Bangkok: top 5 curiozități - Explore. Explore better. Explore together.

Bangkok: top 5 curiozități

palatul regal bangkok
  1. Știați că…cel mai des pe străzile din Thailanda se aude probabil “Sawadee Krhap/Kaa”, un fel de “bună”? Salutul este relativ nou folosit și introdus în dicționarul thailandez. Până prin anii ’30 aceștia aveau o altă expresie favorită de a se saluta: “Gin kaow leaow ruu yang?” adică “Ai mâncat astăzi?
  2. Templul Wat Traimit din Chinatown găzduiește o statuie de aur cu Buddha de 5.5 tone ce valorează aproximativ 250 de milioane de dolari. Ceea ce este și mai interesant însă este faptul că statuia veche de câteva sute de ani a rămas ascunsă de ochii lumii până 1955 atunci când învelișul din ghips ce o masca s-a spart dintr-o eroare umană în timp ce era transferată într-o nouă locație.
  1. Thailandezii au un mod mai special de a sărbători noul an: de sute de ani, pentru ei Songran Festival – perioada 13-15 aprilie – înseamnă bătăi în stradă cu apă organizate în aproape toate orașele țării.
  1. Unele legi în Thailanda chiar sunt sfinte și se repectă. Asta chiar dacă pot implica moartea propriei regine. Una dintre aceste legi – aceea că nimeni în afară de rege nu poate atinge regina – a fost pusă în aplicare de mulțimea de curioși ce a asistat neputincioasă în 1880 la scena în care barca reginei s-a răsturnat și aceasta s-a înecat sub ochii lor, fără ca nimeni să intervină.
  1. Bangkok deține recordul pentru cel mai “fierbinte” oraș din lume cu o temperatură medie anuală de 28 de grade, conform Organizației Mondiale de Meteorologie.

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!