Angkor Wat: Top 5 curiozități - Explore. Explore better. Explore together.

Angkor Wat – Top 5 curiozități

maimuta angkor wat

1. Știați că…a fost nevoie de doar 37 de ani pentru a construi cel mai mare monument religios din istorie? Conform cercetătorilor, peste 20,000 de oameni și 6.000 de elefanți lucrau zilnic pentru a transporta de la peste 30 de kilometri distanță aproximativ 10 milioane de pietre (mai multe decât s-au folosit pentru construcția Piramidelor egiptene).

2. Unul dintre primii europeni ce a intrat în contact cu Angkor Wat a fost călugărul portughez António da Madalena ce în anul 1586 a ajuns aici și foarte uimit, a povestit că locul este “ atât de extraordinar încât nu poate fi povestit, fiind ceva unic în lume și cu siguranță mâna unor genii.”

3. În mod simbolic, Angkor Wat este singurul templu dintre cele peste 1000 de la Angkor orientat spre vest – direcția morții. Se crede că a fost construit de către regele Suryavarman II pentru a-i servi ca loc de odihnă, însă nu se știe exact dacă regele chiar a fost până la urmă și înmormântat aici.

4. Poate că este greu să ne imaginăm că există ceva și mai mare decât Angor Wat. Angkor Thom, orașul construit la câțiva kilometri de Angor Wat în secolul XII de către regele Jayavarman VII pentru a fi capitala Imperiului Khmer, a fost multă vreme cel mai mare oraș al lumii, cu peste un milion de locuitori.

5. O parte importantă din bogățiile și obiectele de artă păstrate în jungla deasă timp de sute de ani au fost furate de către regimul dictatorial al Khmerilor Roșii și apoi de valul vânătorilor de artă veniți din toată lumea pentru a pleca de aici măcar cu un cap de statuie.

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!