Descopera Luminile Nordului sau Aurora Borealis Travelship

Descopera Luminile Nordului sau Aurora Borealis

descopera luminile nordului sau aurora boreala

Descopera Luminile Nordului sau Aurora Borealis, cel mai maiestuos spectacol al naturii vazut vreodata, pe care nu ai voie sa il ratezi.

Timp de mii de ani, stralucirea neon a aurorei boreale a fost un mister nedeslusit care a surprins fiecare om de pe planeta cu maretia ei.

Ce sunt Luminile Nordului?

Luminile Nordului, cunoscute si sub numele de Aurora Borealis, apar atunci cand particulele solare  se ciocnesc cu gazele din atmosfera. Acest lucru produce un spectacol de lumini colorate care poate dura minute sau chiar zile la un moment dat si in anumite locuri.

Un fapt mai putin cunoscut este faptul ca aurora poate fi vazuta atat in ​​emisferele nordice cat si in cele sudice.

In emisfera nordica, luminile nordului sunt cunoscute ca „Aurora Borealis” iar in emisfera sudica, acestea sunt cunoscute ca „Aurora Australia” sau „Luminile Sudului”.

Este acelasi fenomen natural, in apropierea polilor planetei.

descopera luminile nordului sau aurora borealis

Descopera cand poti admira Luminile Nordului sau Aurora Borealis?

Cel mai bun moment este in timpul noptilor reci si intunecate, cu cer senin.

In unele regiuni ale lumii se pot vedea pe tot parcursul anului dar cele mai multe sanse de a te bucura de privelisti mirifice sunt iarna, cand noptile sunt mai lungi, mai reci si mai clare.

Sfaturi pentru a nu rata Luminile Nordului sau Aurora Borealis

Poluarea luminoasa afecteaza vizibilitatea stelelor si a aurorei, deci ideal ar fi sa iesi din orase.

Fiecare regiune unde aurora este vizibila are puncte de observatie care informeaza oamenii in timp real cand si unde Luminile Nordului sunt vizibile.

 

Descopera unde poti vedea Luminile Nordului sau Aurora Borealis?

Luminile Nordului pot fi admirate in „zona aurora” din emisfera nordica.

Aceasta este o suprafata de 2.000-3.000km de la polul magnetic, sau la o latitudine de 66 pana la 69 de grade nord. Cu cat esti mai aproape de aceasta regiune, cu atat ai mai multe sanse sa ramai vrajit de frumusetea lor magica.

Descopera cele mai bune locuri din intreaga lume, unde poti vedea Luminile Nordului sau Aurora Borealis:

luminile nordului finlanda

Alaska, SUA

Alaska este unul dintre cele mai bune locuri de pe pamant pentru a descoperi aurora. Aici e vremea rece, cerul senin si noptile intunecate, conditiile optime pentru luminile nordului.

Aproape toata Alaska este excelenta pentru descoperirea aurorei, dar Fairbanks este situat in aurora ovala si este o baza buna pentru observatie.

Cea mai buna perioada sunt lunile de iarna, datorita noptilor mai lungi, dar aici luminile sunt vizibile tot anul.

Nordul Canadei

Canada de Nord este un deliciu pentru cei care cauta salbaticie extrema, indepartata si curata.

Multe parti din nordul Canadei sunt martorii Aurorei Borealis.

In mod regulat, teritoriile de nord-vest si Yukon sunt unele dintre cele mai mari puncte de interes din lume. Regiunea Nunavut este o zona buna de observatie, desi nu este atat de cunoscuta turistilor. Cea mai buna perioada este spre sfarsitul lunii august pana la mijlocul lunii aprilie.

In Yellowknife, exista excursii de aurore pentru o zi, doua, trei zile, patru zile si cinci zile, unde personalul urmareste aurora peste noapte si ajuta la realizarea de fotografii. Yukon ofera excursii de o zi si de 4 zile. Daca vizitezi Columbia Britanica, exista tururi complete care pleaca din Vancouver.

aurora borealis groenlanda

Islanda

Peisajele vulcanice, izvoarele geotermale si cascadele maiestuoase nu sunt decat o mica parte a atractiilor care te asteapta in Islanda.

Aici aurora poate fi admirata  din confortul unui izvor termal, o experienta absolut impresionanta. Cateva optiuni excelente pentru a te bucura de cerul colorat includ Seltjarnarnes in Reykjavik, Vik, Látrabjarg, Westfjords, Eldborgahraun si Djúpavík.

De la inceputul lunii septembrie pana la sfarsitul lunii aprilie este o perioada excelenta pentru magicile lumini .

Islanda a transformat aceasta atractie mirifica intr-un rai pentru turisti. Cabine cu tavanul de sticla situate in mijlocul pustiului te asteapta sa adormi pe lumini nepamantesti.

In centrul orasului Reykjavik poti fi martorul aurorei din confortul celebrului Blue Lagoon.

Tururile sunt diversificate, de la croaziere la tururi cu jeep-urile.

Norvegia

Cu satele sale pescaresti viu colorate, fiordurile ca lacrimile si natura expansiva, Norvegia este magia pura din jurul aurorei borealis.

Acesta este unul dintre cele mai confortabile locuri de observare a Luminilor Nordului.

Tara este deja usor de strabatut iar optiunile de localizare a aurorei sunt diverse.

Exista multe locuri grozave pentru observatie, dar cele mai bune sunt Svalbard, Tromso, Insulele Lofoten, Harstad, Bodo, Alta, Andoya si Lakselv.

Cea mai buna perioada este intre octombrie si martie.

Norvegia are turnee spectaculoase de admirat aurora, iar o strategie intelepta este sa achizitionezi un permis nelimitat de 7 zile pentru a creste sansele de observare. Pass-ul ofera acces zilnic la excursiile Northern Lights, ceea ce este ideal, deoarece aurora poate fi sporadica. Tururile sunt mai complexe de atat, de la sanii trase de reni si admirarea balenelor, la croaziere nocturne si zboruri private.

Finlanda

In nordul Finlandei, luminile stralucesc aproape in fiecare seara din septembrie pana in martie, facand din aceasta tara o alegere optima pentru vizionarea aurorei. Atentie insa – temperaturile pot fi destul de scazute. Solutia? Stai intr-un iglou de sticla construit special pentru a permite vizualizarea luminilor nordului chiar din confortul patului tau cald.

Aproape oriunde, departe de luminile orasului, se poate admira cerul colorat, dar cel mai bun pariu este nordul. Kakslauttanen este un loc popular cu superbe igloo-uri din sticla.

Din septembrie pana in martie poti vizita Finlanda, fiind sigur ca te vei bucura si de impresionantul spectacol natural.

Descopera luminile nordului sau aurora borealis din aceasta tara nordica.

Rusia

O mare parte a Rusiei se afla in Cercul Arctic, facand din aceasta tara masiva o mina de aur pentru depistarea aurorei. Peninsula Kola este o locatie excelenta, orasul Murmansk fiind o baza accesibila. Aurora se poate admira in multe regiuni din nord, desi zonele mai prietenoase cu turistii includ Murmansk, Arkhangelsk, Petrozavodsk.

Perioada septembrie – martie este cea mai potrivita sa urmaresti aici aurora, desi ianuarie si decembrie sunt perfecte datorita absentei complete a soarelui timp de 6 saptamani in unele zone din nord.

aurora boreala iarna noaptea

Suedia

O alta destinatie faimoasa, desi deloc ieftina pentru urmarirea aurorei este Suedia. Datorita efectelor fluxului de golf, temperaturile de aici sunt mai blande in comparatie cu alte regiuni populare pentru observarea aurorei, precum Canada si Rusia.

Cea mai mare parte a Suediei este optima pentru a admira aurora borealis, odata ce scapi de luminile orasului. Totusi, iti recomandam traseul de la granita de nord cu Norvegia pana la Jokkmokk, Abisko, Tärendö, Jukkasjärvi si Parcul National Farnebofjarden (la doar 140 km de Stockholm).

Din septembrie si pana la sfarsitul lunii martie, poti veni oricand aici sa urmaresti culorile magice ale cerului.

Groenlanda

Groenlanda este situata perfect in zona aurorei. Mai mult decat atat, aceasta tara/insula linistita este mult mai putin calcata de turisti decat vecinul sau de nord, Islanda. Asta nu se intampla insa fara motiv: aici nu exista drumuri, ceea ce face ca avionul si vaporul sa fie mijlocul principal de transport. Plusul? Aisbergurile si aurora sunt doar la dispozitia ta!

Doar sudul Groenlandei este ideal pentru luminile nordului, intrucat partea de nord iese din zona aurorei. Vei dori sa iti stabilesti baza in Ilulissat sau Nuuk, care ofera tururi unice.

De la mijlocul lunii august si pana la sfarsitul lunii aprilie Groenlanda te asteapta sa descoperi minunile de pe cer.

Sfaturi pentru cei ce doresc sa descopere Luminile Nordului

Descopera Luminile Nordului, sau Aurora Borealis, cel mai bine in lunile de iarna cand noptile sunt intunecate, lungi si reci.

Regiunile care se afla in interiorul centurii aurora, intre 66 si 69 de grade latitudine nord, sunt cele mai bune pentru localizarea aurorei.

Evita, daca este posibil, luminile orasului pentru a imbunatati vizibilitatea.

Acorda-ti timp pentru a observa aurora, acestea nu apar in fiecare noapte, nici macar in locatiile cu frecventa mare.

Aceasta priveliste maiestuoasa merita toate eforturile pentru a ajunge aici.

Exista multe locuri neasteptate pentru a observa aurora, insa am mentionat doar locatii cu cele mai bune sanse de observare. De exemplu, Insulele Feroe, Estonia, Scotia, Irlanda si unele parti din China vad Luminile Nordului, dar frecventa este atat de sporadica incat le-am exclus din aceasta lista.

Descopera si tu, macar o data in viata,  luminile nordului, sau aurora boreala, in care tara te atrage cel mai mult!

luminile nordului aurora boreala