Seychelles: Propunere traseu 10 zile în paradis verde-turcoaz

Apă turcoaz, plaje pustii, palmieri și junglă verde cât vezi cu ochii. Esti în locul cel mai apropiat de paradis, o palmă de pâmânt în mijlocul Oceanului Indian. Bine ai venit în Seychelles, micile insule în care broaștele țestoase sunt mai numeroase decât oamenii. Peste 90% din cei 90.000 de locuitori ai țării locuiesc pe insula Mahe. Restul de 114 insule au rămas uitate de timp și așteaptă să fie descoperite.

1. Când să călătorești în Seychelles?

Sezonul de vârf pentru Seychelles este vara, în lunile iunie-august, cu temperaturi de 28-30 de grade și șanse minime de ploaie. Parcă ar merge schimbat all inclusive-ul la vecinii turci cu o astfel de experiență, nu? 😋 Iar dacă nu vreți să vă duceți în plin sezon, veți mai prinde vreme bună în lunile octombrie și februarie!

2. Transportul în Seychelles

Ca să ațungeți din București în Seychelles, puteți căuta zbor către Mahe, cea mai mare insulă a țării aici! (conexiuni bune sunt prin Istanbul)

3. Cazare și traseu în Seychelles:

Am făcut ceva simulări pe Booking.com și am găsit câteva variante foarte ok de cazare, cu tarife de aproximativ 4-500 de euro de persoană pentru 10 nopți. Cele mai bune variante raportate la preț/calitate sunt Julie’s Holiday Home, Cozy Island Bungalow sau  Chepsted Chalets.

Pentru a vă deplasa pe insule, puteți folosi fie bicicletele, fie autobuzele locale. Cu mașina e ceva mai dificil pentru că se conduce pe partea stângă a drumului.

In rest, pentru a vă deplasa de pe o insulă pe alta aveți multiple variante, de la avioane sau elicoptere până la mici bărci ale localnicilor antreprenori (marea majoritatea a locuitorilor din insule trăiesc din turism).

Dacă alegeți varianta rapidă a zborurilor, Air Seychelles oferă condiții foarte moderne de zbor între Mahe, Praslin sau Insula Păsărilor, cu zboruri  durează cam 30 minute și costă sub 1