Iguazu: Utile

casa pasarilor

Casa Păsăsrilor din Foz de Iguazu

1. Când să călătorești în Iguazu?

Fiind un climat subtropical, temperaturile sunt relativ constante tot timpul anului iar norii și ploile sporadice pot apărea tot timpul. Sezonul de vârf turistic pentru Iguazu este vara braziliană, între decembrie și martie, fiind cea mai călduroasă perioadă a anului, cu temperaturi între 23 și 32 de grade celsius. Iarna, între lunile iunie și august temperaturile sunt ceva mai scăzute ajungând pe la 20 de grade în medie și precipitațiile mai dese.

2. Transport:

Transportul de la aeroportul orașului Foz de Iguzu către oraș sau de la aeroport direct la cascadă se realizează ușor, folosind autobuzul numărul 120. În timpul orelor de vârf autobuzul  se aglomerează cu localnici, așa că poți folosi ca alternativă taxiul (o cursa aeroport – cascadă ori aeroport – centrul orașului costă in jur de 50-60 de reali). O altă variantă ar fi să inchiriezi o mașină chiar de centrele de inchirieri aflate lângă aeroport.

Din Iguazu până la cascadă sunt 25 de kilometri, pe care îi parcurgi cam într-o oră cu autobuzul. Aeroportul este foarte situat cam la 12 kilometri de oraș, am la jumătatea drumului până la cascadă.

3. Cazare:

  • Cazare în Foz de Iguzu, localizare bună, preț ok: Am fost cazati la Maria Ricca, un hotel ok pe care îl recomandăm datorită poziței foarte bune, aproape de stația de autobuz și de centrul orașului Foz de Iguazu. Raportul calitate – preț este unul foarte bun.

4. Ai grijă să:

  • Foz de Iguazu este un oraș sigur, departe de ceea ce se aude a fi prin Rio sau marile orașe din Brazilia. Cu toate acestea, atunci când treceți granița în Paraguay fiți foarte atenți la obiectele de valoare și aplicați sfatul prietenesc primit de noi de la localnici: nu călătoriți acolo noaptea cu autobuzul și nu vă luați la voi lucruri de valoare, in afară de cardul de credit.
  • Să nu uitați pelerina de ploaie și protecția pentru aparat: chiar și ca simpli spectatori, veți simți picăturile de apă ce nu sunt deloc puține atunci când coborâți podul la nivelul cascadei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!