Ți au mai rămas 2 740 de zile - ce poți face dacă nu ești un- globetrotter

Ți-au mai rămas 2.740 de zile. Ce poți face dacă nu ești un globetrotter?

paragliding Rio de Janeiro

E luni. A început o nouă săptămână și deja ne gândim la weekend.  Suntem “generația de weekend”. În ecuația vieții, ne-am obișnuit cu gândul de a sacrifica 5 zile pentru a câștiga 2. Ne uităm în jur și pare că așa ar trebui să fie lucrurile. Dacă ai mai avea doar un an de trăit, oare ai mai fi de aceeași părere?

Ne naștem cu șanse egale de a trăi aproximativ 28.835 de zile. La 15 ani, când ajungem să ne dăm seama de ce întâmplă în jurul nostru, mai numărăm 23.360 de zile. Statistic, 90% din aceste zile este consumat pe activități  de tipul dormit, mâncat, muncit etc. Filmulețul de mai jos ne spune povestea vieții noastre în 2 minute și jumătate.

Revenind la realitatea noastră, ne-au mai rămas 2.740 de zile.

Refugiile din timpul săptămânii sunt Facebook și Instagram. Din birourile clădirilor cu multe etaje, imaginile decupate parcă din reviste ne fac să tânjim la o altfel de viață.  A devenit foarte la modă în ultima vreme să îți lași jobul și să călătorești în jurul lumii. Să fii globetrotter, wanderluster, back-packer, explorer, nomad, rebel, iar variațiunile pe tema asta par să îi dea knock out și atotștiutorului Google.

Întrebarea este ce faci dacă nu ești la modă și lucrezi de la 9 la 6 seara și asta se numește că ai jumătate de zi liberă?  Ce poți face dacă nu ești un globetrotter cu acte în regulă?

Deși pare viața perfectă, te-ai întrebat dacă ar fi oare ceea ce îți dorești pentru tine? Mereu pe drum, mereu călătorind, mereu imprevizibil. Lipsit de ordine, de siguranță, de oamenii dragi aproape. Trebuie să recunoaștem că nu toți suntem făcuți pentru asta și nici nu trebuie să fie așa. Până la urmă călătoritul poate fi unul dintre modurile prin care ne exprimăm acel “Why” fundamental al nostru, dar nu este neapărat răspunsul. Și dacă privim călătoriile ca o înșiruire de obiective turistice ce trebuie bifate sau ca pe un simplu mod de leneveală, cu siguranță nu este răspunsul :).

Pentru noi, să călătorești face parte din a ne dori mai mult de la viață, de a deveni cea mai bună versiune a noastră posibilă, de a fi azi mai buni decât ieri. Călătoritul nu e un șir de obiective, e povestea noastră într-un loc anume și experiența cu care rămânem după.

În viziunea noastră, călătoritul înseamnă să cunoști oameni noi, să accepți universul lor. Să afli povestea și istoria locului. Să înțelegi “de ce”.  Să ai ce împărtăși cu cei din jur.  Să nu citești doar primele pagini ale cărții (“Lumea este o carte, iar cei ce nu călătoresc ajung să citească doar prima pagină.” – Augustine of Hippo).

Ne vin în minte cel puțin 5 motive pentru care ne-am dori să petrecem cât mai mult din cele 2.740 de zile călătorind:

  1. Călătoritul te obligă să ieși din zona de confort. Deci, să evoluezi. Nimic nu e mai simplu decât să cazi în zona de confort. Și nimic nu duce mai sigur la eșec.
  1. Trăim în secolul vitezei. Totul se măsoară în ziua de azi în deadline-uri. Când a fost ultima dată când ai scăpat de griji complet?
  1. Vezi imaginea de ansamblu. Simplu, fiecare călătorie înseamnă să răzuiești pe hartă încă un perimetru. E ca și cum universul tău e un cerc și de fiecare dată când călătorești, mai mărești cercul cu câțiva centrimetri.
  1. Vii cu idei noi. Cum reușesc cei din Bali să își păstreze spiritualitatea? Cum trăiesc italienii La dolce vita? Și cum își păstrează madrilenii cheful de fiesta?
  1. Poate este un clișeu, dar așa se întâmplă de cele mai multe ori: cele mai tari amintiri sunt cele din excursiile trăite alături de oameni ca și noi. Sunt amintirile pe care mereu le vei povesti cu drag…mai ales la pensie :).

 

Acum, că ai ieșit din zona de confort…cel puțin cu gândul,  ready to Explore. Explore better. Explore together?

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!