Călătorie în mijlocul a 10 dintre cele mai tari festivaluri din Romania

oameni care se distrează la festivaluri de muzică + travelship

Oameni iubitori de festivaluri de muzicăDupă cum bine știi, vara este perioada în care se desfășoară majoritatea festivalurilor cunoscute din România. Cele mai promovate fiind NEVERSEA, la Constanța și UNTOLD, la Cluj. Aceste doua festivaluri de muzică, țin cele două orașe în priză timp de câteva zile. Nu rata ocazia de a te distra pe cele mai iubite ritmuri muzicale alături de prietenii tăi.

1. Neversea

Unul dintre cele mai iubite festivaluri de muzică, Neversea

Așa cum este denumit și pe pagina lui oficială, ”Island of Dreams”, NEVERSEA reușește să strângă pe o singură scenă, prin artiștii invitați, aproximativ toate tipurile de muzică de pe glob. Așa că, dacă ești la mare in luna iulie, in perioada acestui festival, ia-ți prietenii și distrați-vă până dimineața pe plaja din Constanța. Dacă ajungi acolo trebuie să știi că circulația în zonă este restricționată. Te sfătuiesc să lași mașina în parcarea hotelului. Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanța va suplimenta oferta de transport cu o linie „SHUTTLE BUS-NEVERSEA”, cu plecare din Mamaia spre portul Tomis.

2. Untold

Unul dintre marile festivaluri de muzică, Untold

Clujul nu se lasă mai prejos atunci când vine vorba de festivaluri, așa că în fiecare an concurează cu NEVERSEA. Anul acesta ajunge în țara noastră pentru marele festival, UNTOLD, cântărețul englez, Robbie Williams. Artistul a intrat în cartea recordurilor în anul 2006 datorită faptului că a vândut într-o singură zi 1,6 milioane de bilete pentru un turneu de al său. Ei bine, dacă Robbie Williams, nu te convinge să mergi până la Cluj, sigur o să o facă muzica lui Armin Van Buuren. Dj-ul și producătorul olandez, este cunoscut pentru cele mai lungi mixuri pe care le-a auzit Transilvania vreodată. La ediția din acest an, acesta pune în scenă „ARMIN UNTOLD World Exclusive Show”.

Dacă ești în Cluj în luna august, nu rata ocazia de a te întâlni cu două dintre legendele zilelor noastre. Trebuie să mai știi că, accesul se face prin Parcul Central, dinspre clădirea Operei Maghiare Cluj-Napoca.

3. Street Food Festival- Arad

Cel mai mare Streed Food Festival

Unul dintre cele mai mari eveniment de streetfood va avea loc în București, la Romexpo, în perioada

Primul și cel mai mare festival culinar din țară, Street Food Festival, se întoarce la Arad. Aici găsești preparate pe gustul tuturor. Așa că dacă te știi un gurmand sau dacă vrei să experimentezi preparate și gusturi noi, urcă-te în mașină și setează GPS-ul în direcția Arad.

4. Street Food Festival- Bacău

Festival cu o mulțime de activități, nu doar mâncare

În perioada 6-8 septembrie, organizatorii Street Food Festival, te așteaptă cu mâncare bună, muzică live, filme în aer liber, activități pentru copii, dar și alte surprize. Dacă ești adeptul acestor evenimente, merită să ajungi la Bacău. Pe ei îi găsești în Parcul Mircea Cancicov, unde promit să te întâmpine în cel mai frumos mod.

Dacă nu te regăsești în festivalurile de muzică sau în cele culinare, există o mulțime de alte festivaluri cu diferite teme și din diferite domenii.

5. Sibiu Fashion Days 2019– festival de fashion

Sedintă foto fashion

Dacă ești un iubitor de fashion, Sibiul te așteaptă în perioada 12-13 iulie, în Piața Mare, unde te poți întâlni cu unii dintre cei mai bun designeri din țară. Aceștia își vor prezenta noile colecții și vor anunța ce culori se poartă anul acesta. Acest eveniment îi aduce în Ardeal pe Cătălin Botezatu, Catina Roman, Rita Mureșan și mulți alții. Dacă ești în Sibiu în următoarele zile, nu rata ocazia de a fi printre primii oameni care află ce se poartă anul acesta.

6. Sunwaves Festival 26- festivalul de muzică electronică de la Mamaia

Oameni iubitori de festivaluri de muzică

Festivalul de muzică, Sunwaves, se întoarce la Mamaia pentru 5 zile. Așa că, dacă ai ratat startul sezonului estival, o să îl  poți încheia în aceași notă electrizantă. Organizatorii acestui festival te așteaptă pe plaja în perioada 15-20 august. Printre marii dj prezenți la acest eveniment se enumără și: Dan Andrei, Carlo Lio, Fabio Florido.

7. Festivalul de Artă în aer liber

Gradina Palatului Parlamentului din București

Ajuns la editia a 5-a, este singurul festival de teatru în aer liber din București. Acest eveniment poartă numele de „Teatru sub lună” și se desfășoară pe o perioadă de trei weekenduri, în mijlocul parcului Grozăvești. Găsești mai multe detalii, dar și bilete, pe site-ul lor.

8. Festivalul Medieval: Aradul la anul 1000

Festival Medieval, pentru a te întoarce în timp

În perioada 13-15 sptembrie are loc, la Arad, cea de-a doua ediție a festivalului medieval. Evenimentul se va desfășura în Parcul Eminescu și este organizat de Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale Lupus Dacus Arad. Dacă vrei să te întorci la origini pentru câteva zile, acest festival este o ocazie bună.

9. Fall in Love Festival

Inimă desenată pe un geam aburit

Prima ediție a acestui festival are loc la București, în perioada 31 august-1 septembrie, La Palatul Mogoșoaia. Acest eveniment este organizat pentru a sărbători trecerea de la ultima zi de vară, la prima zi de toamnă. Pe scena festivalului de la Mogoșoaia vor urca artiști străini precum: Liam Gallagher, Kaiser Chiefs. Evenimentul aduce pe scenă și artiști din România: Șuie Paparude, The Mono Jacks. Așa că poți alege să îți petreci ultima zi de vară în compania acestor formații, pe unul dintre cele mai frumoase domenii din România.

10. Posada Rock Festival- unul dintre cele mai vechi festivaluri de muzică rock din țară

Chitarist de muzică Rock

Iubitorii de Rock își dau întâlnire la Câmpulung, în perioada 30 august-1 septembrie, pe Stadionul Municipal Câmpulung Muscel. Festivalul este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind o rampă de lansare pentru trupele tinere de rock. Evenimentul își păstrează statutul de cel mai vechi și important festival-concurs din țară. Interesant este că, organizatorii pun la dispoziție și un spațiu de campare pentru cei care au bilete sau abonamente. Nu mai sta pe gânduri! Ia-ți geaca de piele, rulota și prietenii și poposiți la Câmpulung pentru unul dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică rock.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!