Umbria: Utile

centru oameni pe strada

1. Când să călătorești în Umbria?

Vremea în Umbria seamănă destul de mult cu cea din Bucurețti. Cea mai bună perioadă de vizitat Umbria este în lunile de primăvară târzie, început de vară, jumătatea lui aprilie – începutul lui iunie, atunci când dealurile sunt pline de flori, temperaturile sunt plăcute iar precipitațiile rare. Lunile iulie – august sunt cele mai călduroase, dar și cele mai aglomerate, iar toamna precipitațiile cad în cantități ceva mai mari.

 

2. Transport:

  • Umbria poate fi vizitată ușor din Roma (regiunea se află cam la 180 – 200 de kilometri de capitala Italiei) sau și mai rapid, puteți zbura direct în capitala Umbriei – Perugia, cu Wizz Air. Cel mai bine, dacă doriți să explorați regiunea pentru câteva zile este să vă închiriați o mașină. Trenurile nu sunt deloc ieftine în Italia, plus că veți mai pierde și timp cu conexiunile.
  • Cochete și ușor de străbătut la pas, prin orășele din Umbria nu aveți nevoie de transport în comun sau mașină.

 

3. Cazare:

Pentru a vizita Umbria, puteți alege o mulțime de optiuni de cazare. Te poti caza in Roma, Orvieto, Perugia.

  • Ușor de ajuns din România, departe de Umbria: Roma este variantă de cazare prin care puteți vizita Umbria pentru o excursie de o zi. Veți avea însă de parcurs cel puțin 4 ore pe drum, așa cum am descris și mai sus unde am explicat traseul.
  • Pentru a explora foarte bine regiunea: puteți alege Perugia, capitala Umbriei, situată central. De aici ajungeți ușor cu mașina într-o zi, în orice punct din Umbria. În plus, în Perugia zboară și Wizz Air din România.

 

4. Costuri:

Umbria nu are renumele Toscanei, regiunea vecină atunci când vine vorba de numărul  anual de turiști. Acest lucru este un punct pozitiv dacă ne gândim la costurile unei vacanțe aici vs. Toscana. Am avut ocazia să le comparăm într-un interval de timp de 10 zile și putem confirma faptul că  Umbria este o destinație mult mai ieftină.

 

5. Localuri, mâncare & băutură tradițională:

Bucătăria specifică din Umbria este una preponderent cu accente rustice ce se spune că si-a păstrat foarte bine vechile caracteristici. Ceva specific? Pastele Strangozzi sunt paste specifice din Umbria, preparate cu trufe negre și sos picant.

La capitolul băuturi, Umbria este reprezentată cu cinste în lumea întreagă de unul către unul dintre cele mai apreciate vinuri – Orvieto Classico.

 

6. Ai grijă să:

  • Zonele istorice ale micilor orașe interzic accesul mașinilor ce nu au permis special, iar camerele de supraveghere se asigură că aceste reguli nu sunt încălcate. Dacă totuși ați pătruns în zonele interzise traficului pentru turiști, puteți anunța hotelul unde aveți cazare, pentru a transmite informația poliției și a vă scăpa de amendă.
  • În general orașele din Umbria sunt situate pe dealuri, așa că o recomandare bună este să vă alegeți cea mai comodă încălțăminte pe care o aveți.

 

7. Fii inspirat de Umbria :

Filmul My House in Umbria (2003) descrie viața în regiunea rurală a Umbriei pentru 4 străini ce aleg să își refacă viața aici.

Și pentru că Umbria tot este supranumită regiunea festivalurilor , vă puteți forma o imagine despre ceea ce înseamnă atmosfera de aici, dacă vizionați câteva minute din filmulețul cu Festivalul de Jazz din Umbria din 2014.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!