Cuba: Propunere traseu de 2 saptamani

Havana masina clasica verde colorate epoca

Cuba este una dintre tarile unice in lume iar izolarea economica si politica a tarii din ultimii zeci de ani a sporit aceasta unicitate. Aici oamenii stiu sa zambeasca si sa se bucure de viata din orice lucru marunt, carele cu boi inca mai ara pamantul, trabucurile fine se prepara in fermele nesfarsite iar romul curge in butoaie. Pe strazile Havanei, ai impresia ca te-ai intors in vremea lui Al Capone atunci cand vezimai multe masine decapotabile „de muzeu”, decat autobuze.  Zilele petrecute anul trecut aici ne vor ramane cu siguranta tot timpul in minte.

 

Sfaturi utile despre Cuba

Cum obțineți viza de Cuba, informații despre transport, siguranță, sau alte recomandări utile, am scris pe blog, aici.

 

Traseul pe zile cu masina in Cuba

Noi am ales să vizităm Cuba pentru 10 zile și am mers pe varianta cu mașină închiriată. O altă soluție ar fi fost să luăm autobuzele turistice Viazul, ce fac legătura facilă între majoritatea orașelor mari din țară. Totuți, am mers pe varianta mașinii proprii pentru că vroiam să explorăm în voie locurile și pentru că 10 zile nu înseamnă deloc mult pentru o țară precum Cuba.

Mașina în Cuba se poate închiria doar de la centrele deținute de către stat. Deși sunt câteva site-uri ce vă oferă varianta de a rezerva online (unul dintre ele este Cuba Explora), dacă doriți cel mai bun preț, mergeți direct la unul dintre numeroasele centre aflate pe lângă marile hoteluri din Cuba. Noi am plătit 75 de dolari/zi pentru un Sandero nou-nouț. Cu tot cu asigurare și taxe incluse. Cât despre depozit garanție sau card de credit solicitat? Ce e aia în Cuba?? Nici vorbă. 😂

Și un sfat extrem de important dacă veți închiria mașină: nu uitați să vă downloadati o aplicație cu harta offline a Cubei, pentru a nu sta cu harta fizică pe genunchi ca pe vremea bunicului. Noi am folosit Galileo Offline Maps și am fost foarte mulțumiți. Cât despre trafic…nicio problemă. Se circulă liniștit, drumurile sunt asfaltate și semnalizate foarte bine. Cubanezii au chiar și o miniautostradă – Autopista National, ce leagă nordul de centrul țării.

harta traseu 2 saptamani Cuba

Primele 3 zile: Havana

Havana este o capitală captivantă, cu o mare pasiune pentru viață a localnicilor. Deși ceasul a stat în loc după revoluția din 1959, Havana trăiește prin spiritul liber al oamenilor de aici. Nu există internet și calculatoare, dar există vecini ce împart strada la vorbă până la 2 noaptea. Nu există clădiri de biro