Sao Paolo: Utile

piata centrala ploaie Sao Paolo

1. Transport:

Poți ajunge în Sao Paulo ca turist prin două modalități – fie aterizezi pe Aeroportul Internațional, de unde poți lua fie un taxi fie un autocar până la prima stație importantă de metrou, fie să vii pe ruta Rio de Janeiro – Costa Verde, cu autocarul, așa cum am ales și noi.

Dacă mergi pe ce-a de-a doua variantă, există autocare ce pleacă cam de 5 ori pe zi din autogara din Paraty spre Sao Paulo, iar biletul îl poți cumpăra pe loc. Există și varianta să îți rezervi dinainte bilet aici.

În Sao Paulo poți ajunge în aproape orice parte de interes ca turist folosind metroul ca și mijloc de transport, însă ar fi bine să eviți orele de vârf, atunci când se formeaza cozi imense. Aici harta metroului din Sao Paulo.

 

2. Cazare:

Cea mai indicată zonă pentru a vizita orașul și a fi aproape de orice punct de interes, este Avenida Paulista. Prețul hotelurilor aici poate ajunge la sume greu de imaginat, însă poți gasi soluții, cum ar fi un apartament în regim hotelier prin AirBnB.

 

3. Siguranță:

Deși nu are faima negativă a vecinilor din Rio, iar favelele de aici au cam lăsat loc zgârie norilor și oamenilor la patru ace, este bine să țineți cont de faptul că orașul este foarte populat și prin urmare aici există toate tipurile de oameni. Cel mai bine evitați noaptea zona centrală – Piața Se, Strada XV Noiembrie, zona fiind una de maxim interes pentru oamenii străzii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!