10 dintre cele mai tari festivaluri din Romania

oameni care se distrează la festivaluri de muzică + travelship

După cum bine știi si probabil vezi oriunde pe Facebook sau Instagram 😄, vara este vremea festivalurilor. In ultimii ani Romania nu sta rau deloc la acest capitol, ba chiar au devenit faimoase si in afara festivalurile de pe aici de la noi 😊. Nu ar fi rau sa ne facem un brand de tara pe asta nu? Dar revenind la ale noastre, astazi am vrea sa iti povestim despre cele mai tari festivaluri din Romania. Iar pe langa cele foarte cunoscte precum NEVERSEA la Constanța, UNTOLD si Electric Castle la Cluj, speram sa descoperi si cateva noi, care sa le treci pe lista ta.

Cert e ca aceste festivaluri țin orasele in care se organizeaza in priza, iar atmosfera e incendiara! Asa ca nu rata ocazia de a te distra alaturi de prietenii tăi pe ritmuri nebune sau chill tolaniti pe iarba verde!

1. Neversea

Unul dintre cele mai iubite festivaluri de muzică, Neversea

Așa cum este denumit și pe pagina lui oficială, ”Island of Dreams”, NEVERSEA reușește să strângă pe o singură scenă, prin artiștii invitați, aproximativ toate tipurile de muzică de pe glob. Așa că, dacă ești la mare in luna iulie, in perioada acestui festival, ia-ți prietenii și distrați-vă până dimineața pe plaja din Constanța. Dacă ajungi acolo trebuie să știi că circulația în zonă este restricționată. Te sfătuiesc să lași mașina în parcarea hotelului. Si ca sa iti vine in ajutor, Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanța va suplimenta oferta de transport cu o linie „SHUTTLE BUS-NEVERSEA”, cu plecare din Mamaia spre portul Tomis.

2. UNTOLD

Unul dintre marile festivaluri de muzică, Untold

Clujul nu se lasă mai prejos atunci când vine vorba de festivaluri, așa că în fiecare an concurează cu UNTOLD si Electric Castle. UNTOLD este de altfel cel mai mare festival de muzică din România, iar la prima ediție în 2015 a fost desemnat la nivel european “Best Major Festival”. De atunci a strâns în fiecare din ce în ce mai mulți oameni, la ediția din 2018 fiind nu mai puțini de 100.000 de petrecăreți.

UNTOLD este cunoscut pentru cele mai bune ritmuri de DJ.  Protagonistii principali sunt Armin Van Buuren, Tiësto, David Guetta, Martin Garrix. Armin van Buuren, DJ-ul și producătorul olandez este cunoscut pentru cele mai lungi mixuri pe care le-a auzit Transilvania având vreodată. La ediția din acest an, acesta a pus în scenă „ARMIN UNTOLD World Exclusive Show” cu un ritm special inspirat de imnul Romaniei. Mai sunt însă și invitați speciali precum Robbie Williams.

3. Electric Castle – Cluj

Oameni iubitori de festivaluri de muzică

Tot în Cluj, este tradiție ca în luna iulie să se organizeze timp de 5 zile la Castelul Baffny festivalul de muzică Electric Castle. Dacă îți amintești este acel festival la care oamenii mergeau cu cizme (câțiva ani la rând a plouat), iar oamenii se distrau parcă și mai bine.

Festivalul e cu adevărat special și îmbină un lineup variat de la rock, reggae la hip hop, trap, muzică electronică sau indie street art, animații, artă alternativă și experiențe cu adrenalină. În fiecare an, oamenii așteaptă cu nerăbdare să vadă line-up și formațiile care își vor face apariția pe scenă.

Ce mai e important de știut e că în aceste perioade, Cluj-ul este foarte aglomerat, așa că în afară de bilet, trebuie să îți iei cazare din timp!

4. Street Food Festival- Arad

Cel mai mare Streed Food Festival

Tot în luna iulie, primul și cel mai mare festival culinar din țară, Street Food Festival, se organizează la Arad. Aici găsești preparate pe gustul tuturor. Așa că dacă te știi un gurmand sau dacă vrei să experimentezi preparate și gusturi noi, urcă-te în mașină și setează GPS-ul în direcția Arad.

5. Street Food Festival- Bacău

Festival cu o mulțime de activități, nu doar mâncare

În perioada 6-8 septembrie, organizatorii Street Food Festival, te așteaptă cu mâncare bună, muzică live, filme în aer liber, activități pentru copii, dar și alte surprize. Dacă ești adeptul acestor evenimente, merită să ajungi la Bacău. Pe ei îi găsești în Parcul Mircea Cancicov, unde promit să te întâmpine în cel mai frumos mod.

Dacă nu te regăsești în festivalurile de muzică sau în cele culinare, există o mulțime de alte festivaluri cu diferite teme și din diferite domenii.

6. Sibiu Fashion Days 2019– festival de fashion

Sedintă foto fashion

Dacă ești un iubitor de fashion, Sibiul te așteaptă în perioada 12-13 iulie, în Piața Mare, unde te poți întâlni cu unii dintre cei mai bun designeri din țară. Aceștia își vor prezenta noile colecții și vor anunța ce culori se poartă anul acesta. Acest eveniment îi aduce în Ardeal pe Cătălin Botezatu, Catina Roman, Rita Mureșan și mulți alții. Dacă ești în Sibiu în următoarele zile, nu rata ocazia de a fi printre primii oameni care află ce se poartă anul acesta.

7. Festivalul de Artă în aer liber – “Teatru sub lună”

Gradina Palatului Parlamentului din București

Ajuns la editia a 5-a, Festivalul de Artă este singurul festival de teatru în aer liber din București. Acest eveniment poartă numele de „Teatru sub lună” și se desfășoară pe o perioadă de trei weekenduri, în mijlocul parcului Grozăvești. Găsești mai multe detalii, dar și bilete, pe site-ul lor.

8. Festivalul Medieval Aradul la anul 1000

Festival Medieval, pentru a te întoarce în timp

În perioada 13-15 sptembrie are loc, la Arad, cea de-a doua ediție a festivalului medieval. Evenimentul se va desfășura în Parcul Eminescu și este organizat de Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale Lupus Dacus Arad. Dacă vrei să te întorci la origini pentru câteva zile, acest festival este o ocazie bună.

9. Fall in Love Festival