Phuket și insulele Phi Phi: Ghid (pe zile) și utile

Ziua 1:

În prima zi am ajuns în Phi Phi Don după un zbor Bangkok – Phuket și apoi un drum de 2 ore cu ferry boat-ul. Insula are 10 km pătrați și poate fi ușor străbătută la pas. Relaxare pe plaja Loh Dalum, un apus pe caiac vâslind pe mare, joaca cu maimuțele de pe Monkey Beach și distracția de seara de la Carlito’s Bar au fost ingredientele unei zile reușite.

 • Plaja Loh Dalum: aflată în partea centrală a insulei, Loh Dalum este cea mai populară plajă din Phi Phi Don alături de Long Beach. Nu prea ai variante de închiriere a șezlongurilor, așa că ar fi ok să aveți la voi un prosop. Plaja este înconjurată de baruri, așa că berea rece și gustarile sunt la îndemână.
 • Cu caiacul spre Monkey Beach: de pe plaja Loh Dalum aveți numeroase variante de unde puteți închiria caiacul (de maxim 2 persoane) pentru a prinde răsăritul pe mare și a merge la Monkey Beach. Caiacul se închiriază la oră, iar pentru a vă bucura de plajă și de maimuțe în liniște rezervați cel puțin 2 ore. De la Loh Dalum la Monkey Beach veți avea de vâslit cam 15-20 de minute. Plaja este superbă și ceva mai ferită de turiști, dar nu vă așteptați să vă puneți prosopul și să vă bronzați. Maimuțele sunt destul de numeroase și vor atenție. Aveți grijă la mâncare și încercați să nu intrați foarte mult în contact cu ele fiindcă pot deveni periculoase. Pentru închirierea caiacului noi am plătit 200 de baht de persoană pentru 2 ore.
 • Carlito’s Bar: viața de noapte din Phi Phi Don este recunoscută în lumea întreagă. Carlito’s este un bar cu tradiție pe insulă, iar prețurile sunt de nivel mediu. Din meniu nu lipsesc muzica live și spectacolele cu foc. Aflat foarte aproape de zona portului.
maimute monkey beach

Monkey Beach – maimuțele în centrul atenției

fire show carlito's bar

Carlito’s Bar, show-ul a început

 

 

Ziua 2:

Ne-am început a 2-a zi în insule cu o priveliște de neuitat a insulei Phi Phi Don, de pe dealul Viewpoint.  După amiază a urmat îmbarcarea pe vasul ce ne-a dus pe Phi Phi Leh, insula unde am petrecut apusul și am înnoptat în mijlocul naturii.

 • Viewpoint: dealul de 186 de metri este locul perfect pentru a surprinde acea imagine clasică cu Phi Phi Don înconjurată de apa turcuaz tăiată în două de o fâșie de plajă și verdeață. Escaladarea dealului este una ușoară iar până în cel mai înalt punct aveți nevoie cam de 20 de minute.
 • Phi Phi Leh: insula este declarată Parc Național și nu are locuitori permanenți sau facilități destinate turiștilor. Cu toate acestea, în timpul zilei aceștia iau cu asalt locul făcut celebru de către Di Caprio în filmul The Beach. Spre apus însă aceștia sunt nevoiți să părăsească insula.

Maya Bay Tour este singurul turoperator agreat ce poate organiza excursii peste noapte aici, pentru un grup de maximum 25 de turiști, așa că mai bine rezervați din timp direct de pe site-ul lor. Noi am rezerat și plătit online fără probleme iar turul a fost organizat perfect.

 • Ce puteți face în cadrul acestui tur? vizitați peștera Vikingilor, snorkelling, vedeți apusul de pe insula pustie, petreceți seara pe plajă alături de un grup de oameni din toată lumea, înotați noaptea printre planctonii fosforescenți, dormiți sub cerul liber cu stelele deasupra capului, vedeți răsăritul sau vă puteți plimba cu caiacul.
 • În prețul biletului sunt incluse: transferul cu barca Phi Phi Don – Phi Phi Leh, apă gratis, fructe, cina, un grătar, micul dejun de a 2-a zi, echipamentul de snorkeling sau sacii și pernele pentru dormit.
mare turcoaz phi phi

Phi Phi viewpoint – 2nd floor

phi phi leh mal insula

În sfârșit pe Phi Phi Leh… așteptam ca insula să fie doar a noastră

 

 Ziua 3:

Ultima zi în insule am petrecut-o între romantism – răsăritul și snorkeling pe Phi Phi Leh, apoi plaja Long Beach pe Phi Phi Don – și plimbarea de noapte prin capitala distracției în Asia – Phuket.

 • Phi Phi Leh: a 2-a zi în cadrul turului nostru pe Phi Phi Leh am început-o cu răsăritul – o experiență unică de altfel, fiindcă pe insulă eram doar noi și micul grup de turiști ce ne-au fost camarazi pentru cele 2 zile aici. A urmat apoi micul dejun pe vas, o sesiune de snorkeling și o plimbare cu caiacul. În jur de ora 10:00 am plecat înapoi spre Phi Phi Don.
 • Plaja Long Beach pe Phi Phi Don: Long Beach este una dintre cele mai populare plaje de pe Phi Ph Don. Cu toate acestea este un loc foarte bun unde puteți petrece timp pe Phi Phi Don: palmieri și nisip fin din belșug, plus faptul că este ceva mai ferită de bărcile cu motor ce poluează destul de mult marea. Se află în partea de est a insulei și puteți ajunge cam în 15 minute de mers pe jos din zona centrală.
 • Zona Patong – Phuket: Phuket este numele provinciei, iar Patong este orașul din partea de vest renumit în trecut pentru plajele sale. Poluarea și turismul de masă și-au cam spus cuvântul o dată cu trecerea timpului, iar astăzi Patong-ul este cunoscut în lumea întreagă mai mult pentru celebrele Go-Go Bars de pe strada Bangla Road. Orașul nu este foarte mare, vă puteți deplasa ușor la pas dacă alegeți să va cazați în zona Beach Road sau Bangla Road. Taxiurile nu au prețuri constante și pentruaproape orice cursă trebuie să negociați. În general o cursă cu taxiul din Patong până la aeroportul din Phuket nu ar trebui să vă coste mai mult de 700 de baht.
rasarit insula phi phi leh

Răsărit pe Phi Phi Leh

Long Beach barci colorate

Bărcuțele colorate nu lipsesc nici de pe Long Beach

bangla road noaptea agitatie

Bangla Road: show-ul de noapte din Patong

 

Ce ar mai fi de vizitat în Phuket și Phi Phi?

Puteți petrece lejer două săptămâni în Phi Phi și provincia Phuket fără să vă plictisiți. Mai jos câteva locuri unde ne-am fi dorit să ajungem dacă aveam mai mult timp la dispoziție în excursia noastră:

 • Insulele vecine cu Phi Phi Don: puteți ajunge cu barca rapid din Phi Phi Don fie pe Mosquito Island (Koh Yung) – renumită pentru reciful de corali și posibilitățile de snorkeling sau Bamboo Island (Koh Phai ) – o insuliță de 700 de metri pătrați cu plaje retrase. Ambele insule sunt declarate rezervații naturale și trebuie să plătiți o taxă dacă doriți să puneți piciorul aici.
 • Railay (Rai Leh): roci spectaculoase ies din mare și formează un peisaj renumit în toată lumea. Pe lânga asta, locul este foarte popular și pentru plajele fine unde se poate face plajă și înota printre peștii exotici. Face parte din provincia Krabi, aproape de orașul Ao Nang (10 minute cu barca). Din Phi Phi Don se ajunge aici cu ferry boat-ul cam într-o oră și jumătate.

 

Utile

 

1. Când să călătorești în zona Phuket – Phi Phi?

Climatul este unul tropical și cuprinde 2 sezoane: umed (din mai până în noiembrie) și uscat (din decembrie până în aprilie). Temperaturile sunt constante tot timpul anului și variază între 25 și 32 de grade celsius.

Cea mai aglomerată perioadă a anului este luna luna decembrie, atunci când în preajma Crăciunului și a Revelionului, turiștii iau cu asalt insulele. Noi am vizitat insulele la sfârșit de februarie – început de martie și ni s-a părut perioada perfectă, cer senin și soare tot timpul, iar temperaturile în jurul a 30 de grade.

 

2. Transport:

 • Phuket este situat la 680 de kilometri de Bangkok și are un aeroport internațional foarte tranzitat.Compania aeriană Air Asia zboară aici din foarte multe destinații din Asia, în caz că doriți un zbor de legătură ieftin. Cursele directe din Europa spre Phuket sunt de obicei mai scumpe decât variantele de a ajunge via Bangkok, Singapore ori Kuala Lumpur.
 • Insulele Phi Phi sunt situate la 50 de kilometri de Phuket și varianta de transfer este clar pe apă. Cea mai populară metodă de transfert este cu ferry boatul. Durata unei călătorii din Phuket până în Phi Phi Don (singura dintre insule ce are unități de cazare) durează cam 2 ore. Sunt 4 curse de ferry boat pe zi cu plecare din Phuket, la orele 08:30, 11:00, 13:30 și 15:00. Biletul poate fi cumpărat de pe la toate tarabele ce oferă transferuri din Phuket, de la hotel, sau direct din Rassada Pier, locul de unde pleacă spre Phi Phi, iar acesta costă între 250 și 800 de bahti – în funcție de cum negociați! Aici mai multe imagini cu ferry boat-ul, precum și graficul cu orele de plecare.
 • Ca mijloc de transport prin Phuket puteți folosi taxiul, ok ca și preț dacă negociați bine. Prețul unei curse cu taxiul de la aeroport până în zona Patong (35 de kilometri) este în jurul a 1000 de baht (cam 25 de dolari $). În zona Patong vă puteți deplasa pe jos, distanțele fiind rezonabile între principalele puncte de interes.
 • Pe Phi Phi Don este interzis transportul motorizat, așa că varianta de deplasare rămâne mersul pe jos. O variantă destul de placută oricum pentru că insula este mică, iar în aproximativ 15 minute ajungeți aproape de la un capăt la altul. Pentru a căra bagajele de la hotel, localnicii au găsit o metodă tradițională: căruciorul pe roți cu un om-putere.
 • Pentru a ajunge de la Phi Phi Don pe Phi Phi Leh sau la plaje ceva mai puțin aglomerate, puteți inchiria una dintre numeroasele bărci-taxi, oferta fiind extrem de variată iar prețul în funcție de cum negociați. Phi Phi Leh, Bamboo Island și Mosquito Island sunt declarate rezervații naturale și pentru accesul aici va trebui să plătiți o taxă.

 

3. Cazare:

Phuket:
 • pentru tranzit, pentru a merge mai departe către Phi Phi: fie o locație în apropiere de aeroport, zona Naithon Beach (7 kilometri față de distanță de aeroport), fie cazare în zona debarcaderului Rassada.
 • plajă, viață de noapte, distracție: zona Patong Beach este varianta perfectă dacă vă doriți să vedeți principalul motiv pentru care Phuket este faimos în lume.
Phi Phi Don:
 • insula este foarte mică, așa că distanțele parcurse până la orice punct de interes nu sunt o problemă.
 • variantele de cazare sunt multiple, de la simple căsuțe pe plajă și până la hoteluri de lux. Evitați zona centrală a insulei datorită lucrărilor de construcție și a gălăgiei din zonă (da, încă se mai lucrează în Phi Phi Don după tsunami-ul din 2004).
Phi Phi Leh:
 • este declarată rezervație naturală și în afară de câțiva voluntari, nimeni nu are voie să înnopteze pe insulă.
 • aveți varianta de a petrece noaptea pe insulă și să dormiți pe un vas ancorat la 50 de metri de plajă, printr-o rezervare în prealabil a turului la compania Maya Bay Tours.

 

4. Costuri:

Insulele Phi Phi sunt foarte turstice și asta se reflectă și în prețuri. Deși nu sunt de speriat pentru europeni, prețurile de aici sunt cam cu 50% mai mari decât în Bangkok spre exemplu. Pentru cazare vă puteți aștepta la minim 800 de baht/noapte pentru o cameră dublă, o masă la un restaurant cu mâncare locală costă cam 100 de baht, iar transportul între insule între 300 – 450 baht/oră cu bărcile-taxi.

 

5. Localuri, mâncare & băutură tradițională:

Street food, restaurante cu mâncare tradițională sau specific european, oferta este extrem de variată iarlocalurile sunt la tot pasul prin Phi Phi sau Phuket.

recomandăm în Phi Phi Don Carlito’s Bar – aflat chiar pe plajă, aproape de zona portului, pentru muzica live și cu spectacolele cu foc organizate aici. Reggae Bar – pentru spectacole de box thailandez organizate aici sau Apache Bar (aflat pe plaja Loh Dalum) – dacă doriți atmosferă disco și să dansați până dimineața.

Berea este scumpă în insule și Phuket și ajunge de multe ori să coste la restaurante chiar mai mult decât un fel principal de mâncare. Cu toate acestea nu puteți rata berea thailandeză Singha sau Chang.

La capitolul mâncare tradițională, thailandezii sunt foarte pasionați de street food, așa că frigaruile cu fructe de mare s-ar putea să vă facă cu ochiul. Dacă nu sunteți convinși de variante street food, încercațitradiționalul Pad Thai – orez cu pui, vită, porc sau ce vă vine în minte .

 

6. Ai grijă să:

 • Viza pentru Thailanda se poate obține chiar pe aeroportul de intrare în țară – Visa on arrival. Taxa de viză este de 1000 baht, taxa ce trebuie platită neapărat în moneda lor. Pentru a evita cât de cât să stați la cozile și așa mari de obținere a vizei, este indicat să aveți la voi o fotografie de 4×6 cm. Va trebui să completați un formular pe care îl obțineți de la birourile de lângă oficiul de obținere a vizei. Dacă alegeți să vizitați mai multe țări din zonă și apoi să reintrați în Thailanda, va trebui de fiecare dată să obțineți viza și să plățiți. Este posibil ca ofițerii să vă solicite și dovada deținerii sumei de 10.000 baht de persoana, sau echivalent în USD ori Euro. Detalii la zi pentru viza de Thailanda regăsiți și pe site-ul MAE.
 • Dacă veți alege să călătoriți în perioada de maxim interes turistic: Crăciun, Revelion, Anul Nou Chinezesc (în februarie) – rezervați din timp cazarea ori transportul.
 • Totul se negociază pe aici, de la mâncarea și suvenirurile de pe stradă și până la tururile de câteva zile cu barca prin insule. Cu cât sunteți grup mai mare, cu atât șansele de a obține un deal bun cresc. De asemenea, ar fi indicat să vă informați înainte de pe internet care sunt prețurile normale pentru fiecare serviciu de care veți avea nevoie.
 • Apa din Phi Phi Don (mai ales în zona plajelor Loh Dalum și Monkey Beach) este plină de pietre și de arici de mare ce vă pot răni serios, așa că ar fi indicat să vă protejați picioarele cu o pereche de crocși (papucii bunicului).

 

7. Fii inspirat de Phi Phi :

O mare parte din faima și numărul impresionant de turiști ce vizitează insulele Phi Phi se datorează și filmului The Beach cu Di Caprio în rolul principal, în care câțiva backpackeri trăiesc aventura vieții lor pe Phi Phi Leh.

Pentru Phi Phi și Phuket, la capitolul muzică tradițională cel mai bine ne-am gândit să lăsăm “să vorbească” atmosfera vieții de noapte la care contribuie zecile de mii de turiști din toate colțurile lumii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!