Ce ce vine nou Travelship in 2021: calatorii de aventura si destinatii noi. Prima parte | Travelship: Calatorii pentru tineri

Ce ce vine nou Travelship in 2021: calatorii de aventura si destinatii noi. Prima parte

Sahara desert maroc travelship

Odata cu primele doze de vaccin anti-covid si un pic de imunizare, a sosit si speranta noastra ca lucrurile vor reveni la un nou normal si ca oamenii reincep sa isi doreasca si sa aiba curajul sa calatoreasca.

De curand am lansat mult asteptatul calendar cu calatoriile pentru 2021, asadar consideram ca ar fi potrivit sa prezentam in cateva randuri fiecare dintre calatorii si care ar fi principalele motive pentru care sa alegi o destinatie sau alta.

Vor fi 3 articole de prezentare scurte, iar astazi incepem cu prezentarea primelor 3 calatorii: Mongolia si Siberia, Tarile Baltice si Cappadocia si Istanbul.

Ce vrem sa facem mai mult anul acesta e sa organizam pe langa calatoriile de grup alaturi de noi, calatorii de aventura, pentru cei pasionati, dornici sa ajunga in locuri indepartate si  mai putin explorate si gata sa traiasca aventura vietii lor. Deocamdata avem 3 calatorii de aventura in plan pentru 2021 si mai lucram la ceva surprize pentru final de an, asa ca stati aproape! 😊

Mongolia si Siberia cu Imperator Travel: 4-17 iulie

O premiera pentru acest an, vom avea ,,invitati” speciali in calatoriile noastre, primul dintre acestia fiind nimeni altul decat Cezar Dumitru sau, asa cum este cunoscut publicului larg, Imperator Travel. Este unul dintre cei mai experimentati calatori romani, unul dintre cei mai cititi bloggeri de travel din Romania si nu in ultimul rand un izvor de povesti interesante si amuzante.

Am si ales o calatorie pe masura. Calatoria in Mongolia si Siberia este programata la inceputul lunii iulie, astfel incat sa putem ajunge in Ulan Bator cu o zi inainte de debutul festivalului Nadaam. Va fi o aventura care imbina vizitarea unor obiective culturale sau orase importante, cum ar fi Moscova, Irkutsk sau Ulan Bator cu peisaje de poveste din salbaticia Mongoliei si a Lacului Baikal, si bineinteles cu experienta transsiberianului.

 

Tarile Baltice cu Imperator Travel: 30 mai – 6 iunie

Daca iti doresti sa calatoresti alaturi de Imperator Travel insa nu poti merge in Mongolia, sau poate ca preferi ceva mai aproape de casa, venim cu aceasta propunere – o tura de o saptamana prin principalele atractii ale Tarilor Baltice.

Vorbim bineinteles de Lituania, Letonia si Estonia, 3 state care au facut parte din fosta Uniune Sovietica, insa au o identitate proprie, o istorie bogata si abunda de obiective turistice foarte interesante.

Nu ne vom rezuma numai la vizitarea capitalelor, Vilnius, Riga si Tallinn, ci vom descoperi si zona de coasta a Marii Baltice, in Jurmala, cel mai frumos palat din regiune, Rundale, un soi de Versailles local (sau mai bine zis Ermitraj, caci a fost proiectat de acelasi architect), Castelul Trakai, unul dintre cele mai fotografiate castele din Europa si multe alte surprise. Daca esti curios sa aflii programul exact al calatoriei, te asteptam pe pagina calatoriei de grup in Tarile Baltice.

Cappadocia si Istanbul: 4 – 9 mai

Ajungem si la una dintre destinatiile noastre de suflet Cappadocia, pe care o vom vizita pe indelete timp de 4 zile. Vom face excursii in orasele subterane, vom vizita bisericile sapate in stanca care adapostesc fresce crestine vechi de peste un mileniu, vom face trekking in vaile erodate de vant in milioane de ani si, optional, vom zbura cu balonul cu aer cald deasupra intregii regiuni, o amintire care va dainui pentru totdeauna!

Incheiem calatoria cu o excursie in Istanbul, pe care il vom descoperi impreuna in ultimele doua zile ale calatoriei. Partea cea mai buna este ca aceata calatorie se suprapune cu perioada vacantei de primavera!

Daca esti interesat, poti citi mai multe informatii despre calatoria in Cappadocia si Istanbul aici.

Acestea sunt primele 3 calatorii alese pentru primul episod. In zilele urmatoare vom continua seria, povestind despre celelalte aventuri de grup pe care le punem la cale in 2021! Si daca vrei sa fii la curent cu ultimele noutati, te asteptam pe Instagram.