Descopera Tailanda, de la Phi Phi la Phuket

Descopera Tailanda, de la Phi Phi la Phuket


Top 3 cuvinte: The Beach, distracție, snorkeling 


Descopera Tailanda, de la Phi Phi la Phuket, de pe insula tropicala din mijlocul apelor turcoaz pana in cel mai plin de viata oras al tarii.  Phi Phi Leh -  o bucată de paradis în mijlocul mării turcoaz, păzită și ascunsă parcă de stâncile abrupte, a fost alegerea perfectă pentru regia filmului The Beach, cu Leonardo di Caprio cap de afiș. Dacă prin anii ’90 pe aici se aventurau doar câteva sute de backpackeri, filmul a însemnat o reclamă incredibilă pentru insule, reclamă ce a schimbat defintiv locurile. 16 ani mai târziu, noi am descoperit insulele Phi Phi luate cu asalt de zeci de mii turiști și bărci cu motor, iar imaginea idilică a locurilor am regăsit-o doar în noaptea petrecută pe insula nelocuită Phi Phi Leh.

Fie că vorbim de spectacolele live organizate pe plajă până în zori, de spectacolele cu foc sau meciurile de box thailandez sau de Bangla Road din Phuket, un fel de sex shopping street, agitația creată de turiștii din toate colțurilor lumii sunt ingredientele ce creează o rețetă unică de distracție în zona Phuket și a insulelor Phi Phi. Let the party begin!   🙂Chiar dacă majoritatea locurilor au devenit foarte populare și pline de turiști, găsești încă pe insule tot ceea ce îți poți dori de la o locație de plajă: nisip fin, relaxare la umbra palmierilor, plimbări cu caiacul în larg și bineînțeles, apele de un turcoaz perfect, pline de corali și pești colorați ce fac experiența de snorkeling de aici printre cele mai dorite din lume.

Călători în Phi Phi și Phuket

Am început excursia noastră în Thailanda și Cambodgia cu câteva zile pe insulele Phi Phi și în Phuket. Ne așteptam la un mix bun între relaxare-plajă-snorkeling și distracția de noapte, atât de renumită în zonă.

Dincolo de așteptările noastre, Thailanda este o locație cel puțin interesantă: pe fondul culturii asiatice s-a impregnat valul globalizării și al turismului de masă în care contrastele sunt de-a dreptul hilare – nu ai voie să vizitezi templele în maieu, dar pe de altă parte turismul sexual este una din patrimoniul turistic al țării, oamenii sunt primitori și zâmbitori, dar au căpătat o viclenie aparte prin care profită la maxim de valul de turiști care i-a lovit în ultimii ani. Așa că aici trebuie să fii cu ochii în patru pentru că totul este “same, same, but different”.

Cât de reușit a fost acest mix și micile surprize ale locurilor de aici v-am povestit în cele trei zile descrise mai jos.

Ziua 1: Phi Phi Don – fratele cel mare al lui Phi Phi Leh

Am aterizat noaptea în Phuket cu gândul ca a doua zi să luăm primul ferry boat către Phi Phi Don, singura insulă populată din grupul de insule Phi Phi. În urmă cu vreo 50 de ani, Phi Phi Don era doar un sătuc în care o mână de pescari musulmani își trăiau liniștiți viața. Ușor-ușor, valul turiștilor a ajuns din urmă și acest colț uitat de lume din largul Mării Andaman. Totul a început timid prin anii ’90 cu câțiva backpackeri curajoși ce făceau pe exploratorii prin zonă. Asta până când povestea acestor backpackeri a devenit subiect de Hollywood, iar în paradisul micilor insule au aterizat echipajele de vedete cu Leonardo di Caprio în prim plan pentru a filma The Beach.

După anii 2000, turismul a luat amploare aici, insulele dezvoltându-se exponențial, dezvoltarea fiind întreruptă brusc doar de forța naturii prin tsunami-ul ce a lovit și distrus 70% din insula în anul 2004.

Locul a fost reînviat rapid de propria sa frumusețe. Astăzi, bărcuțele colorate își așteaptă turiștii, magazinele de suveniruri, restaurantele și masajul thailandez de toate felurile sunt la tot pasul, pentru cei mai curajoși există spectacole de box thailandez, iar pentru cei pofticioși, tarabe de fructe exotice sau frigărui de fructe de mare gătite în stradă.

Ni s-a părut că tocmai frumusețea insulei ce atrage ca un magnet milioane de turiști este cea care face din fratele mai mare Phi Phi Don, o destinație agreată mai mult pentru partea de “distracție”. Ziua, mare parte din turiști sunt atrași de excursiile către insulele neexplorate din împrejurimi...asta probabil până când valul de turiști va ajunge din urmă fiecare stâncă neexplorată din Marea Andamană.

Partea bună este că traficul auto este interzis pe insulă, așa că, cu toată aglomerația de aici, plimbarea de la căsuțele noastre de lemn de pe deal unde aveam cazarea până pe plaja Loh Dalum a fost una plăcută, cu pauze doar pentru fructele de la vânzătorii ambulanți.

După un drum lung din România, urma o zi rezervată relaxării, așa că ne-am bucurat de prima noastră baie în Marea Andaman de pe plaja Loh Dalum. Câteva caiacuri parcate strategic pe plajă ne-au atras atenția și au fost varianta perfectă de a prinde un apus pe mare vâslind spre “tărâmul maimuțelor” – Monkey Beach. Nu glumim când spunem „tărâmul maimuțelor” și nici maimuțele nu glumesc atunci când vine vorba de pază 😄. Sunt foarte curioase să vadă cu ce vin turiștii la ele, iar dacă sunt tratate cum se cuvine, te răsplătesc cu un “selfie de neuitat cu maimuța”.

Dacă pe Phi Phi Don, ziua este pentru relaxare, noaptea insula devine tărâmul distracției. Locul ne-a amintit puțin de Kuta – stațiunea distracției din Bali, însă Phi Phi Don punctează prin spectacole de foc pe plajă, meciuri de box thailandez cu turiști voluntari organizate în baruri și localuri cu muzică live și karaoke pentru toate gusturile.  Dintre toate, noi am ales Carlitos, un bar de pe plajă cu tradiție în organizarea concertelor live și a spectacolelor de foc.

Și-am ajuns în Phi Phi Don

Și-am ajuns în Phi Phi Don

Bărcuțele colorate din port <3

Bărcuțele colorate din port

La picior pe Phi Phi Don

La picior pe Phi Phi Don

Plaja Loh Dalum – vreme bună de bălăceală și snorkeling

Plaja Loh Dalum – vreme bună de bălăceală și snorkeling

Cu caiacul spre Monkey Beach

Cu caiacul spre Monkey Beach

Carlitos bar: stop here!

Carlitos bar: stop here!


Ziua 2: O noapte pe insula pustie a lui Di Caprio  

Era o zi însorită, perfectă pentru a admira peisajul pe Phi Phi Don, de unde altfel puteam face asta mai bine decât din vârful dealului de 180m ce domină insula. După un traseu de jumătate de oră, am ajuns la primul nivel al View Point-ului de unde se vede imaginea-emblemă a insulei în formă de 8. Și mai sus, la ultimul nivel un amestec de verde și albastru cât vezi cu ochii: o fâșie de nisip separă marea în două nuanțe diferite de turcoaz și o fâșie de verdeață separă cerul de mare. Privind de pe stâncile dealului, este greu să nu te întrebi dacă nu cumva imaginile cu paradisul sunt inspirate de aici.

După tradiționalul prânz cu Pad Thai, ne-am îmbarcat pe vasul ce ne-a dus către Phi Phi Leh unde urma să petrecem o noapte alături de un grup de 20 de turiști. Drumul pe mare curpindea și oprirea la Viking’s Cave – peștera cunoscută pentru picturile pre-istorice în piatră ce adăpostește cuiburi de păsări. Dar zeitățile și marea agitată nu au ținut cu noi, așa că prima oprire a fost direct în golful Maya Bay, pe insula Phi Phi Leh, unde s-a filmat The Beach. Era aproape de apusul soarelui, iar turiștii din tura de zi se pregăteau să plece, lăsând doar pentru noi insulă pustie.

Cam ce poți face aici? Pentru mulți dintre noi, un apus pe o insulă pustie, înotatul noaptea în ocean cu peștii sau dormitul sub cerul liber pe un vas, pot fi incluse fără probleme în top 100 lucruri de realizat într-o viață sau cum ar zice americanu’ “It’s on my bucket list!!!”. WOW! Descopera Tailanda, de la Phi Phi la Phuket.

Phi Phi Leh este declarată rezervație naturală, o singură companie având dreptul de a organiza tururi aici peste noapte pentru maxim 25 de persoane -  Maya Bay Tours.

Ajuns pe insulă, ești liber să faci ce vrei: devii un mic explorator al insulei, faci snorkeling printre peștii colorați sau pur și simplu stai tolănit pe nisip și aștepți liniștit apusul...sau poți aștepta petrecerea noaptea pe insulă alături de 25 de străini din toată lumea care la un pahar de băutură și un grătar pe plajă îți devin, de ce nu, camarazi.

După petrecere, dușul de revigorare este dat de înotatul noaptea în mare, când te bucuri ca un copil să descoperi planctonul fosforescent. Mai urmează câteva sărituri în apă de la înălțime de pe cabina vasului și apoi bătaia pentru cele mai bune locuri de dormit pe vasul ancorat la 50 de metri de plajă. Pentru că nu știm să sărim de la înălțime, am câștigat bătălia pentru dormitul pe puntea vasului, sub cerul liber. Pentru noi, a fost prima dată când am dormit pe mare sub cerul liber, iar imaginea cu plasa de stele și stâncile masive din jur pe care o vedeam când deschideam ochii, ne vor face să ținem minte mult timp de acum încolo experiența.

Phi Phi Don View Point: 1st floor

Phi Phi Don View Point: 1st floor

Phi Phi Don View Point: 2nd floor

Phi Phi Don View Point: 2nd floor

Cu Maya Bay în decor

Cu Maya Bay în decor

Viking’s Cave

Viking’s Cave

Am ancorat în paradis

Am ancorat în paradis

Stâncile după care se ascunde insula

Stâncile după care se ascunde insula

Time on the island

Time on the island

Nu, nu au ajuns sinistrații în insule :))) Ne pregătim să dormim pe puntea vasului, în golful Maya Bay

Nu, nu au ajuns sinistrații în insule :)) Ne pregătim să dormim pe puntea vasului, în golful Maya Bay


Ziua 3: răsărit la Maya Bay, mult soare pe Long Beach și ping-pong show în Phuket

Frumos, romantic, de neuitat,...dar ne-am trezit cam înțepeniți după noaptea pe vas. O cafea rapidă și răsăritul văzut de pe cealaltă parte a insulei ne-au trezit la viață. Jambo, ghidul nostru, a avut grijă să nu ratăm nici poza de grup cu săritura făcută celebră de film. Am încheiat aventura pe insulă, cum altfel decât cu o plimbare cu caiacul și cu o sesiune de snorkeling.

Era ultima zi în insule, așa că plecat în descoperirea unei noi plaje, ceva mai liniștite decât Loh Dalum, plaja din prima zi. Long Beach este situată ceva mai departe de agitația insulei, dar plimbarea merită, iar peisajul și apa perfectă de baie ne-au răsplătit pentru efortul depus.

Gata cu leneveala, ne-am îndreptat spre port pentru a prinde ferry boat-ul către Phuket. Și aici poți face plajă și ai cu siguranță variante din care poți alege, însă mai ales în ultimii ani, dezvoltarea adusă zonei de către turism atrage mai mult oamenii aici pentru multitudinea de baruri și viața de noapte. Și mai mult decât viața de noapte și baruri, Phuket este marcă înregistrată în toată lumea pentru ale sale Go Go Bars.

În căutare de inedit, distracție, senzații tari, armate întregi de ruși, chinezi sau vest-europeni se răzbună pe carduri și portofele în zona Bangla Road, un fel de sex shopping street în care  pe lista de top atracții sunt ping pong show-urile. Noi eram în rândul celor curioși, așa că am privit încordați de frică că nu vom mai putea părăsi locul un spectacol de pussy-ping-pong-show. Uitându-ne la fețele bodyguarzilor, poze n-am avut curaj să facem, așa că, dacă sunteți curioși, vă ajută Google-ul 😋.

Cam atât cu petrecerea, a doua zi de dimineață aveam avion spre Cambodgia despre care v-am povestit aici. Descopera si tu Tailanda, de la Phi Phi la Phuket. Iti garantam ca merita!

După o noapte de dormit pe mare

După o noapte de dormit pe mare

Căsuțele celor câțiva voluntari ce au grijă de insulă

Căsuțele celor câțiva voluntari ce au grijă de insulă

The Beach reloaded

The Beach reloaded

Să ne revedem curând, Phi Phi Leh!

Să ne revedem curând, Phi Phi Leh!

Spre Long Beach, pe Phi Phi Don

Spre Long Beach, pe Phi Phi Don

Urme pe nisipul fin

Urme pe nisipul fin

12527929_1187743297916832_1988253399_n

Long Beach - Phi Phi Don

Ce se vede în zare oare?

Ce se vede în zare oare?

Ceva masaj în Phuket?

Ceva masaj în Phuket?

Walking on the Sex Shopping Street - Bangla Road, Phuket

Walking on the Sex Shopping Street - Bangla Road, Phuket

STOP for a picture

STOP for a picture

Walking on the Sex Shopping Street - Bangla Road, Phuket

Walking on the Sex Shopping Street - Bangla Road, Phuket

Oameni ai locului

Jambo, un tip de vârsta noastră, născut în orășelul Ao Nang, era unul dintre ghizii de la Maya Bay Tour care a petrecut cu noi pe insulă: “ Îmi place foarte mult viața din Thailanda – always hangover. Pentru moment nu am nevoie de prietenă, tot ceea ce mă interesează este să strâng cât mai mulți bani pentru familia mea numeroasă [...]. Mama mea m-a botezat Jambo pentru că la naștere aveam 4,5 kg".

 localnic insulele phi phi

5 motive să vizitezi insulele Phi Phi și Phuket

1. Dacă ți-a plăcut filmul “The Beach”, ai șansa să te simți precum Di Caprio, singur pe o insulă pustie noaptea sau în zorii zilei la răsărit, pe insula Phi Phi Leh.

2. Consumator de “spectacole”, pasionat, sau doar curios din fire, o dată în viață îți recomandăm să petreci o noapte în Phuket, considerată capitala distracției mondiale.

3. Ce părere ai de o plimbare cu kayak-ul la apus cu destinația o insulă locuită doar de maimuțe? Monkey Beach este locul în care te poți relaxa pe nisipul fin: doar tu, maimuțele și marea.

4. În Phi Phi Don nu prea ai timp să te plictisești: zeci de mii de tineri din toată lumea, spectacole cu foc, meciuri de box thailandez live sau baruri pline până la refuz – let’s party!

5. Poți înota alături de peștii exotici sau admira reciful de corali în zona Maya Bay, unul dintre cele mai renumite locuri de snorkeling din Thailanda.  

Ghid și obiective turistice (pe zile)

Ziua 1:

În prima zi am ajuns în Phi Phi Don după un zbor Bangkok – Phuket și apoi un drum de 2 ore cu ferry boat-ul. Insula are 10 km pătrați și poate fi ușor străbătută la pas. Relaxare pe plaja Loh Dalum, un apus pe caiac vâslind pe mare, joaca cu maimuțele de pe Monkey Beach și distracția de seara de la Carlito’s Bar au fost ingredientele unei zile reușite.

 • Plaja Loh Dalum: aflată în partea centrală a insulei, Loh Dalum este cea mai populară plajă din Phi Phi Don alături de Long Beach. Nu prea ai variante de închiriere a șezlongurilor, așa că ar fi ok să aveți la voi un prosop. Plaja este înconjurată de baruri, așa că berea rece și gustarile sunt la îndemână.
 • Cu caiacul spre Monkey Beach: de pe plaja Loh Dalum aveți numeroase variante de unde puteți închiria caiacul (de maxim 2 persoane) pentru a prinde răsăritul pe mare și a merge la Monkey Beach. Caiacul se închiriază la oră, iar pentru a vă bucura de plajă și de maimuțe în liniște rezervați cel puțin 2 ore. De la Loh Dalum la Monkey Beach veți avea de vâslit cam 15-20 de minute. Plaja este superbă și ceva mai ferită de turiști, dar nu vă așteptați să vă puneți prosopul și să vă bronzați. Maimuțele sunt destul de numeroase și vor atenție. Aveți grijă la mâncare și încercați să nu intrați foarte mult în contact cu ele fiindcă pot deveni periculoase. Pentru închirierea caiacului noi am plătit 200 de baht de persoană pentru 2 ore.
 • Carlito’s Bar: viața de noapte din Phi Phi Don este recunoscută în lumea întreagă. Carlito’s este un bar cu tradiție pe insulă, iar prețurile sunt de nivel mediu. Din meniu nu lipsesc muzica live și spectacolele cu foc. Aflat foarte aproape de zona portului.
maimute monkey beach

Monkey Beach – maimuțele în centrul atenției

fire show carlito's bar

Carlito’s Bar, show-ul a început

Ziua 2:

Ne-am început a 2-a zi în insule cu o priveliște de neuitat a insulei Phi Phi Don, de pe dealul Viewpoint.  După amiază a urmat îmbarcarea pe vasul ce ne-a dus pe Phi Phi Leh, insula unde am petrecut apusul și am înnoptat în mijlocul naturii.
 • Viewpoint: dealul de 186 de metri este locul perfect pentru a surprinde acea imagine clasică cu Phi Phi Don înconjurată de apa turcuaz tăiată în două de o fâșie de plajă și verdeață. Escaladarea dealului este una ușoară iar până în cel mai înalt punct aveți nevoie cam de 20 de minute.
 • Phi Phi Leh: insula este declarată Parc Național și nu are locuitori permanenți sau facilități destinate turiștilor. Cu toate acestea, în timpul zilei aceștia iau cu asalt locul făcut celebru de către Di Caprio în filmul The Beach. Spre apus însă aceștia sunt nevoiți să părăsească insula.
Maya Bay Tour este singurul turoperator agreat ce poate organiza excursii peste noapte aici, pentru un grup de maximum 25 de turiști, așa că mai bine rezervați din timp direct de pe site-ul lor. Noi am rezerat și plătit online fără probleme iar turul a fost organizat perfect.
 • Ce puteți face în cadrul acestui tur? vizitați peștera Vikingilor, snorkelling, vedeți apusul de pe insula pustie, petreceți seara pe plajă alături de un grup de oameni din toată lumea, înotați noaptea printre planctonii fosforescenți, dormiți sub cerul liber cu stelele deasupra capului, vedeți răsăritul sau vă puteți plimba cu caiacul.
 • În prețul biletului sunt incluse: transferul cu barca Phi Phi Don – Phi Phi Leh, apă gratis, fructe, cina, un grătar, micul dejun de a 2-a zi, echipamentul de snorkeling sau sacii și pernele pentru dormit.
mare turcoaz phi phi

Phi Phi viewpoint - 2nd floor

phi phi leh mal insula

În sfârșit pe Phi Phi Leh... așteptam ca insula să fie doar a noastră            

Ziua 3:

Ultima zi în insule am petrecut-o între romantism - răsăritul și snorkeling pe Phi Phi Leh, apoi plaja Long Beach pe Phi Phi Don - și plimbarea de noapte prin capitala distracției în Asia – Phuket.
 • Phi Phi Leh: a 2-a zi în cadrul turului nostru pe Phi Phi Leh am început-o cu răsăritul – o experiență unică de altfel, fiindcă pe insulă eram doar noi și micul grup de turiști ce ne-au fost camarazi pentru cele 2 zile aici. A urmat apoi micul dejun pe vas, o sesiune de snorkeling și o plimbare cu caiacul. În jur de ora 10:00 am plecat înapoi spre Phi Phi Don.
 • Plaja Long Beach pe Phi Phi Don: Long Beach este una dintre cele mai populare plaje de pe Phi Ph Don. Cu toate acestea este un loc foarte bun unde puteți petrece timp pe Phi Phi Don: palmieri și nisip fin din belșug, plus faptul că este ceva mai ferită de bărcile cu motor ce poluează destul de mult marea. Se află în partea de est a insulei și puteți ajunge cam în 15 minute de mers pe jos din zona centrală.
 • Zona Patong - Phuket: Phuket este numele provinciei, iar Patong este orașul din partea de vest renumit în trecut pentru plajele sale. Poluarea și turismul de masă și-au cam spus cuvântul o dată cu trecerea timpului, iar astăzi Patong-ul este cunoscut în lumea întreagă mai mult pentru celebrele Go-Go Bars de pe strada Bangla Road. Orașul nu este foarte mare, vă puteți deplasa ușor la pas dacă alegeți să va cazați în zona Beach Road sau Bangla Road. Taxiurile nu au prețuri constante și pentruaproape orice cursă trebuie să negociați. În general o cursă cu taxiul din Patong până la aeroportul din Phuket nu ar trebui să vă coste mai mult de 700 de baht.
rasarit insula phi phi leh

Răsărit pe Phi Phi Leh

Long Beach barci colorate

Bărcuțele colorate nu lipsesc nici de pe Long Beach

bangla road noaptea agitatie

Bangla Road: show-ul de noapte din Patong

Ce ar mai fi de vizitat în Phuket și Phi Phi?

Puteți petrece lejer două săptămâni în Phi Phi și provincia Phuket fără să vă plictisiți. Mai jos câteva locuri unde ne-am fi dorit să ajungem dacă aveam mai mult timp la dispoziție în excursia noastră:
 • Insulele vecine cu Phi Phi Don: puteți ajunge cu barca rapid din Phi Phi Don fie pe Mosquito Island (Koh Yung) – renumită pentru reciful de corali și posibilitățile de snorkeling sau Bamboo Island (Koh Phai ) – o insuliță de 700 de metri pătrați cu plaje retrase. Ambele insule sunt declarate rezervații naturale și trebuie să plătiți o taxă dacă doriți să puneți piciorul aici.
 • Railay (Rai Leh): roci spectaculoase ies din mare și formează un peisaj renumit în toată lumea. Pe lânga asta, locul este foarte popular și pentru plajele fine unde se poate face plajă și înota printre peștii exotici. Face parte din provincia Krabi, aproape de orașul Ao Nang (10 minute cu barca). Din Phi Phi Don se ajunge aici cu ferry boat-ul cam într-o oră și jumătate.

Sfaturi utile

1. Când să călătorești în zona Phuket – Phi Phi?

Climatul este unul tropical și cuprinde 2 sezoane: umed (din mai până în noiembrie) și uscat (din decembrie până în aprilie). Temperaturile sunt constante tot timpul anului și variază între 25 și 32 de grade celsius.

Cea mai aglomerată perioadă a anului este luna luna decembrie, atunci când în preajma Crăciunului și a Revelionului, turiștii iau cu asalt insulele. Noi am vizitat insulele la sfârșit de februarie – început de martie și ni s-a părut perioada perfectă, cer senin și soare tot timpul, iar temperaturile în jurul a 30 de grade.


2. Transport:

 • Phuket este situat la 680 de kilometri de Bangkok și are un aeroport internațional foarte tranzitat.Compania aeriană Air Asia zboară aici din foarte multe destinații din Asia, în caz că doriți un zbor de legătură ieftin. Cursele directe din Europa spre Phuket sunt de obicei mai scumpe decât variantele de a ajunge via Bangkok, Singapore ori Kuala Lumpur.
 • Insulele Phi Phi sunt situate la 50 de kilometri de Phuket și varianta de transfer este clar pe apă. Cea mai populară metodă de transfert este cu ferry boatul. Durata unei călătorii din Phuket până în Phi Phi Don (singura dintre insule ce are unități de cazare) durează cam 2 ore. Sunt 4 curse de ferry boat pe zi cu plecare din Phuket, la orele 08:30, 11:00, 13:30 și 15:00. Biletul poate fi cumpărat de pe la toate tarabele ce oferă transferuri din Phuket, de la hotel, sau direct din Rassada Pier, locul de unde pleacă spre Phi Phi, iar acesta costă între 250 și 800 de bahti – în funcție de cum negociați! Aici mai multe imagini cu ferry boat-ul, precum și graficul cu orele de plecare.
 • Ca mijloc de transport prin Phuket puteți folosi taxiul, ok ca și preț dacă negociați bine. Prețul unei curse cu taxiul de la aeroport până în zona Patong (35 de kilometri) este în jurul a 1000 de baht (cam 25 de dolari $). În zona Patong vă puteți deplasa pe jos, distanțele fiind rezonabile între principalele puncte de interes.
 • Pe Phi Phi Don este interzis transportul motorizat, așa că varianta de deplasare rămâne mersul pe jos. O variantă destul de placută oricum pentru că insula este mică, iar în aproximativ 15 minute ajungeți aproape de la un capăt la altul. Pentru a căra bagajele de la hotel, localnicii au găsit o metodă tradițională: căruciorul pe roți cu un om-putere.
 • Pentru a ajunge de la Phi Phi Don pe Phi Phi Leh sau la plaje ceva mai puțin aglomerate, puteți inchiria una dintre numeroasele bărci-taxi, oferta fiind extrem de variată iar prețul în funcție de cum negociați. Phi Phi Leh, Bamboo Island și Mosquito Island sunt declarate rezervații naturale și pentru accesul aici va trebui să plătiți o taxă.

3.Cazare:


Phuket:
 • pentru tranzit, pentru a merge mai departe către Phi Phi: fie o locație în apropiere de aeroport, zona Naithon Beach (7 kilometri față de distanță de aeroport), fie cazare în zona debarcaderului Rassada.
 • plajă, viață de noapte, distracție: zona Patong Beach este varianta perfectă dacă vă doriți să vedeți principalul motiv pentru care Phuket este faimos în lume.

Phi Phi Don:
 • insula este foarte mică, așa că distanțele parcurse până la orice punct de interes nu sunt o problemă.
 • variantele de cazare sunt multiple, de la simple căsuțe pe plajă și până la hoteluri de lux. Evitați zona centrală a insulei datorită lucrărilor de construcție și a gălăgiei din zonă (da, încă se mai lucrează în Phi Phi Don după tsunami-ul din 2004).

Phi Phi Leh:
 • este declarată rezervație naturală și în afară de câțiva voluntari, nimeni nu are voie să înnopteze pe insulă.
 • aveți varianta de a petrece noaptea pe insulă și să dormiți pe un vas ancorat la 50 de metri de plajă, printr-o rezervare în prealabil a turului la compania Maya Bay Tours.

4. Costuri:

Insulele Phi Phi sunt foarte turstice și asta se reflectă și în prețuri. Deși nu sunt de speriat pentru europeni, prețurile de aici sunt cam cu 50% mai mari decât în Bangkok spre exemplu. Pentru cazare vă puteți aștepta la minim 800 de baht/noapte pentru o cameră dublă, o masă la un restaurant cu mâncare locală costă cam 100 de baht, iar transportul între insule între 300 – 450 baht/oră cu bărcile-taxi.


5. Localuri, mâncare & băutură tradițională:

Street food, restaurante cu mâncare tradițională sau specific european, oferta este extrem de variată iarlocalurile sunt la tot pasul prin Phi Phi sau Phuket.

recomandăm în Phi Phi Don Carlito’s Bar – aflat chiar pe plajă, aproape de zona portului, pentru muzica live și cu spectacolele cu foc organizate aici. Reggae Bar – pentru spectacole de box thailandez organizate aici sau Apache Bar (aflat pe plaja Loh Dalum) – dacă doriți atmosferă disco și să dansați până dimineața.

Berea este scumpă în insule și Phuket și ajunge de multe ori să coste la restaurante chiar mai mult decât un fel principal de mâncare. Cu toate acestea nu puteți rata berea thailandeză Singha sau Chang.

La capitolul mâncare tradițională, thailandezii sunt foarte pasionați de street food, așa că frigaruile cu fructe de mare s-ar putea să vă facă cu ochiul. Dacă nu sunteți convinși de variante street food, încercațitradiționalul Pad Thai – orez cu pui, vită, porc sau ce vă vine în minte.


6. Ai grijă să:

 • Viza pentru Thailanda se poate obține chiar pe aeroportul de intrare în țară – Visa on arrival. Taxa de viză este de 1000 baht, taxa ce trebuie platită neapărat în moneda lor. Pentru a evita cât de cât să stați la cozile și așa mari de obținere a vizei, este indicat să aveți la voi o fotografie de 4×6 cm. Va trebui să completați un formular pe care îl obțineți de la birourile de lângă oficiul de obținere a vizei. Dacă alegeți să vizitați mai multe țări din zonă și apoi să reintrați în Thailanda, va trebui de fiecare dată să obțineți viza și să plățiți. Este posibil ca ofițerii să vă solicite și dovada deținerii sumei de 10.000 baht de persoana, sau echivalent în USD ori Euro. Detalii la zi pentru viza de Thailanda regăsiți și pe site-ul MAE.
 • Dacă veți alege să călătoriți în perioada de maxim interes turistic: Crăciun, Revelion, Anul Nou Chinezesc (în februarie) – rezervați din timp cazarea ori transportul.
 • Totul se negociază pe aici, de la mâncarea și suvenirurile de pe stradă și până la tururile de câteva zile cu barca prin insule. Cu cât sunteți grup mai mare, cu atât șansele de a obține un deal bun cresc. De asemenea, ar fi indicat să vă informați înainte de pe internet care sunt prețurile normale pentru fiecare serviciu de care veți avea nevoie.
 • Apa din Phi Phi Don (mai ales în zona plajelor Loh Dalum și Monkey Beach) este plină de pietre și de arici de mare ce vă pot răni serios, așa că ar fi indicat să vă protejați picioarele cu o pereche de crocși (papucii bunicului).

7. Fii inspirat de Phi Phi 😍!

O mare parte din faima și numărul impresionant de turiști ce vizitează insulele Phi Phi se datorează și filmului The Beach cu Di Caprio în rolul principal, în care câțiva backpackeri trăiesc aventura vieții lor pe Phi Phi Leh.

Pentru Phi Phi și Phuket, la capitolul muzică tradițională cel mai bine ne-am gândit să lăsăm “să vorbească” atmosfera vieții de noapte la care contribuie zecile de mii de turiști din toate colțurile lumii.

22 iulie 2016
maimuta angkor wat

Angkor Wat – Top 5 curiozități

Știați că...a fost nevoie de doar 37 de ani pentru a construi cel mai mare monument religios din istorie? Conform cercetătorilor, peste 20,000 de oameni și 6.000 de elefanți lucrau zilnic pentru a transporta de la peste 30 de kilometri distanță aproximativ 10 milioane de pietre [...].
22 iulie 2016
scuter calugar phnom penh cambodgia

Phnom Penh: Povestea călătoriei noastre

Istoria nu a fost prea blândă cu Phnom Penh și parcă de fiecare data când orașul a ajuns pe culmi, câte un eveniment necruțător l-a adus în punctul 0. De aici, Phnom Penh și-a găsit puterea să renască din propria cenușă...ca o pasăre Phoenix [...].
10 aprilie 2016

Phnom Penh: top 5 curiozități

Știați că...în timpul conducerii Kmerilor Roșii (1975-1979) aproape un sfert din populația Cambodgiei a fost omorâtă direct sau indirect, prin înfometare? Astăzi 50% din populația țării are sub 15 ani.