Thailanda


Thailandezii se mândresc cu faptul că nu au fost colonizați niciodată, iar cultura lor este una unică. An de an este una dintre cele mai vizitate țări din lume și nu-i greu să ne imaginăm de ce.  Plajele de vis, jungla sălbatică, orașele istorice, cosmopolitul Bangkok, renumitele tarabe de street-food sau prețurile extrem de accesibile pentru vestici, toate contribuie la numărul imens de turiști ce aleg Thailanda.

Pe lângă asta, s-a mai adăugat în ultima vreme un condiment. De la Bangkok la Phuket, din Phi Phi până în Ko Phangan sau de la Di Caprio la Hangover, Thailanda și-a câștigat renumele de top of the wish-list pentru căutătorii de go-go bars, bătutură ieftină și petreceri până în zori.
 

#travellikes:Ne-au plăcut oamenii simpli, cei din zona rurală, cei ce nu sunt obișnuiți cu valul de turiști. Se vede la orice pas că sunt foarte primitori și dornici să ajute.

Tarabele de street food sunt o atracție în sine pentru Asia de Sud Est, dar ni s-a părut că în Thailanda totul este dus la rang de artă. Bonus, prețurile sunt foarte foarte accesibile .

Thailanda se pare că a înteles foarte bine că o mare parte din economie depinde de turism. Infrastructura este foarte bine dezvoltată: trenuri, autocare moderne sau avioane low-cost fac viața ușoară turiștilor.
 

#traveldislikes:Este o mare diferență între oamenii simpli și cei ce au contact zilnic cu turiștii. Mai ales în Bangkok și Phuket, am fost foarte dezamăgiți de felul în care cei de aici încearcă să profite la orice pas de turiști prin tot felul de șmecherii.

Faptul că este una dintre cele mai vizitate țări din lume vine la pachet și cu anumite dezavantaje. Am avut de stat la coadă pentru a vizita obiectivele în Bangkok, plajele de pe Phi Phi nu erau nici pe departe pustii și romantice așa cum poate vi le imaginați iar transportul în comun este și el foarte aglomerat.
   

#whattovisitfor:Dacă ajungeți în Thailanda probabil mulți dintre voi o faceți și pentru plajă. Ei bine, recomandarea noastră, dacă vreți o super experiență, este să vă rezervați din timp o noapte de dormit pe insula nelocuită Phi Phi Leh din filmul cu Di Caprio. Doar cei de la Maya Bay Tours oferă această experiență.

Dacă vreți experiențe culturale și istorice, Bangkok și fostele capitaleale Imperiului Thai Sukhothai, Lopburi, and Ayutthaya sunt alegerea perfectă. Toate cele trei orașe se află pe drumul dintre Bangkok și Chiang May, orașul din nord renumit pentru traseele în junglă ce pleacă de aici.

Petrecere până în zori alături de 20,000 de oameni? Dacă sună bine pentru voi, insula Ko Phangan este răspunsul. Full Moon Party este catalogată de către mulți a fi una dintre cele mai tari experiențe dacă vine vorba de distracție .

Și dacă v-am convins, aici am făcut o sugestie de traseu de 2 săptămâni în Thailanda și Cmabodgia. Enjoy!
 
22 iulie 2016
picnic street food bangkok apus

Bangkok: Utile

Ia cu tine în vacanță ghidul complet cu informații utile despre perioada optimă de vizitat, transport, cazare, localuri și mâncare tradițională și alte sfaturi practice. Iar înainte de plecare, poți vedea (sau revedea) filmul The Hangover Part II filmat aici și asculta o melodie veselă, cu chef de vacanță despre Bangkok <3 [...].
22 iulie 2016
floating market Damnoen Saduak bangkok

Bangkok: Ghid și obiective turistice (pe zile)

Ce poți vizita în Bangkok? Dacă te pregătești să îți faci bagajele către Bangkok sau poate doar ești curios și vrei să știi dacă ți-ar plăcea destinția, aici găsești o recomandarea de traseu pe zile, cu toate informațiile necesare pentru punctele de interes astfel încât să devii propriul ghid în Bangkok :) [...].
22 iulie 2016
temple palat regal angkor wat

Bangkok: Povestea călătoriei noastre

Ceea ce ne-a atras atenția de cum am pus piciorul în Bangkok a fost imaginea regelui, peste tot în oraș, în aeroport, pe clădiri vechi sau noi, în temple sau chiar în casele oamenilor în loc de icoană...așa că să nu cumva să vă bată gândul să faceți vreun gest necuviincios la adresa regelui [...].
22 iulie 2016
ghid bangkkok

Bangkok: Oameni ai locului

Thailandezii s-au născut în “Țara celor 1000 de zâmbete” și sunt crescuți de mici în spiritul filozofiei Jai Yen care înseamnă "inimă rece" și ce îi va ajuta întotdeauna să evite conflictul și confruntarea socială [...].
21 iulie 2016

Phuket și insulele Phi Phi: Utile

Ia cu tine în vacanță ghidul complet cu informații utile despre perioada optimă de vizitat, transport, cazare, localuri și mâncare tradițională și alte sfaturi practice, precum și un strop de inspirație care să îți deschidă apetitul să pleci în vacanță către insulele din Thailanda <3 [...].
3 aprilie 2016
palatul regal bangkok

Bangkok: top 5 curiozități

Știați că...până prin anii ’30 thailandezii foloseau o formulă specifică de salut: “Gin kaow leaow ruu yang?” adică “Ai mâncat astăzi?”? Relativ recent s-a introdus în dicționar echivalentul a ceea ce noi numim "bună", “Sawadee Krhap/Kaa’” [...].
2 aprilie 2016

Phuket și insulele Phi Phi: Ghid (pe zile) și utile

Prima zi: Phi Phi Don. Relaxare pe plaja Loh Dalum, un apus pe caiac vâslind pe mare, joaca cu maimuțele de pe Monkey Beach și distracția de seara de la Carlito’s Bar au fost ingredientele unei zile reușite. Aici am povestit despre traseul nostru complet pe zile [...].
20 martie 2016
mare turcoaz phi phi

De la Phi Phi la Phuket: Povestea călătoriei noastre

Phi Phi Leh - o bucată de paradis în mijlocul mării turcoaz, păzită și ascunsă parcă de stâncile abrupte, a fost alegerea perfectă pentru regia filmului The Beach, cu Leonardo di Caprio cap de afiș. 16 ani mai târziu, noi am descoperit insulele Phi Phi [...].
20 martie 2016

Krabi – Thailanda: Oameni ai locului

“ Îmi place foarte mult viața din Thailanda – always hangover. Pentru moment nu am nevoie de prietenă, tot ceea ce mă interesează este să strâng cât mai mulți bani pentru familia mea numeroasă [...]" ne spune Jambo.
19 martie 2016
barcute colorate thailanda

Thailanda – insulele Phi Phi: 5 curiozități

Știați că...festivalul vegetarienilor din Phuket are loc în fiecare an în luna octombrie, atrăgând mii de turiști ce aleg să spună pentru nouă zile STOP cărnii și să caute calea către o viață mult mai sănătoasă? [...]
Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!