Vietnam si Cambodgia: un circuit de vis, in 3 saptamani | Travelship

Vietnam și Cambodgia: Propunere traseu 3 săptămâni

circuit vietnam cambodgia

Explorează Vietnam si Cambodgia intr-un circuit de vis, in 3 saptamania. Ghid complet de calatorie cu traseu pe zile, atractii si sfaturi utile.

Vă bate gândul să plecați prin Asia de Sud-Est într-un circuit de neuitat?  Un pic de spirit de aventură, 3 săptămâni de concediu si poți incepe de la gjidul de călătorie de mai jos! 😉

Puține țări în lume s-au schimbat atât de mult în ultimii ani în bine, precum Vietnamul. Urmele lăsate de bombele din sângerosul război de acum 50 de ani au fost înlocuite de autostrăzi moderne, câmpuri de flori, orezării verzi și orașe mărețe. Delta Mekong-ului, Halong Bay sau orașele coloniale Ho Chi Minh, Hue sau Hoi An, fac din Vietnam una dintre cele mai vizitate țări din lume în acest moment.

După ce marele imperiu de la Angkor s-a prăbușit, peste Cambodgia pare că s-a așternut ghinionul. Vecinii i-au atacat din toate părțile, francezii i-au colonizat, țara a fost pusă la pământ de bombardamentele americanilor și a fost apoi condusă de unul dintre cele mai sinistre regimuri politice din istoria omenirii, ce “a reușit performanța” de a ucide un sfert din populație.

Am vizitat țara în 2016 și am întâlnit oameni mereu zâmbitori, copii la tot pasul (50% din populația Cambodgiei sunt tineri pâna în 15 ani) și o țară ce pare că a renăscut. Despre Cambodgia am povestit mai multe în articolele noastre de pe blog.

 

Propunere de traseu:

Urmând idea de circuit in Vietnam si Cambodgia, veți petrece 8 zile în Cambodgia și 13 zile în Vietnam.

Plaje izolate nesfârșite, orezării verzi rupte parcă din rai, junglă deasă traversată de cascade limpezi, Angkor Wat, o dată cel mai mare oraș din lume, acum pierdut în junglă. Adăugați la toate acestea două culturi asiatice ce se disting prin ospitalitatea oamenilor, mâncarea delicioasă și prețuri foarte mici. Cele 3 săptămâni pot fi dintre cele mai intense pe care le-ați trăit vreodată.

Circuit Vietnam si Cambodgia

Cam așa arată circuitul prin Vietnam și Cambodgia

Ziua 1: Ho Chi Minh

Ajungeți în Ho Chi Minh cel mai mare oraș al Vietnamului, cu peste 8 milioane de locuitori. După un zbor lung din Europa, parcă ar merge o mică relaxare la un rooftop bar. Aveți aici o listă cu top 10 astfel de locații din oraș.

Ho Chi Minh Circuit Vietnam si Cambodgia

Și binemeritata relaxare…

Ziua 2: Delta Mekong-ului

Un adevărat paradis în care diversele nuanțe de verde ale naturii strălucesc în apele limpezi ale celui mai important fluviu din Vietnam, cel căruia locuitorii îi datorează mare parte din culturile agricole. Puteți vizita delta într-o excursie de o zi din Ho Chi Minh.

În câteva ore ajungeți din agitația orașului într-o oază de liniște în zona rurală, acolo unde păsările, casele plutitoare și pescarii conviețuiesc deopotrivă. Câteva variante sigure unde puteți rezerva turul sunt GoAsiaTravel.com sau VietFunTravel.

Delta Mekongului Circuit Vietnam si Cambodgia

Delta Mekongului sursa absolutevietnam.vn

Zilele 3-6 de circuit in Vietnam si Cambodgia: Sihanoukville

Luați un zbor Vietnam Airlines de o oră și jumătate npână în Sihanoukville și faceți cunoștință pentru prima dată cu Cambodgia.
Din Sihanoukville puteți lua o barcă până în insulițele retrase din Koh Rong Sanloem, raiul oricărui iubitor de plaje virgine. Pentru 4 zile, sunteți pe modul “Do not Disturb”: doar pelicani, nisip fin nesfărșit, palmieri și junglă.

Din Sihanoukville, multe Ferry Boat-uri de viteză ce merg către Koh Rong opresc și în Kog Rong Sanloem. Prețul unui bilet dus întors este de 18 euro.

Koh Rong sursa Lonely Planet circuit vietnam cambodgia

Plajele din Koh Rong sursa Lonely Planet

Zilele 7-9: Capitala Cambodgiei, Phnom Penh

Din Sihanoukville până în Phnom Penh ajungeți în aproximativ 4 ore și jumătate cu autocarul. Sunt numeroase companii ce asigură transferul. Noi am folosit Giant Ibis (10 euro costă biletul) și am fost foarte mulțumiți de condițiile oferite: hotel pick-up, autocar ultramodern, aer condiționat, Wi-Fi.

Haotic, uneori fără farmec, alteori încântător și plin de viață, în Phnom Penh “frapant” este cuvântul care îți vine insistent în minte. Orașul tuk-tuk-urilor și al scuterelor (la o populație de 1.5 milioane sunt aproximativ 1.3 milioane de mopede), dar și al Lexus-urior sau Range Rover-urilor, Phnom Penh nu a încetat o clipă să ne surprindă.

O zi vă recomandăm să o petreceți alături de un localnic, pe Silk Island, zona rurală aflată de cealaltă parte a fluviului Mekong. Noi. Pentru 50 de euro de persoană noi am rezervat turul în 2016, de pe withlocals.com. Sopheap, o localnică drăguță, ne-a luat de la hotel și ne-a fost ghid pentru toată ziua. Alături de ea am vizitat micul sat tradițional, un resort abandonat, o scoală, o fermă de mătase și la finalul zilei ne-am bucurat de un fel tradițional de mâncare servit chiar la ea acasă. Mai multe despre Phnom Penh și Silk Island am povestit în articolul nostru de pe blog.

 Silk Islang Phnom Penh circuit vietnam cambodgia

Zâmbet de copil

Zilele 10-11: Templele pierdute în junglă, de la Angkor Wat

Plecați spre Siem Reap, orașul-bază pentru a vizita Angkor Wat. Cu Giant Ibis, noi am ajuns în 6 ore jumate, iar biletul costă 14 euro.

Pe la anii 1100, într-o lume complet necunoscută europenillor, a fost nevoie de doar 37 de ani pentru a construi ceea ce se crede a fi cel mai mare oraș din lume până în epoca industrială, cu peste 1 milion de locuitori. Angkor Wat este cel mai mare monument religios din lume ce se întinde pe 162 de hectare și că a fost votat de curând pe lista celor 7 minuni de lumii.

Siam Reap s-a transformat în ultima vreme dintr-un mic sat într-un oraș turistic de aproape 200.000 de locuitori, fiind poarta de intrare către Angkor Wat și gata să găzduiască anual peste 2 milioane de turiști.

Nu ratați răsăritul de la Angkor Wat, cu soarele ce luminează templele vechi peste jungla deasă. Alături de un ghid oficial ce îl puteți rezerva de la intrarea în complex, aveți suficient timp la dispoziție într-o zi să vizitați ce are mai important de oferit fostul mare oraș. Mai mai multe detalii despre Angor Wat și Siem Reap am povestit în articolul nostru.

Seara, după vizita la Angkor Wat, puteți prinde un zbor de aproximativ 2 ore până în Hanoi, capitala Vietnamului.

Angkor Wat circuit cambodgia vietnam

Templul de la Angkor Wat

Zielele 12-13 de circuit in Vietnam si Cambodgia: Hanoi și Halong Bay

Hanoi, capitala Vietnamului, combină inflențele estice cu cele franceze, într-un ritm haotic și plin de culoare. Explorați la pas vechile străduțe întortocheate din Old Quarter, bucurați-vă de un delicios Goi Cuon, felul tradițional de mâncare al vietnamezilor (pachețele de verdeață, coriandru și carne de porc) sau rătăciți ore în șir printre templele pline de istorie ce decorează orașul.

Hanoi este de asemenea, o bază perfectă de unde se pleacă către Halong Bay, poate cea mai celebră imagine a Vietnamului. Natura a creat aici, în Golful Tonkin un loc de o eternă frumusețe, recunoscut la unision de către toate ghidurile de călătorii din lume.

Majoritatea croazierelor prin Halong Bay sunt de minim două zile și o noapte de cazare. Am găsit multiple variante pe site-ul HalongBayTours.com: un tur costă aproximativ 115 euro de persoană și include transferul de la hotel, o noapte de cazare pe vas, un tur cu kayakul și toate mesele.

Seara, pe 10 decembrie, prindeți un tren de noapte și continuați-vă aventura prin Vietnam către Hue, unde veți ajunge a doua zi dimineață. Trenurile au cabine moderne cu aer condiționat și paturi confortabile. Un bilet costă 45 de euro de persoană și poate fi rezervat de aici.

Halong Bay circuit vietnam cambodgia

Apus de soare pe Halong Bay

Ziua 14: Orașul tradițional Hue

Hue este fosta capitală imperială a Vietnamului, un oraș plin de istorie și monumente ce așteaptă să fie explorate. Vizitați Castelul Imperial, Râul Perfume sau pur și simplu închiriați biciclete pentru a vă bucura de peisajul rural.

Hue orașul Imperial, sursa Elegant.vn circuit vietnam cambodgia

Hue orașul Imperial, sursa Elegant.vn

Zilele 15-16: Relaxați-vă în orășelul Hoi An

Pe 12 decembrie dimineața, luați un autobuz turistic (biletul costă aproximativ 10 euro) din Hue și în patru ore, cam în jurul prânzului, ajungeți în Hoi An.

Astăzi un orășel boem cu un farmec aparte, Hoi An, unul dintre cele mai importante porturi ale Asiei acum câteva sute de ani, este o combinație inedită între cultura europeană, japoneză și cea chineză. Suficient de mic pentru a fix explorat la pas, orașul poate fi o oază de relaxare în drumul de a explora mai departe Vietnam-ul. Casele de lemn ale vechilor negustori sunt transformate astăzi în cafenele cu șarm iar străduțele labirintice ce duc spre portul vechi sunt înțesate de magazine tradiționale.
În plus, la doar șase kilometri de Hoi An se află una dintre cele mai frumoase plaje din Vietnam, An Bang.

Seara, puteți lua un tren de noapte din Danang (30 de kilometri de Hoi An) și veți ajunge a doua zi dimineața în Nha Trang. Biletul în cabină cu pat și aer condiționat costă 35 de euro.

Hoi An oras port Vietnam sursa studentexchange.vn circuit vietnam cambodgia

Orășelul tradițional Hoi An

Zilele 17-18 de circuit in Vietnam si Cambodgia: Plajă în Nha Trang

6 kilometri de plajă fină fac din Nha Trang locul ideal pentru a te bucura de soare în Vietnam. Peisajul este și el unul pe măsură, cu munții ce înconjoară coasta. Nha Trang este cea mai populară destinație de plajă din Vietnam, dar datorită mărimii sale, aglomerația nu este de speriat. Tot aici puteți încerca și Scuba Diving sau snorkelling în apele turcoaz ale Mării Chinei de Sud.

Nha Trang plaja Vietnam circuit vietnam cambodgia

Atmosferă de lenevit pe plaja din Nha Trang

Zilele 19-20: Ho Chi Minh

În Ho Chi Minh ajungeți din Nha Trang într-o oră cu avionul, iar biletul costă 31 de euro. În secțiunea de mai jos aveți linkul de rezervare.
Ho Chi Minh, fostul oraș istoric Saigon, deși nu este capitala țării, este cel mai mare hub economic și cultural. Cu peste opt milioane de locuitori, se spune că ziua arată ca un adevărat furnicar.

Cultura franceză a lăsat o puternică influența asupra orașului. Astăzi, printre cele mai importante obiective sunt Palatul Gia Long, Biserica Saigon-Notre Dame sau tunelurile Cu Chi – un adevărat oraș subteran săpat în timpul războiului din anii ’50.

Seara, avionul decolează din Ho Chi Minh spre Stockholm.

Ho Chi Minh circuit vietnam cambodgia

Ho Chi Minh, la înălțime! sursa asiatourism.co

 

Sfaturi utile pentru un circuit in Vietnam și Cambodgia

  • Viza pentru Cambodgia se poate obține chiar pe aeroportul de intrare în țară – visa on arrival. Taxa de viză este de 25 de euro. Pentru a nu pierde timp inutil, trebuie să aveți la voi 2 fotografii de tip de 4×6 cm. Mai multe informații regăsiți și pe site-ul MAE.

 

  • Pentru Vietnam, poți aplica pentru viză pe site-ul vizavietnam.com, plătesti o taxă de 20 de euro și vei obține o scrisoare de aprobare a vizei pe care va trebui să o prezinti la intrarea în Vietnam, la ghișeul de vize, înpreună cu pașaportul și o poză tip buletin. Pe baza acestei scrisori se va pune viza in pasaport. La intrarea în Vietnam nu se mai achită nicio taxă.

 

  • În ceea ce privește siguranța, în ambele țări puteți călători fără probleme, neexistând niciun fel de pericol.

 

  • Vremea este perfectă în Cambodgia și Vietnam în noiembrie – decembrie, cu temperaturi medii de 27-30 de grade și șanse mici de ploaie.

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!