pe străzile din Phnom Penh pare că există două mari categorii de oameni: cei mulți ce circulă câte 3-4 pe un moped, sau cei norocoși ce nu simt praful și mizeria de la volanul Lexus-urilor ultramoderne.

#travellikes:Deși la fel ca prin alte părți Cambodgia trebuie să facă față lăcomiei politicienilor și sistemului corupt, țara este un model prin felul în care a reușit să renască după războiul civil și epoca Khmerilor Roșii. Peste tot se construiește, oamenii sunt optimiști, iar veniturile din turism cresc an de an.

Cambodgia este de departe cea mai ieftină țară pe care am vizitat-o vreodată. În afară de zonele turistice din capitală sau Angkor Wat, totul este accesibil pe aici.
   

#traveldislikes:În Phnom Penh, capitala țării, exceptând zonele turistice și cele frecventate de expați, murdăria este la tot pasul, iar trotuarele pentru pietoni lipsesc cu desăvârșire.

Complexul de la Angkor este mult prea turistic și,deși se întinde pe mai multe hectare, cu greu poți găși un loc în care să faci singur o poză.

Deși se fac eforturi, infrastructura țării este încă la pământ, la propriu . Prin capitala țării vezi numeroase străzi neasfaltate, iar un drum de 300 de kilometrii între Phnom Penh și Angkor Wat l-am parcurs cu autocarul în 7 ore.
 

#whattovisitfor:Pentru oamenii prietenoși și zâmbitori, gata oricând să te ajute .

Angkor Wat-ul este printre acele locuri în care vrei să ajungi măcar o dată în viață. Iar când ești acolo, este imposibil să nu te copleșească atâta măreție, spritualitate și istorie într-un singur loc.

Spre deosebire de vecina lor Thailanda, Cambodgia nu este încă invadată de turiști și poate oferi o mulțime de locuri încă autentice, gata de a fi descoperite și diverse (de la plajă la junglă).
22 iulie 2016
angkor wat elefant

Angkor Wat: Utile

Când este bine să călătorești la Angkor Wat, care sunt costurile, mijloacele de transport pe care le poți folosi, unde să te cazezi, unde să mănânci? La toate întrebările de mai sus răspundem noi aici și, în plus, dacă ești curios să vezi cum arăta Angkor-ul în trecut, îți recomandăm niște animații cu viața de aici de acum 800 de ani [...].
22 iulie 2016
intrare angkor wat

Angkor Wat: Ghid și obiective turistice

Noi am petrecut o zi la tempele de la Angkor și alături de ghidul nostru și de șoferul de tuk-tuk ce ne-au fost alături toată ziua, am urmat un plan pentru a vizita cele mai importante temple, într-o ordine în care ne-a permis cât de cât să evităm mulțimile de turiști. Despre cum ne-am organizat ziua la Angkor Wat am scris aici [...].
22 iulie 2016
maimuta angkor wat

Angkor Wat: top 5 curiozități

Știați că...a fost nevoie de doar 37 de ani pentru a construi cel mai mare monument religios din istorie? Conform cercetătorilor, peste 20,000 de oameni și 6.000 de elefanți lucrau zilnic pentru a transporta de la peste 30 de kilometri distanță aproximativ 10 milioane de pietre [...].
22 iulie 2016
scuter calugar phnom penh cambodgia

Phnom Penh: Povestea călătoriei noastre

Istoria nu a fost prea blândă cu Phnom Penh și parcă de fiecare data când orașul a ajuns pe culmi, câte un eveniment necruțător l-a adus în punctul 0. De aici, Phnom Penh și-a găsit puterea să renască din propria cenușă...ca o pasăre Phoenix [...].
22 iulie 2016
fish amok utile cambodgia

Phnom Penh: Utile

Dacă ai în plan să vizitezi Phnom Pen, capitala Cambodgiei, îți recomandăm să citești acest articol, cu informatii utile despre transport, cazare, localuri, costuri și alte sfaturi practice. Tot aici găsești și o recomandare de film specific asiatic "Same same but different" și o sugestie de melodie în stil khmer [...].
21 iulie 2016
phnom penh palat

Phnom Penh: Ghid și obiective turistice (pe zile)

Aici poți citi traseul nostru complet în Phnom Penh, cu ce am vizitat în fiecare zi și informații utile legate de traseu. Am ajuns în capitala Cambodgiei după un zbor scurt din Bangkok cu Air Asia. Prima oprire cu tuk-tuk-ul a fost la Monumentul Independenței, un fel de punct 0 al orașului [...].
10 aprilie 2016
ghid angkor wat

Cambodgia: Oameni ai locului

Cu Sopheap am petrecut jumătate de zi în satul în care locuia, descoperind viața de la țară din Cambodgia. Ne vom aminti mereu cu plăcere de cina de pe terasa casei ei și de soțul ei galez care ne-a amuzat teribil cu glumele și poveștile lui din timpurile în care Angkor Wat-ul era încă nevizitat. Ce mai vremuri!
10 aprilie 2016

Phnom Penh: top 5 curiozități

Știați că...în timpul conducerii Kmerilor Roșii (1975-1979) aproape un sfert din populația Cambodgiei a fost omorâtă direct sau indirect, prin înfometare? Astăzi 50% din populația țării are sub 15 ani.
Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!