China: top 5 curiozități

marele zid chinezesc china curiozitati

 1. Știați că…răsăritul în China poate fi în anumite zone și la ora 10:00 AM? Deși se întinde pe 5 fuse orare, întreaga țară funcționează după ora Beijing-ului, ceea ce înseamnă pentru oamenii din vest, că răsăritul poate fi la ora 10.00 AM, iar apusul la miezul nopții. Asta poate însemna și că unii oamenii, nu dăm nume, folosesc 2 ore – ora locală și cea oficială…Doar e China, nu? Oamenii sunt inventivi aici.

2. China este una dintre cele mai materialiste țări! La asta nu ne așteptam, dar da, 7 din 10 oameni măsoară succesul în funcție de ce lucruri dețin. Iar 7 din 10 înseamnă în China nici mai mult, nici mai putin de 1 miliard de oameni.

3. Toți urșii Panda sunt din China. Se pare că au fost ceva împrumuturi pentru că acum, pentru a proteja specia pe cale de dispariție, fiecare nou-născut Panda este trimis înapoi în China…și nu oricum, ci prin FedEx.

4. China e o “mare putere a lumii”, așa cum am învățat de la lecțiile de geografie. Atunci se vorbea că la un moment dat, economia Chinei o va întrece pe cea a SUA. Ei bine, în 2014 s-a întâmplat asta și acum practic China are cea mare economie din lume. Mai mult, are și cea mai mare armată din lume….ca deah, au de unde.

5. Probabil aveți impresia că englezii sunt inventatorii fotbalului și ai ceaiului. Cu toții credem asta pentru că englezii le mănâncă pe pâine. Realitatea este că fotbalul, ceaiul, hârtia de scris, primele bancnote, compasul și praful de pușcă, toate au fost inventate în China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share On Youtube
Contacteaza-ne!