Miami și Cuba de Crăciun? Avem un plan!

Cum ar fi să împarți de Crăciun plaja din Miami cu marile vedete? Cu 527 euro ajungi din București până în Miami (zbor dus-întors). Dacă mai aduni încă 128 euro poti merge în aceeați vacanță și în Cuba lui Fidel. Repede, până nu vin americanii! 😂. În articolul nostru am explicat cum poți rezerva această vacanță singur, cât ar fi bugetul total și ce ai putea vizita.

1. Perioada: 18 decembrie – 28 decembrie

2. Transportul:

 • Total bilete avion dus întors București – Miami: 527 euro/persoană.
 • Berlin – Miami: 454 euro. Le puteți rezerva ușor de pe momondo.com, cu un click aici:

 • Zborul de legătură, București – Berlin: 73 euro dus întors, poți să îl cumperi de aici. Zbor direct tot pe aeroportul Tegel de unde plecați spre Miami.

bucuresti berlin oferta avion

 • Pentru cei mai aventuroși, există și varianta de a vizita pentru câteva zile Havana, capitala Cubei, cu un zbor dus-întors de 128 de euro, între 19-22 decembrie. Click aici pentru detalii. 

miami havana oferta avion

 

3. Traseu și cazare:

Cam așa ar arăta un posibil traseu de 10 zile în Miami:

 • Cazare: Prețul pentru o cameră dublă în zona Miami Beach este de aproximativ 60 de euro. Câteva variante foarte bune găsite de către noi ar fi South Beach Plaza Villas sau Oceanside Hotel.
 • De ce Miami?
 1. South Beach este zona de fițe din Miami. Zona este cunoscută pentru plajele cu nisip fin, cluburile și magazine de top.
 2. În Parcul Național Evergaldes ce reproduce perfect climatul unei jungle subtropicale puteți vizita crocodili, pantere sau alte animale sălbatice.
 3. Petrece până în zori într-unul dintre cele mai tari cluburi din lume. Miami este fruntașă în lume atunci când vine vorba despre viața de noapte.
 4. Miami este sinonim de multe ori cu luxul si extravaganța. Plimbă-te prin cartierul Coral Gables pentru a întelege cum trăiesc vedetele de aici.
South Beach din Miami

South Beach din Miami

4. Transportul local

Prin Miami vă puteți deplasa ușor cu autobuzul sau metroul. O cursă costă aproximativ 2 dolari.

5. Mâncare și costuri în general

Miami este un oraș scump chiar și pentru nivelul americanilor. South Beach este zona cea mai scumpă iar o masă aici pentru o persoană este în jur de 20 dolari. Un buget mediu zilnic/personaă pentru Miami ar putea fi în jurul a 60 de euro.

În Cuba turiștii au propria lor monedă – CUC. 1 CUC = 1 USD. Totul fiind denominat în CUC, Havana nu este tocmai un oraș ieftin. Un buget mediu estimat ca turist prin Havana, ar putea fi 30 euro/zi.

Viza pentru SUA costă 150 de euro și se obține de la ambasada SUA din România.

Viza pentru Cuba costă 22 euro și se obține fie de la Ambasada Cubei în România, fie direct de pe aeroport.

6. Vremea

În decembrie temepratura medie în Miami este de 21 de grade celsius iar precipitațiile rare. Temperatura apei este de 25 de grade, numai bună pentru o baie. Dacă alegeți și Havana, aici este chiar mai cald în această perioadă decât în Miami, cu o temperatură medie de 23 de grade și precipitații la fel de puține (mai puțin de 6 zile ploioase media lunară).

 

7. Cost total excursie/persoană

 1. Bilete avion: 527 euro București – Miami*; dacă alegeți să vizitați și Cuba prețul total este de 655 euro*;
 2. Transport local 10 zile: aproximativ 120 euro.
 3. Cazare: aprox. 30 euro/noapte de persoană * 10 nopți = 300 euro.
 4. Vize: 150 euro viza SUA; 22 euro viza Cuba;
 5. Intrări obiective, mâncare, diverse: 400 euro

 

Total excursie dacă alegeți să petreceți toate cele 10 zile doar în Miami = aprox. 1500 euro/persoană. Dacă alegeți să vizitați și Cuba, costurile finale s-ar ridica în jurul a 1650 euro/ persoană.

 

Mai jos câteva motive pentru a vizita și Havana: 

 • De ce Havana?
  • Cuba a rămas înțepenită în timp după venirea la putere a lui Fidel Castro și după embargoul impus de americani. În ultimii ani însă, cubanezii au bătut palma cu americanii pentru restabilirea relațiilor economice și diplomatice. Mașinile clasice ale anilor 50’ vor fi înlocuite de Ford-uri moderne, Starbucks-ul va lua locul cafelei aromate iar zgărie norii vor începe și ei să-și facă apariția printre clădirile clasice. Acum este momentul potrivit pentru a vizita Havana înainte ca toate cele de mai sus să schimbe orașul pentru totdeauna.
  • Nu ratați o plimbare la apus pe Malecon, celebra faleză unde cubanezii obișnuiesc să se relaxeze.
  • Savurați un daiquiri la El Floridida – barul preferat al lui Hemingway.
  • Plimbați-vă într-o mașină clasică a anilor 50’ prin cartierul tradițional Vedado.
  • Încercați un trabuc autentic cubanez la fabrica de trabucuri Partagas.
Faleza Melecon din Havana la apus

Faleza Melecon din Havana la apus; sursa:  dancingtosculpture.blogspot

 

*pretul pentru biletele de avion era valabil la data de 12 noiembrie 2016. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!