Cum vor arata vacantele dupa Covid? - INTERVIU cu Lipa-Lipa

Cum vor arata vacantele dupa Covid? – INTERVIU cu Simona si Alex de la LIPA-LIPA

vacantele dupa covid simona stanescu alex lipa lipa

Odata cu relaxarea masurilor sociale cauzate de COVID, dupa primele plimbari in natura si intalniri cu cativa apopiati, parca rasare timid si intrebarea legata de vacante: “Vom mai avea vacante in 2020? Sa ne planificam ceva?”.

Cu totii am vrea sa stim cum vor arata vacantele si cum vom calatori dupa COVID. Cu siguranta nu exista un raspuns pe care sa putem paria, insa in acest articol ne-am gandit sa intrebam mai multi specialisti din diverse domenii sa aflam perspectiva lor. 

Mai jos sunt cei care au acceptat invitatia noastra de a raspunde la intrebarile despre vacante si cum calatorim dupa COVID. Haideti sa aflam perspectiva lor, iar la final am vrut sa raspundem si noi cu perspectiva noastra de bloggeri de travel si antreprenori ai unei agentii de turism pentru tineri.

Dupa interviul cu  Imperator Travel, si cel cu Andrei Alexandrescu, continuam seria cu Episodul #3: INTERVIU cu Simona si Alex de la Lipa-Lipa.

Buna! Multumim frumos pentru ca ati acceptat invitatia noastra. Criza COVID incepe sa o ia treptat pe o panta descendenta, insa efectele ei vor fi vizibile cu siguranta si in urmatoarele luni si poate chiar ani. Efectele acestei pandemiei nu pot fi comparate cu nicio alta criza si trebuie sa recunoastem ca nu stim inca ce ne asteapta si exista multa incertitudine. 

Cu toate acestea, ca dupa orice soc major, oamenii incearca sa revina treptat la un stil de viata pe care il numim “normal”, reluand activitatile de zi cu zi. Vor fi insa lucruri care se vor schimba, va trebui sa ne luam niste masuri si sa invatam sa traim in noul context. Si aici am vrea sa stim parerea voastra, dar hai sa incepem cu inceputul.

     1.Puteti sa va introduceti in cateva cuvinte, sa facem cunostinta si cu cititorii nostri? 😊

Salut! Noi suntem Simona si Alex de la Lipa-Lipa. 🙂 Calatorim prin lume full time de patru ani si ceva, e un stil de viata si speram ca o sa putem sa il mentinem si in viitor. Puteti sa ne spuneti nomazi digitali, momentan suntem mai mult digitali din canapea. 🙂

 

      2. Si ca sa facem haz de necaz, “Cum arata 2020 inainte de COVID pentru voi si cum arata acum? Cum v-ati ajustat planurile si daca ati reusit sa gasiti partile pozitive ale aceastei crize?”

Pai 2020 arata destul de activ. Aveam in plan sa calatorim foarte mult prin Romania, pana acum trebuia deja sa acoperim cateva zeci de obiective, dar planuiam si niste plecari in Ecuador si Columbia. Ha-ha. 

 

Partea pozitiva este ca intr-un fel stilul nostru de viata nu s-a schimbat atat de mult, exceptand calatoriile, pe care le-am inlocuit cu niste calatorii din canapea. Am exersat spaniola cu Duolingo iar Alex a inceput sa invete sa cante la pian. Ne dam seama ca este o situatie care afecteaza foarte multa lume si incercam sa fim recunoscatori pentru lucrurile pe care le avem. 

 

      3. Va reveni turismul? Ce va fi va diferit?

Turismul o sa-si revina treptat. Multi o sa fim insa mult mai precauti si cred ca o sa mai dureze o vreme pana o sa calatorim international. 

 

      4. Va ajuta acest context turismul din Romania?

Teoretic da, practic trebuie sa vedem cum o sa decurga toata situatia, ce masuri se vor lua in continuare. Mi se pare dificil sa facem scenarii, mai ales atata timp cat situatia se tot schimba de la o zi la alta. 

In lipsa multor destinatii internationale insa, turismul intern este normal sa creasca destul de mult. 

 

      5. Care credeti ca vor fi schimbarile de comportament ale calatorilor? Dar de destinatii? Cu ce ramanem ca lectie dupa aceasta criza?

Sincer, nici nu stiu ce sa spun. Asta pentru ca zilele trecute am facut un roadtrip si am observat ca deja in benzinarii si locuri aglomerate oamenii nu prea poarta masca. Credeam ca am invatat sa fim mai precauti, dar poate ca este o lectie pe care trebuie sa o repetam. 

 

      6. Ce masuri credeti ca e nevoie sa isi ia oamenii in vacante dupa COVID?

Suntem in continuare in plina pandemie, deci nu putem vorbi inca de o vreme “dupa COVID”. Acel moment va fi in cativa ani probabil, cand se va gasi un vaccin. Pana atunci, dar si dupa, oamenii ar trebui sa se informeze foarte bine despre conditiile din tara (sau tarile)  in care vor sa calatoreasca. De exemplu, ar fi neplacut  sa aiba o vacanta de 3 saptamani din care 2 sa fie nevoiti sa le petreaca in carantina, nu?  Apoi, sa fie atenti cand aleg locul de cazare, unde mananca, sa pastreze distanta sociala, sa nu se imbulzeasca la obiectivele turistice aglomerate si sa tina cont de bunul simt. 

Pe Simona si Alex ii gasiti pe sau Lipa-Lipa sau ii puteti urmari pe Facebook sau Instagram.