Vietnam și Cambodgia: Propunere traseu 3 săptămâni

Relaxare pe plaja din Sihanoukville

Vă bate gândul să plecați prin Asia de Sud-Est într-un circuit de neuitat?  Un pic de spirit de aventură, 3 săptămâni de concediu si poți incepe de la gjidul de călătorie de mai jos! 😉

Puține țări în lume s-au schimbat atât de mult în ultimii ani în bine, precum Vietnamul. Urmele lăsate de bombele din sângerosul război de acum 50 de ani au fost înlocuite de autostrăzi moderne, câmpuri de flori, orezării verzi și orașe mărețe. Delta Mekong-ului, Halong Bay sau orașele coloniale Ho Chi Minh, Hue sau Hoi An, fac din Vietnam una dintre cele mai vizitate țări din lume în acest moment.

După ce marele imperiu de la Angkor s-a prăbușit, peste Cambodgia pare că s-a așternut ghinionul. Vecinii i-au atacat din toate părțile, francezii i-au colonizat, țara a fost pusă la pământ de bombardamentele americanilor și a fost apoi condusă de unul dintre cele mai sinistre regimuri politice din istoria omenirii, ce “a reușit performanța” de a ucide un sfert din populație.

Am vizitat țara în 2016 și am întâlnit oameni mereu zâmbitori, copii la tot pasul (50% din populația Cambodgiei sunt tineri pâna în 15 ani) și o țară ce pare că a renăscut. Despre Cambodgia am povestit mai multe în articolele noastre de pe blog.

 

Propunere de traseu:

Urmând idea de circuit propusă de către noi, veți petrece 8 zile în Cambodgia și 13 zile în Vietnam.

Plaje izolate nesfârșite, orezării verzi rupte parcă din rai, junglă deasă traversată de cascade limpezi, Angkor Wat, o dată cel mai mare oraș din lume, acum pierdut în junglă. Adăugați la toate acestea două culturi asiatice ce se disting prin ospitalitatea oamenilor, mâncarea delicioasă și prețuri foarte mici. Cele 3 săptămâni pot fi dintre cele mai intense pe care le-ați trăit vreodată.

Circuit de o luna Vietnam si Cambodgia

Cam așa arată circuitul prin Vietnam și Cambodgia

Ziua 1: Ho Chi Minh

Ajungeți în Ho Chi Minh cel mai mare oraș al Vietnamului, cu peste 8 milioane de locuitori. După un zbor lung din Europa, parcă ar merge o mică relaxare la un rooftop bar. Aveți aici o listă cu top 10 astfel de locații din oraș.