Florența: Utile

all' antico vinaio porchetta florenta

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Imagine” src=”https://travelship.ro/wp-content/uploads/2016/08/DSC_0820.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Secțiune” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Rând”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

 

 

 Utile

 

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

1. Când să călătorești în Florența?

Vremea în Florența este în general plăcută tot timpul anului, rar se întâmplă ca iarna să scadă sub 0 grade celsius sau vara să treacă de 31 de grade. Sezonul turistic sunt lunile de vară, și în special iulie – august, atunci când prețurile și aglomerația sunt la cotele cele mai înalte. Cea mai bună perioadă de a vizita Florența este primăvara târzie: sfârșit de aprilie, început de iunie. Cele mai ploiase luni din an sunt noiembrie, decembrie și martie.

 

2. Transport:

  • Aeroportul cel mai apropiat de Florența este Amerigo Vespucci, situat foarte aproape de centrul orașului. Noi am ajuns în Florența cu o mașină închiriată, însă variantele de transfer de la aeroport sunt multiple. Mai multe detalii aici.
  • Pe aeroportul Amerigo Vespucci nu zboară încă nicio cursă low-cost din România, o variantă mult mai convenabilă de a ajunge în Florența, este să zburați cu o cursă low-cost până pe aeroportul din Pisa. De aici există autocare non-stop ce asigură transferul către Florența în aproximativ 70 de minute. Detalii aici.
  • Florența nu are metrou, însă pentru a te deplasa prin oraș ca turist nu ai nevoie de transport în comun. Tot ceea ce trebuie să faci este să parcurgi la pas centrul orașului (de la un capăt la altul prin centru nu faci mai mult de 30-40 de minute).

 

3. Cazare:

Florența este un oraș foarte turistic, cu oferte de cazare dintre cele mai variate. În funcție de buget și timpul pe care îl aveți la dispoziție, mai jos câteva sugestii:

  • Buget mare, locație excelentă: zona centrală – Piazza dela Repubblica, Santa Croce, Ponte Vecchio. Dacă vreți să fiți cazați chiar în mijlocul acțiunii și să simțiți agitația orașului, alegeți chiar zona centrală, însă la un preț pe măsură.
  • Buget mediu, locație bună: gara centrală Santa Maria Novella este situată la 5 minute de mers pe jos de Dom. Puteți alege o variantă de cazare situată în apropierea gării, pentru o poziție bună, din care să puteți merge ușor pe jos pentru a vizita obiectivele. Varianta aleasă de noi, Bed& Breakfast Petterson s-a încadrat exact în acest tipar. (mai mult, am aflat la fața locului că este afacerea unor români stabiliți aici).
  • Buget mediu, atmosferă tradițională: Oltroarno, cartierul de peste Arno este varianta pentru un buget mediu, atmosferă tradițională și mai multă liniște. Din această zonă ajungeți cam în 15 minute minute pe jos în centrul orașului.
  • Buget mic, mai departe de punctele de interes: zona cu Piazza Michelangelo este o variantă foarte bună dacă cautați cazare ceva mai ieftină. Aveți parte aici de priveliștea superbă a orașului, iar în 20 de minute ajungeți pe jos în zona centrală.

 

4. Costuri:

La fel ca Roma sau Milano, Florența este un oraș foarte turistic și implicit scump, din toate punctele de vedere. Ofertele de cazare, terasele sau magazinele sunt pe toate drumurile, așa că în funcție de ceea ce vă doriți, puteți alege și variante mai ieftine.

O variantă foarte bună de a reduce costurile, dar și timpul de așteptare la cozi, mai ales dacă vizitați Florența pentru mai mult de 3 zile, este să vă cumpărați Firenze Card, cardul ce oferă acces pentru 72 de ore, la 72 de muzee, ați ghicit, la prețul de 72 de euro. Detalii aici.

 

5. Localuri, mâncare & băutură tradițională:

În afară de clasicele paste și pizza, dacă ajungeți prin Florența puteți încerca bistecca alla Fiorentina, o specialitate locală preparată din carne de vită la grătar.

Un local extrem de popular în Florența este All’antico Vinaio, acolo unde puteți încerca diverse tipuri de porchetta, alături de un pahar de vin, că doar suntem în Toscana. Este localul ce a în 2014 a primit cele mai multe recenzii din lume pe Tripadvisor. Adresa: Via de Neri, 65.

 

6. Ai grijă să:

  • Dacă alegeți să veniți aici cu mașina, atenție unde parcați, Florența fiind un oraș ce încearcă sa limiteze cât mai mult accesul turiștilor cu mașinile în zona centrală, lucru de altfel normal dacă ne gândim la aglomerația ce se crează pe o zonă atât de mică ca suprafață.
  • Rezervă din timp online acolo unde este posibil biletele de intrare pentru obiectivele turistice foarte cunoscute, pentru a evita cozile.

 

7. Fii inspirat de Florența  :

A room with a  view (1985) este un film în care este prezentată ciocnirea dintre culturi, în momentul în care un grup de turiști englezi aleg să viziteze Florența.

O melodie clasică, din anii 30’ ce amintește de Florența este Firenze Sogna de Claudio Vill.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!