Barcelona: 5 curiozitati - Travelship | Pack your trip!

Barcelona: 5 curiozităţi

Port Vell şi ale sale bărcuţe albe :)

1/ Știați că…orașul a cunoscut o dezvoltare accelerată odată cu găzduirea Olimpiadei de Vară din anul 1992? Investițiile masive în infrastructură au ajutat la propulsarea Barcelonei în topul destinațiilor preferate de turiști.

2/ 7 dintre cele mai cunoscute edificii ridicate de către Gaudi în Barcelona sunt monumente UNESCO și contribuie la afluxul de turiști ce vizitează Barcelona în număr de peste 13 milioane anual.

3/ Cea mai cunoscuta operă a lui Gaudi este Sagrada Familia, edificiu la care Gaudi lucra încă la momentul morții sale, când la vârsta de 57 de ani a fost lovit de un tramvai la intersecția străzilor Gran Via cu Bailen. Nici până în ziua de astăzi spaniolii nu au reușit sa termine construcția.

4/ Deși este capitala Cataluniei, Barcelona este un extrem de cosmopolit, 1 din 5 locuitori fiind de altă origine decât spaniolă.

5/ Catalana este o limbă în adevăratul sens al cuvântului, limbă ce sună apropiat de cea italiana, portugheză sau franceză. Dacă vrei neapărat să superi un catalan, îi poți eticheta limba vorbită ca fiind un dialect al limbii spaniole.