Columbia: 5 curiozități

Curiozitati Columbia dans salsa copii cartier favela medellin travelship

1. Stiati ca…exista o regula de aur, nescrisa, in Columbia care suna cam asa: „Daca auzi muzica, ar fi bine sa incepi sa te misti!”? Nu intamplator Cali este capitala salsei in lume, iar salsa caleña, un tip de salsa extrem de ritmata a luat nastere aici. Si cu siguranta nu e intamplator nici faptul ca Shakira, cantareata si dansatoarea care a ramas in mintea tuturor pentru melodiile latine pline de pasiune si miscarile din solduri, s-a nascut aici.

2. Columbia este a doua cea mai mega-diversa tara din lume din cele 17 in total, fiind intrecuta doar de Brazilia, care este insa de 10 ori mai mare ca intindere. Mai mult, avand 2/3 din suprafata padurii amazoniene, Columbia se poate mandri si cu faptul ca e tara cu cele mai multe specii endemice din lume, pe care le puteti vedea doar aici.

3. Oricat de controversat este personajul, e imposibil sa vorbesti de Columbia si sa nu il mentionezi pe Pablo Escobar, lordul drogurilor anilor ’80, care face parte din istoria tarii (destul de trista a acestei tari). Se spune ca Pablo a fost cel mai bogat om din istorie, incasand in timpurile de glorie 420 de milioane de dolari nu annual, nici lunar, ci saptamanal. Ca sa va faceti o idee, asta reprezinta mai mult decat salariile lunare adunate ale tuturor CEO-ilor din Fortune 500. Mai mult, fiind un gentlemen, Pablo s-a oferit sa plateasca datoria nationala a Columbiei in valoare de 10 miliarde de dolari…nu fara vreun interes bineinteles. Ce sa mai zici de asta?

4. Se stie ca celor din Columbia le place sa petreaca si sa joace fotbal. Dar stiati ca “oficial le merge bine” 😄, avand nu mai putin de 18 sarbatori nationale,fiind a doua tara din lume ce cele mai multe zile libere? Iar in ceea ce priveste fotbalul, e religie la ei: fara echipamentul galben de fotbal, James Rodriguez sau dansul specific atunci cand dau goluri, columbienii nu pot dormi bine.

5. Si acum ceva distractiv: daca vreti sa vedeti “forme perfecte”, mergeti in Columbia! Columbiencele au anumite standarde si nu ezita sa isi modifice corpul in cazul in care nu sunt multumite. Ca urmare, Columbia este un adevarat hub pentru operatii estetice, de toate tipurile si pentru toate buzunarele. Iar asta am putut remarca cu ochiul liber, pe strada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *