Cum am calatorit prin Europa si prin tara in vremea pandemiei? | Travelship: Calatorii memorabile pentru tineri

Cum am calatorit prin Europa si prin tara in vremea pandemiei?

Relaxare vacanta romania Covid Travelship

Pentru ca tot mai multi prieteni si apropiati ne-au intrebat cum a fost sa calatorim prin Europa si prin tara in vremea pandemiei, am zis sa scriem cateva randuri despre experientele noastre.

Un vechi proverb romanesc spune ca ,,Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ” si pentru noi fix asa a fost anul asta, din pacate. La inceputul anului scriam ce planuri de calatorie avem si erau cu totul diferite fata de ceea ce am realizat, cel putin pana acum. Nu trece saptamana fara sa suspinam dupa calatoriile pierdute si sa nu ne amagim cu gandul ca ,,acum ar fi trebuit sa fim in cutare loc”. Ei, asta a fost, pana la urma a fost un an special si trebuie luat ca atare.

Cel mai important este ca am reusit pana la urma sa calatorim chiar si in afara Romaniei, si nu oriune, ci in Italia, cea mai afectata tara din lume la un moment dat. Pe langa cele doua aventuri in Sardinia si Sicilia, am vizitat si mai multe locuri superbe din Romania. Sa luam pe rand.

 

Cum am calatorit in Italia in vreme de Pandemie

Ei bine, ceea ce parea o gluma prin martie-aprilie s-a dovedit cat se poate de adevarat 3 luni mai tarziu, in iulie, cand am reusit sa ajungem in cele doua mair insule ale Italiei. Mai intai a fost Sardinia, apoi Sicilia.

Chiar daca cele doua regiuni nu au fost atat de puternic afectate de primul val de COVID-19 care a zguduit atat de puternic nordul Italiei, au fost destule cazuri si aici.

Lipsa turistilor straini (italieni erau, totusi, destui), afisele cu ,,masca de protectie obligatorie la intrarea in spatiile inchise si mijloace de transport, prezenta dezinfectantilor ABSOLUT oriunde, cam acestea erau semnele ca traim totusi in zodia COVIDULUI. Si totusi, relaxarea oamenilor, nepasarea unora, lejeritatea majoritatii, te faceau sa uiti aproape imediat ce aterizai ca tara asta fusese teribil de lovita si compatimita de o lume intreaga.

Un episond amuzant petrecut pe aeroportul din Palermo poate fi edificator: la aterizare, desi Italia introdusese obligativitatea prezentarii unui certificat de mobilitate, ofiterul de la controlul pasaapoartelor a fost mult prea plictisit sa se uite peste ce scrisesem. Un simplu ,, ciao” face minuni, pesemne, caci de atat am avut nevoie ca sa fiu lasat sa trec mai departe 😁.

Spuneam mai sus, ca lipsa turistilor straini se simte. Dar ce imagine! Cand oare vom mai avea Taormina sau Porto Cervo atat de linistite, la mijloc de vara?! Abia ca se auzeau cateva cuvinte in franceza si fooarte rar cate ceva in limba lui Goethe, in rest exclusiv turisti autohtoni.

Una peste alta experienta a fost cat se poate de inedita, ciudata chiar, insa per total a fost foarte bine si ne-am declarat absolut fericiti pentru alegerea si curajul de a calatori in strainatate in vreme de Coronavirus.

Masca de protectie a fost accesoriul anului 2020

Cum au fost vacantele prin tara in 2020?

Nu om fi reusit noi sa ajungem unde ne propusesem anul asta, insa ceva bun tot a iesit de pe urma pandemiei: ne-am bucurat de tara cum nu credeam sa mai facem vreme de multi ani de acum inainte! Este un adevar, poate trist, dar noi am apucat sa vizitam si sa cunoastem locuri cu mult mai indepartate si mai exotice decat propria nostra tara…

Asadar, anul asta ne-am bucurat sa descoperim (desi erau in planurile nostre) Maramuresul, Muntii Apuseni, Rosia Montana, parti din Banat, si chiar Delta Dunarii! Ei bine, cam la fel ca in Italia, sentimentul de a fi in vacanta si de a calatori te elibereaza de orice povara si de orice stres, asadar covid-ul a trecut pe un plan secund. Cu atat mai mult cu cat am ales sa mergem in locuri mai putin aglomerate, precum cele enumerate mai sus, si sa evitam asa zisele focare de pe litoral sau Valea Prahovei.

Per total putem spune ca suntem fericiti de aceasta neasteptata ocazie ivita, iar masurile de siguranta intalnite la majoritatea cazarilor sau atractiilor turistice au fost relativ ok, poate chiar mai bune decat cele intalnite in ,,cea mai lovita tara Europeana” Italia.

Lacul Tarnita, una dintre cele mai placute surprize din calatoriile noastre prin tara

 

Nu am vrut sa incheiem aceste randuri fara o scurta concluzie, asadar putem spune ca pana acum 2020 ne-a demonstrat ca nu e bine sa iti faci prea multe planuri, mai ales cand vine vorba de calatorit, insa ne-a dat ocazia sa vizitam si sa descoperim unele locuri cu totul neasteptate.

Iar satisfactai de a avea Italia la mijloc de vara aproape doar pentru tine…de nepretuit! 😎😉

Plajele Sardiniei au fost neasteptat de ,,libere”