Seychelles: Propunere traseu 10 zile în paradis verde-turcoaz - Travelship

Seychelles: Propunere traseu 10 zile în paradis verde-turcoaz

Apă turcoaz, plaje pustii, palmieri și junglă verde cât vezi cu ochii. Esti în locul cel mai apropiat de paradis, o palmă de pâmânt în mijlocul Oceanului Indian. Bine ai venit în Seychelles, micile insule în care broaștele țestoase sunt mai numeroase decât oamenii. Peste 90% din cei 90.000 de locuitori ai țării locuiesc pe insula Mahe. Restul de 114 insule au rămas uitate de timp și așteaptă să fie descoperite.

1. Când să călătorești în Seychelles?

Sezonul de vârf pentru Seychelles este vara, în lunile iunie-august, cu temperaturi de 28-30 de grade și șanse minime de ploaie. Parcă ar merge schimbat all inclusive-ul la vecinii turci cu o astfel de experiență, nu? 😋 Iar dacă nu vreți să vă duceți în plin sezon, veți mai prinde vreme bună în lunile octombrie și februarie!

2. Transportul în Seychelles

Ca să ațungeți din București în Seychelles, puteți căuta zbor către Mahe, cea mai mare insulă a țării aici! (conexiuni bune sunt prin Istanbul)

3. Cazare și traseu în Seychelles:

Am făcut ceva simulări pe Booking.com și am găsit câteva variante foarte ok de cazare, cu tarife de aproximativ 4-500 de euro de persoană pentru 10 nopți. Cele mai bune variante raportate la preț/calitate sunt Julie’s Holiday Home, Cozy Island Bungalow sau  Chepsted Chalets.

Pentru a vă deplasa pe insule, puteți folosi fie bicicletele, fie autobuzele locale. Cu mașina e ceva mai dificil pentru că se conduce pe partea stângă a drumului.

In rest, pentru a vă deplasa de pe o insulă pe alta aveți multiple variante, de la avioane sau elicoptere până la mici bărci ale localnicilor antreprenori (marea majoritatea a locuitorilor din insule trăiesc din turism).

Dacă alegeți varianta rapidă a zborurilor, Air Seychelles oferă condiții foarte moderne de zbor între Mahe, Praslin sau Insula Păsărilor, cu zboruri  durează cam 30 minute și costă sub 100 de euro dus-întors.

  • Mahe este cea mai mare insulă a țării, locul în care veți ateriza pe aeroportul internațional. Aici puteți face plajă pe Beau Vallon, cea mai renumită din Seychelles sau puteți vizita capitala Victoria, orașul dezvoltat pe rând de către coloniștii francezi și apoi de către cei englezi.

 

  • Parcul Național Ste Anne se întinde pe 6 insule și este locul în care s-a aflat prima capitală a insulei, acum doar o ruină. Mergeți pe aici pe urmele piraților, explorați casele tradiționale, jucati-vă cu țestoasele sau înotați printre corali.

 

  • Parcul Național Vallée de Mai este declarat monument Unesco și adăpostește legendarele coco de mer, adică niște nuci de cocos imense 😍, pe lângă multe alte specii de plante sau animale exotice. Locul este numit de către mulți, “Grădina Raiului”.

 

  • Insula La Digue este un adevărat paradis pentru cei ce caută să experimenteze natura ori cultura locală. Pe aici vă puteți plimba pe La Pass to Grand Anse Trail, cărarea ce trece printre vechile căsuțe coloniale, să vizitați plantațiile de vanilie ori să vă bucurați de plaja Anse Source D’Argent, una dintre acele imagini celebre în lume când vine vorba de plaje de vis.

 

  • Insula Păsărilor este raiul pentru cei ce vor să observe peste 1 milion de păsări dintre cele mai diferite și unicat în lume dar și uriașele specii de țestoase. Aici se poate ajunge după un zbor de jumătate de oră din insula principală Mahe.

4. Avem nevoie de viză pentru a vizita Seychelles?

Nu este nevoie de viză pentru cetățenii români ce vor să viziteze Seychelles pentru o perioadă mai scurtă de 90 de zile. În ceea ce privește siguranța, Seychelles este considerată o țară sigură și fără probleme.

hotel de vis Seychelles

Sursa: www. telegraph.uk.com

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!