Traieste o vacanta de vis in Cambodgia | Travelship.ro

Cambodgia

Traieste o vacanta de vis in Cambodgia, una dintre cele mai spectaculoase tari de pe planeta, un paradis verde cufundat in mister.

După căderea Imperiului de la Angkor se pare că peste Cambodgia timp de 500 de ani s-a așternut ghinionul. Țara a fost atacată din toate părțile de vecini, colonizată de francezi, bombardată de americani și condusă de unul dintre cele mai sinistre regimuri politice din istoria omenirii, ce “a reușit performanța” de a ucide un sfert din populație. Cu toate acestea, oamenii de aici știu să zâmbească, să se distreze și să se poarte cu turiștii. Astăzi în Cambodgia domnește pacea, iar țara este ținta marilor fonduri de investiții ce caută randamente spectaculoase. Pe străzile din Phnom Penh pare că există două mari categorii de oameni: cei mulți ce circulă câte 3-4 pe un moped, sau cei norocoși ce nu simt praful și mizeria de la volanul Lexus-urilor ultramoderne.

Ce ne-a plăcut în Cambodgia?

Deși la fel ca prin alte părți Cambodgia trebuie să facă față lăcomiei politicienilor și sistemului corupt, țara este un model prin felul în care a reușit să renască după războiul civil și epoca Khmerilor Roșii. Peste tot se construiește, oamenii sunt optimiști, iar veniturile din turism cresc an de an. Este de departe cea mai ieftină țară pe care am vizitat-o vreodată, si poti trai o vacanta de vis in Cambodgia, cu bani putini. În afară de zonele turistice din capitală sau Angkor Wat, totul este accesibil pe aici.

 

Ce nu ne-a plăcut în Cambodgia?

În Phnom Penh, capitala țării, exceptând zonele turistice și cele frecventate de expați, murdăria este la tot pasul, iar trotuarele pentru pietoni lipsesc cu desăvârșire. Complexul de la Angkor este mult prea turistic și,deși se întinde pe mai multe hectare, cu greu poți găși un loc în care să faci singur o poză. Deși se fac eforturi, infrastructura țării este încă la pământ, la propriu 😔. Prin capitala țării vezi numeroase străzi neasfaltate, iar un drum de 300 de kilometrii între Phnom Penh și Angkor Wat l-am parcurs cu autocarul în 7 ore.

Motive pentru a vizita Cambodgia

Pentru oamenii prietenoși și zâmbitori, gata oricând să te ajute 😊. Angkor Wat-ul este printre acele locuri în care vrei să ajungi măcar o dată în viață. Iar când ești acolo, este imposibil să nu te copleșească atâta măreție, spritualitate și istorie într-un singur loc. Spre deosebire de vecina lor Thailanda, nu este încă invadată de turiști și poate oferi o mulțime de locuri încă autentice si diverse (de la plajă la junglă), gata sa fie descoperite. Traieste o vacanta de vis in Cambodgia si lasa-te hipnotizat de farmecul locului!
22 iulie 2016
temple palat regal angkor wat

Bangkok: Povestea călătoriei noastre

Ceea ce ne-a atras atenția de cum am pus piciorul în Bangkok a fost imaginea regelui, peste tot în oraș, în aeroport, pe clădiri vechi sau noi, în temple sau chiar în casele oamenilor în loc de icoană...așa că să nu cumva să vă bată gândul să faceți vreun gest necuviincios la adresa regelui [...].
3 aprilie 2016
palatul regal bangkok

Bangkok: top 5 curiozități

Știați că...până prin anii ’30 thailandezii foloseau o formulă specifică de salut: “Gin kaow leaow ruu yang?” adică “Ai mâncat astăzi?”? Relativ recent s-a introdus în dicționar echivalentul a ceea ce noi numim "bună", “Sawadee Krhap/Kaa’” [...].
19 martie 2016
barcute colorate thailanda

Thailanda – insulele Phi Phi: 5 curiozități

Știați că...festivalul vegetarienilor din Phuket are loc în fiecare an în luna octombrie, atrăgând mii de turiști ce aleg să spună pentru nouă zile STOP cărnii și să caute calea către o viață mult mai sănătoasă? [...]

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!

AU SCRIS DESPRE NOI


AU SCRIS DESPRE NOI