Toledo: Obiective turistice și traseu (pe zile)

Toledo: Plaza Zacodover

Toledo: Plaza Zacodover

Piaţa Zacodover este punctul central de unde noi am plecat în explorarea fostei cetăţi. De aici se ajunge foarte rapid în orice punct de interes, deşi străduţele sunt mici şi înguste, a fost greu să ne rătacim, mai ales, fiind înarmaţi şi cu o harta de la Centrul Turistic aflat în Piata Zacodover.

  • Piaţa Zacodover: Inima oraşului Toledo, piaţa şi-a moştenit numele din perioada arabă atunci cand găzduia târgul de animale al cetăţii. A fost apoi scena spectacolelor de coridă, aşa cum stă bine oricărei pieţe din Spania, dar şi martorul spectacolelor morbide de execuţie a celor selectaţi de inchiziţie.
  • Alcazarul: Numele provine din arabă al-qasr – cetate, fiind însa simbolul oraşului şi punctul central încă din perioada romană. Dupa ce a trecut apoi prin perioada vizigotă şi maură, a fost reconstruită şi extinsă în secolul XVI. În timpul războiului civil spaniol, a fost asediată şi distrusă aproape în întregime. Spaniolii s-au mişcat repede şi au reconstruit-o , astăzi găzduind, se putea altfel?
  • Muzeul Armelor, sau  – Museu del Ejercito mai exact. Este un obiectiv pe care noi nu l-am ratat, ce conţine printre altele o bucată din crucea purtată de către Cristofor Columb în expediţia spre America, obiecte ale conquistadorilor spanioli sau obiecte şi scene ce te fac parcă să retrăieşti ceea ce a însemnat razboiul civil spaniol şi asediul din timpul lui Franco.
  • Catedrala  Primada din Toledo: Înca din secolul XI biserica din Toledo era recunoscută ca fiind cea mai importantă din întreg regatul Spaniei. Era nevoie astfel de o construcţie pe masură, ce urma sa arate invadatorilor mauri ce înseamnă crestinişmul. Astfel, în 1226, sub domnia lui Fernado III a început construcţia catedralei, în stil gotic, simbolic sau nu, chiar pe locul unei foste moschei. Au trecut aproape 250 de ani pana cand catedrala să fie terminată. Pictori celebri şi-au lăsat amprenta asupra măiestriei catedralei, printre care El Greco, Caravaggio, Titian, Van Dyck, Goya, sau  Rubens. Pentru vizită se plătesc 8 euro, dar nu sunt permise fotografiile.
  • Biserica Santo Tomé: A fost facută celebră în întreaga lume de pictura lui El Greco „Înmormântarea contelui de Orgaz”, realizată în 1586. Picasso îl considera pe El Greco primul artist impresionist. Tot El Greco este considerat primul pictor ce putea da forma unui portret din doar doua pensule. Pregătiţi-vă pentru o mulţime de curioşi în momentul în care veţi admira pictura plasată chiar deasupra mormântului legendarului conte. Fotografiile nu sunt permise.
  • Străzile medievale, atmosfera, cele 3 culturi: Răteceşte pur şi simplu printre străduţele înguste şi descoperă influenţele creştine, evreieşti sau maure, arhitectura clădirilor, şi felul de a fi al localnicilor. Nu rata nici celebrele magazine unde poţi găsi armuri, săbii sau scuturi de Toledo, doar te afli în oraşul armelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!