Madrid: Utile

stadion Bernabeu

1.Transport:

Madridul are una dintre cele mai dezvoltate sisteme de metrou din lume, dispunând de 11 linii de metrou ce te conduc fară probleme către majoritate punctelor de interes. Marea majoritate a obiectivelor sunt grupate oricum în centrul oraşului şi le poti vizita foarte uşor la pas.

  • Aeroportul International Barajas, locul unde zboară cursele din Romania, inclusiv cele low-cost, este situat la 13 kilometri de centrul oraşului şi dispune de conexiune de metrou ce te poate duce în centrul oraşului. Linia 8 de metrou ajunge la staţia Nuevos Ministerios, de unde aveţi conexiuni către restul oraşului. Atenţie însă, trebuie cumpărat un ticket special ce costă câţiva euro în plus fată de preţul normal al unei călătorii cu metroul.

Madrid Card: costă 47 euro pentru 24 de ore şi oferă intrarea gratuită la majoritatea atracţiilor turistice precum Muzeul Prado, Palacio Real, Stadionul Santiago Bernabeu sau Catedrala Almudena. Oferă o serie importantă de discounturi la restaurante, localuri, sau facilitatea de a caştiga timp şi a nu sta la cozi. Poţi adăuga pentru  14 euro şi transportul inclus pentru 2 zile. Mai multe detalii aici.

 

2. Mâncare și localuri tradiționale:

Museo del Jamon: un băruleț tipic spaniol, unde puteți încerca chorizo sau jamon alături de madrilenii veniți să se relaxeze și să socializeze. Localizare : De la Puerta del Sol spre Catedrala Almudena, pe Calle Mayor 7.

La Mayor Cerveceria: restaurant – berărie, aflat pe Calle Mayor, între Palacio Real și Plaza Mayor. Oferă o gamă foarte bogată de beri din lumea întreagă, dar și meniuri diverse cu Paella. Recomandat și pentru atmosferă.

Azoteea – Circulo de Bellas Artes: la această terasă te poți bucura în șezlongurile comode, savurând o sangria rece de Madridul admirat de sus, dintr-o altă perspectivă. O puteți găsi foarte aproape de Plaza de Cibeles și la începutul bulevardului Gran Via. Pentru a prinde un loc la apus, recomandăm să faceți rezervare în prealabil. Accesul pe terasă costă 4 euro, dar merită din plin.

Corral de la Moreira – localul unde poți vedea un spectacol de Flamenco la el acasă, inclus de New York Times în lista celor 1000 de locuri pe care să le vezi într-o viață. Adresa: Calle de la Morería, 17 – situat central , foarte aproape de Catedrala Almudena. Trebuie să faceţi rezervare în prealabil pentru a prinde loc la spectacol, iar accesul ce include show-ul + cina costă aproximativ 45 de euro de persoană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!