Top 5 curiozitati despre mareata China | Travelship.ro

Top 5 curiozitati despre China

curiozitati china

Afla si tu top 5 curiozitati despre mareata China, tara marilor inventii, care are 5 fuse orare si cea mai puternica economie!

1. Știați că…răsăritul în China poate fi în anumite zone și la ora 10:00 AM? Deși se întinde pe 5 fuse orare, întreaga țară funcționează după ora Beijing-ului, ceea ce înseamnă pentru oamenii din vest, că răsăritul poate fi la ora 10.00 AM, iar apusul la miezul nopții. Asta poate însemna și că unii oamenii, nu dăm nume, folosesc 2 ore – ora locală și cea oficială…Doar e China, nu? Oamenii sunt inventivi aici.

2. China este una dintre cele mai materialiste țări! La asta nu ne așteptam in lista de curiozitati despre China, dar da, 7 din 10 oameni măsoară succesul în funcție de ce lucruri dețin. Iar 7 din 10 înseamnă în China nici mai mult, nici mai putin de 1 miliard de oameni.

3. Toți urșii Panda sunt din China. Se pare că au fost ceva împrumuturi pentru că acum, pentru a proteja specia pe cale de dispariție, fiecare nou-născut Panda este trimis înapoi în China…și nu oricum, ci prin FedEx.

4. China e o “mare putere a lumii”, așa cum am învățat de la lecțiile de geografie. Atunci se vorbea că la un moment dat, economia Chinei o va întrece pe cea a SUA. Ei bine, în 2014 s-a întâmplat asta și acum practic China are cea mare economie din lume. Mai mult, are și cea mai mare armată din lume….ca deah, au de unde.

5. Probabil aveți impresia că englezii sunt inventatorii fotbalului și ai ceaiului. Cu toții credem asta pentru că englezii le mănâncă pe pâine. Realitatea este că fotbalul, ceaiul, hârtia de scris, primele bancnote, compasul și praful de pușcă, toate au fost inventate în China. 

Tu ce curiozitati despre China cunosti?

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!