Italia


Expresia la dolce vita a pornit de aici, unde între dealurile pitorești din Toscana, ruinele antice din Roma sau plajele cu apă de un verde smarald din Sicila, oamenii își petrec zilele pe la terase, savurâd liniștiți un espresso. O țară cu o istorie pe baza căreia se pot face sute de filme. Italia a fost epicentrul unui Imperiu ce a condus lumea, dar și al lumii creștine, a dominat mările și oceanele. Tot Italia a creat Renașterea, mișcarea artistică ce a scos Europa din beznă. Pe vremea în care alte state concurau prin săbii și fortărețe, în Italia luau naștere genii precum Michelangele, Da Vinci sau Boticelli ce aveau să schimbe definitiv lumea.
Italienii de astăzi au moștenit o țară ce are cele mai multe monumente Unesco din lume, iar Verdi a portretizat foarte bine mândria italienilor prin afirmația “Poți avea Universul, eu mă mulțumesc cu Italia”.
   

#travellikes:Italienii știu să își trăiască viața într-un alt mod și cu toții avem de învățat câte ceva din asta. Aici pare că timpul trece lent, este măsurat în cafele espresso, se îmbracă elegant, cina în familia este un obicei peste care nu se sare, iar în august se închid obloanele și cu toții pleacă în concediu.

Mereu cu zâmbetul pe buze sunt gata să îți sară în ajutor pentru orice ai avea nevoie, începând cu angajații hotelului și până la simplii localnici întâlniți pe stradă. Și-au păstrat foarte bine monumentele istorice și culturale și stiu să facă turism și să atragă din orice unghi ai privi lucrurile. fie că vorbim de mâncarea delicioasă, serviciile excelente sau infrastructura bine dezvoltată.
   

#traveldislikes:Străduțele înguste, mulțimile de scutere și pietonii dezordonați fac din traficul de aici un sport extrem.

Mic dejun-ul în stil italian nu este prea consistent este la fel de „subțirel“ precum vestitul lor espresso .
   

#whattovisitfor:Greu să etichetăm câteva categorii anume pentru că Italia chiar le are pe toate: istoria Romei, peisajele cu vii din Toscana, comorile Renașterii, celebra bucătărie italiană, romantismul Veneției, plajele de lux din Capri sau stațiunile de ski din Alpi. Pur și simplu de Italia se îndrăgostește și cel mai pretențios om, iar o astfel de țară merită să fie vizitată nu o dată, ci o viață întreagă.
6 februarie 2017

Circuit de 8 zile prin Toscana și Umbria

Culturi de viță de vie ce decorează dealurile verzi, istorie cât cuprinde, tradiții bine păstrate și orașe monumente Unesco. Nu ai cum să nu rămâi fermecat de Toscana și Umbria, două dintre cele mai reprezentative părți ale Italiei. Articolele detaliate pe zile despre traseul nostru în Toscana și Umbria le găsești aici [...].
21 iulie 2016
centru oameni pe strada

Umbria: Utile

Ia cu tine în vacanță ghidul complet cu informații utile despre perioada optimă de vizitat, transport, cazare, localuri și mâncare tradițională și alte sfaturi practice, precum și un strop de inspirație care să îți deschidă apetitul să pleci în vacanță către Umbria, “inima verde a Italiei” <3 [...].
21 iulie 2016
all' antico vinaio porchetta florenta

Florența: Utile

Când este bine să călătorești în Florența, care sunt costurile, mijloacele de transport pe care le poți folosi, unde să te cazezi, unde să mănânci? La toate întrebările de mai sus răspundem noi aici și, în plus, un pic de inspirație de Florența ca să intri în atmosfera destinației ;) [...].
20 iulie 2016
vatican piata aglomeratie oameni

Roma: Utile

Dacă ai în plan să vizitezi Roma, “orașul-etern”, îți recomandăm să citești acest articol, cu informatii utile despre transport, cazare, localuri, costuri și alte sfaturi practice. Tot aici găsești și o recomandare de film care amintește de Roma și care nouă ne-a plăcut foarte mult [...].
20 iulie 2016
sicilia amfiteatru

Sicilia: Utile

Ia cu tine în vacanță ghidul complet cu informații utile despre perioada optimă de vizitat, transport, cazare, localuri și mâncare tradițională și alte sfaturi practice, precum și un strop de inspirație care să îți deschidă apetitul să pleci în vacanță către La Bella Sicilia <3 [...].
30 martie 2016

Sicilia: top 5 curiozități

1. Știați că...mafia există încă în Sicilia, și nu doar în filme: de la crime și până la deja celebra taxă de protecție cerută patronilor de magazine sau localuri – pizzo ? Mafia reprezintă alături de corupție principalele motive pentru care Sicilia este o regiune săracă în comparație cu restul Italiei. [...].
20 februarie 2016

Umbria: Ghid și obiective turistice

Am plecat dimineața din Roma și am avut la dispoziție o zi pentru a vizita cele 3 orășele – Civita di Bagnoregio (deși se află în Provincia Viterbo, fiind foarte aproape de granița cu Umbria l-am inclus), Orvieto și Todi [...].
20 februarie 2016

Umbria: top 5 curiozități

Știați că...Umbria, numită și Inima Verde a Italiei, este singura regiune din Italia ce nu are ieșire la mare și nu se învecinează cu niciun alt stat, iar numele regiunii vine de la tribul umbri, populație ce a trăit aici înainte de a fi cuceriți și asimilați de către romani ? [...].
20 februarie 2016
florenta om desenand in strada - arta moderna

Florența: top 5 curiozități

1. Știați că...Guccio Gucci a fondat în 1921 în Florența, brandul cu numele Gucci, ce avea să devină celebru în toată lumea? Și astăzi, casa Gucci este asistată în procesul de creație a pieselor de către artiști de pielărie locali, pentru a se asigura de respect[...].
20 februarie 2016
politist in intersectie Roma

Roma: top 5 curiozități

1. Știați că...pe teritoriul Romei nu se află doar Vaticanul ca stat suveran așa cum mulți stiu, ci și Ordinul Cavalerilor de Malta – continuatorul vechiului Ordin al Cavalerilor, fondat în Ierusalim acum 900 de ani? Are o suprafață de 6000 mp și este considerat de unii cel mai mic stat din lume [...].
14 februarie 2016

Florența: Ghid și obiective turistice (pe zile)

Centrul vechi al orașului este compact, iar obiectivele turistice importante le puteți străbate liniștit la pas, fără să apelați la vreun mijloc de transport. În prima zi am mers de dimineață la Galeriile Uffizi, pentru a evita cozile, apoi imediat lângă am vizitat Palazzo Vecchio [...].
14 februarie 2016

Sicilia: Ghid și obiective turistice (pe zile)

Taormina este un orășel de vreo 11.000 de locuitori pe care îl vizitezi cel mai bine la pas. Fiind primul nostru contact cu Sicilia, am vrut ca primele două zile să le petrecem explorând orașul în liniște. Teatrul Grecesc, parcul Villa Comunale, Corso Umberto și Piața IX Aprilie [...].
9 februarie 2016
piata navona roma

Roma: Ghid și obiective turistice (pe zile)

Colosseum, Forumul Roman, Dealul Capitolin, Columna lui Traian și Via dei Fori Imperiali sunt grupate toate într-o zonă compactă pe care o poți străbate lejer într-o singură zi bucurându-ne de energia din Roma [..].
6 februarie 2016

Umbria: Oameni ai locului

Putem spune că am fost printre norocoși având în vedere că ne-am întâlnit pe străduțele din Civita de Bagnoregio cu unul dintre cei 12 locuitori veritabili ai orășelului, Sandro, un om de peste 60 de ani care a trăit pe pielea lui transformările locului și care ne-a mărturisit: "Am avut ocazia [...]".
6 februarie 2016
apus perugia oameni in umbra

Perugia – capitala Umbriei și Assisi – orașul Păcii  

Când vorbim de tradiții în Umbria, ne referim la renumitele festivalele de jazz din Perugia, festivalele medievale din Spoleto sau Assisi, ciocolata Perugina Baci cu o tradiție de mai bine de 100 de ani sau chiar preparatele din carne de porc precum salamul mazzafegati și porchetta [...].
6 februarie 2016
umbria apus rosu

Umbria: Povestea călătoriei noastre

Umbria este considerată “inima verde a Italiei”, titlu pe care și-l poartă mândră în toate imaginele reprezentative ale regiunii: pe steagul cu fundal verde, pe harta de pe Google Maps sau pe Google Images [...].
6 februarie 2016

Toscana: Oameni ai locului

În Rocca d’Orcia, un sat medieval în stil toscan, am întâlnit o bătrânică simpatică-foc, Giselda, care ne-a povestit la un pahar de vin în casa ei muzeu: "Mi-amintesc și astăzi perfect ziua în care mama mea s-a întâlnit cu o vecină care a anunțat-o că războiul a început [...]".
6 februarie 2016
toscana raze de soare camp

Toscana rurală și a orășelor tradiționale

Dacă Umbria e verde, Toscana e rogvaiv . Un rogvaiv compus din roșul macilor, galbenul aprins de floarea-soarelui sau coloristica bogată a plantațiilor de vii, cu umbre date de verdele închis, dominator al chiparoșilor ce străjuiesc drumurile prăfuite de țară [...].
6 februarie 2016
vedere de sus florenta

Florența: Povestea călătoriei noastre

Acum 800 de ani, Europa își aștepta încă Renașterea. Îi mai lipsea probabil un lider și un oraș ce își putea asuma acest rol. Orașul ales a fost Florența, capitala Toscanei, iar liderul a fost întruchipat de familia De Medici [..].
6 februarie 2016
siena vedere noaptea

Siena și orașele cetate ale Toscanei

Mândrii sienezi duc mai departe din generație în generație poveștile și și tradițiile în care Siena domina Europa din punct de vedere economic, alături de [.]
6 februarie 2016
pisa turn inclinat cu verdeata

Pisa dei Miracoli și Lucca – orașul de necucerit

Cu ce se mai poate mândri Pisa? Galileo, Fibonacci, doi președinți și cinci primi miniștri italieni, cinci Papi sau trei laureați ai Premiului Nobel [...].
6 februarie 2016
oameni ai locului chitarist

Roma: Oameni ai locului

În drum spre stadionul Olimpico, l-am întâlnit pe Alessandro, un tânăr de aproximativ 30 de ani, născut și crescut în Roma, care, surprinzător sau nu, afirmă faptul că s-ar muta oricând din Roma dacă ar putea [...].
6 februarie 2016
Roma flori rosii si cladiri vechi

Roma: Povestea călătoriei noastre

Roma este copleșitoare în măreție , dar nu în sensul modern al cuvântului precum Singapore sau Dubai, ci așa cum anticii înțelegeau măreția prin clădiri colosale ce au trecut testul timpului, prin cultura și arta orașului acumulate în câteva mii de ani de istorie. Și ce istorie!!! [..]
6 februarie 2016
sicilia palmier soare

La Bella Sicilia: Povestea călătoriei noastre

E foarte probabil ca expresia la dolce vita să fi pornit din Taormina. Aici, între dealurile pitorești, ruinele antice și plajele cu apă de un verde smarald, cristalin, oamenii își petrec zilele pe la terase, savurând un espresso și câteva delicioase cannelloni, aranjate cochet pe farfurie...
Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!