Tot ce trebuie sa stii despre o calatorie in Singapore | Travelship.ro

SingaporeTop 3 cuvinte: oraş-stat, disciplină, Merlion

O călătorie în Singapore este o călătorie într-un cadru al viitorului. Singapore se află în fruntea oricărui top mondial atunci când vine vorba de curățenie, siguranță, infrastructură, venituri, educatie si turism.  1965 e anul în care micuţa palmă de pâmânt, cam de 3 ori mai mare decât Bucureştiul, devine oraş-stat. După o periodă de mai bine de 100 şi ceva de ani de dominaţie britanică, Singapore îşi câştigă dreptul de a se auto-administra şi în următorii 50 de ani ajunge la: aproape 6 milioane de locuitori, o junglă de zgârie-nori, unul dintre centrele financiare ale lumii, locul unde peste 16% din familii au o avere de peste 1 milion de dolari şi, per ansamblu, un cadru al viitorului.

1965, acelaşi an istoric, dezordinea plutea în aer, resursele naturale ale ţării nu existau, dar toate acestea nu puteau să umbrească bucuria independenţei. Sub conducerea unei mâini de fier, deja legendarul Lee Kuan Yew, a urmat pentru singaporezi un program continuu de “ordine şi disciplină”: tâlharilor şi prostituatelor li s-a oferit ultimatum de câteva zile pentru a părăsi ţara, şcoala a devenit instituţia supremă, iar amenzile usturătoare au devenit parte din cultura ţării.

Simbolul naţional al oraşului-stat Singapore, statuia leului cu coadă de peşte – Merlion ‚ mer (mare) + lion (leu) este o parte nelipsită din cadrele cu Singapore, mica tara a viitorului, dar şi din felul de a fi al localnicilor. Statuia reuşeşte să exprime caracteristicile poporului: curaj, putere, excelenţă, într-un cuvânt filosofia locală denumită “kiasu”.

Călători în Singapore

Multă vreme mica palmă de pământ așezată la răscruce de drumuri comerciale a fost privită doar ca un bun popas al negustorilor ce traversau marea din estul Asiei spre Europa. Anii au trecut iar broasca cea urâtă a devenit prinț. Astăzi, o calatorie in Singapore, țara de două ori mai mică decât Londra ca întindere, este tărâmul de vis pentru multă lume: liniștea și ordinea sunt la loc de cinste, infrastructura te proiectează în viitor 100 de ani, iar nivelul de trai este printre cele mai ridicate din lume.

Ziua 1: Singapore – de la origini şi până în prezent

Deşi ne aşteptam ca Singapore să fie un oraş cosmopolit, a fost o surpriză parcă să ne trezim deodată înconjuraţi de o mare de zgârie-nori ordonați perfect, unde doar asiaticii cu ochii mici şi oblici ne aminteau că suntem în vacanţă prin Asia şi nu prin Monte Carlo.

Aici totul părea nou, luxos şi dominat de tehnologie, de la oamenii din metrou ce nu ridicau capul din tabletă şi până la maşinile electrice întâlnite pe stradă.

Printre clădirile aşezate perfect în linie, cu oameni extrem de disciplinaţi, pe noi ne-a atras zona vechiului port Boat Quai care apare ca o oază de tradiţie şi de agitaţie, fiind populată cu terase, muzică, lumini şi oameni gălăgioşi, mulţi dintre ei turişti ca noi. Boat Quai, în trecut locul de unde afaceriştii chinezi supravegheau de la balconul caselor derularea afacerilor din port, a căzut în paragină odată cu mutarea portului în zona nouă a oraşului. Totuşi, guvernul din Singapore şi-a dat seama de potenţialul turistic al acestei zone, clădirile istorice renovate devenind locul preferat de mulţi pentru relaxare. Pe lângă relaxare, ceea ce oferă din plin portul este o gamă largă de restaurante cu specific local, iar specificul local in Singapore este prin definiţie foarte variat: reţete chinezeşti, indiene, cu influenţe Malay sau europene.

O altă parte de istorie păstrată de singaporezi, este statuia lordului englez Raffles din port. Se spune că statuia este amplasată pe locul în care lordul a pus pentru prima dată piciorul aici, în 1819. Singapore îi datorează mare parte din ceea ce este astăzi, la acea vreme aşezarea fiind doar un mic sat pescăresc de 1000 de locuitori.  Acesta şi-a folosit talentele de strateg, anticipând potenţialul comercial al acestui petec de pământ, aflat pe ruta comercială dintre China şi Europa.

În doar câţiva ani, implicându-se abil în luptele pentru putere dintre prea-măriţii sultani ai locului, Raffles a câştigat pentru Marea Britanie acest sat, transformat uşor-uşor într-un mare nod comercial al lumii.

Nu am avut nevoie decât de o primă zi ca să ne dăm seamă că Singapore, mica tara a viitorului, poate fi un exemplu pentru orice ţară de pe mapamond prin faptul că în 50 de ani, cu oamenii potriviţi la conducere, un oraş de dimensiuni minuscule a depăşit mari puteri ale lumii.
Port Quai

Terasele din fostul port Boat Quai


A, da, și Marina Bay

A, da, și Marina Bay


Lordul Raffles și Ionuț ;)))

Lordul Raffles și Ionuț ;)))


love it :)

love it :)


Când se lasă noaptea în Singapore

Când se lasă noaptea în Singapore...


...când se lasă noaptea, trebuie să ai grijă :)))

...când se lasă noaptea, trebuie să ai grijă :)))


Ziua 2: Junglele singaporeze

Dacă vă gândiţi că prin aglomeraţia sa de clădiri şi fiind a doua cea mai populată ţară din lume ca densitate, Singapore aduce a Beijing, adevărul este că disciplina nu lipseşte nici când vorbim de spaţiile verzi: 50% din suprafaţă sa fiind acoperită de peste 50 de parcuri şi 4 rezervaţii naturale.

Dintre acestea, Southern Ridges reprezintă un conglomerat de patru parcuri, o adevărată junglă urbană în mijlocul civilizaţiei, cu poduri şi alei avangardiste ca design care te poartă din verdele junglei peste autostrăzile aglomerate ale secolului XXI. Deşi natura pare la ea acasă pe aici, aleile sunt pietruite şi bine amenajate, aşa că pentru noi o plimbare de câteva ore a însemnat mai mult relaxare decât efort.

Pe aici am putut testa şi ce înseamnă disciplina şi corectitudinea oamenilor din Singapore: după o jumătate de oră de plimbat fără nicio grijă prin parc, ne-am dat seamă că, undeva pe traseu, uitasem geanta cu toate actele. După ce am sprintat printre oameni mai ceva ca Usain Bolt, am recuperat geanta intactă din acelaşi loc...şi era chiar unul dintre locurile preferate pentru selfie-uri ale oamenilor. Trăiască ordinea şi disciplina!

Ne-am continuat ziua verde la Singapore Zoo, unul dintre locurile unde poţi surprinde animalele în mediul lor natural fiindcă doar obstacolele naturale joacă rol de gratii şi cuşti. Leii africani, şopârla de Komodo din Indonezia, urşii polari sau cangurii australieni te plimbă practic în doar câteva ore prin jurul lumii. Ca activităţi, poţi încerca river safari, night safari sau elefant safari.

Noi nu am fi refuzat river safari dacă ploaia specifică zonei ecuatoriale nu ne-ar fi trimis mai repede la primul KFC aflat la ieşirea din zoo.
Plimbarea prin jungla din mijlocul orașului

Plimbarea prin jungla din mijlocul orașului


Ordine și disciplină

Ordine și disciplină


Primul Merlion

Primul Merlion


La Zoo

La Zoo


Șopârla de Komodo din Indonezia

Șopârla de Komodo din Indonezia


DSC03287

Maimuța Pinocchio sau Proboscis Monkey


Dansul ploii

Dansul ploii


Ziua 3: Singapore - oraşul leilor, dar fără lei

Simbolul oraşului Singapore este dat de un leu (Singa Pura în Malay înseamnă Lion City), dar nu oricare leu, ci unul “de mare”, cu coadă de peşte, reprezentat de Merlion - statuia emblemă a oraşului. Culmea este că, singurii lei prezenţi vreodată pe aici pe insula sunt cei de la grădina zoologică aduşi din Africa. Toată confuzia numelui Singa Pura a pornit de la un rege indonezian ce a confundat o creatură zărită aici cu un leu.

Nu puteam rata o poză de pus în ramă cu simbolul oraşului, Merlion cap-coadă-leu-peşte. Nu-i un lucru simplu să prinzi un cadru doar cu Merlion-ul şi Marina Bay în spate, dar pentru că am mers în prima parte a zilei pe o vreme ploioasă, am avut cale liberă. Merlion-ul este atât de popular aici încât îl tot întâlneşti prin oraş: provocarea este să-i identifici pe cei cinci Merlioni recunoscuţi oficial de către stat, după regulile jocului.

După atâtea reguli şi organizare, autorităţile s-au gândit că nu ar fi rea nici puţină relaxare pentru harnicii locuitori. Aşa că s-au pus pe treabă şi au ridicat de la zero o întreagă insulă dedicată timpului liber, pe care au numit-o Sentosa, “pace şi linişte” în limba malay. Cârcotaşii de aici i-au găsit o altă traducere: Sentosa = So Expensive and Nothing TO See Actually.

După câteva ore petrecute pe Sentosa, aderăm şi noi la partea cu “So Expensive” pentru că de atracţii chiar nu duce lipsă. Îţi doreşti să înoţi cu delfinii? Vrei să fii personajul dintr-un film hollywoodian? Ţi-ai imaginat vreodată că poţi pluti în aer, fără aripi sau alte elemente ajutătoare? Le cam poţi face pe toate pe aici, însă există şi variante mai lumeşti precum plimbare prin părculeţul cu sculpturi, oglinzile tridimensionale sau plajă.

Deşi Dubai-ul este recunoscut pentru crearea artificială a suprafeţelor de teren extrase din mare, aceeaşi tehnologie a fost folosită în Singapore pentru a crea cel mai scump resort construit vreodată în lume, Marina Bay Sands. Totuşi, a fost o afacere bună pentru dezvoltatori, doar casino-ul generând un profit anual de un milliard de dolari. Că tot suntem la capitolul superlative, cele trei hoteluri gemene găzduiesc pe acoperişul lor Terasa Sky Park, cu o suprafaţă de un hectar şi cea mai lungă piscină din lume ce ar putea lejer să fie parcarea a patru avioane de dimensiuni mari.

Piscina de la Marina Bay este în sine un obiectiv care merită vizitat, chiar dacă accesul este pe lista de “So Expensive”, fiind posibilă doar la pachet cu o noapte de cazare la hotelul de cinci stele. Însă dacă vrei să înoţi în acelaşi loc cu Katy Perry, David Beckham sau Tiger Woods şi cu Merlionul în faţă, ai nevoie de MasterCard 😂.

Pe lângă priveliştea de la piscină, ce mai oferă Marina Bay este priveliştea cu imensele Gardens by the Bay cu poduri suspendate, care te proiectează în decorul SF din Avatar. Peste 70 de aplicanţi s-au întrecut pentru a câştiga propunerea oraşului-grădină. Proiectul final a luat forma unei orhidee care este floarea naţională din Singapore, formată din super-copaci din metal, înalţi de până la 50 de metri, îmbrăcaţi în flori agăţătoare şi inter-conectaţi prin poduri la fel de verzi.
The real Merlion

The real Merlion


Sentosa, insula distracției

Sentosa, insula distracției


plajă Sentosa

Se face plajă și pe Sentosa


Candy tree <3

Candy tree <3[/caption]
[caption id="attachment_1825" align="aligncenter" width="796"]Al treilea Merlion ;) Al treilea Merlion ;)


A la Gaudi

A la Gaudi


Selfie :)

Selfie :)


Ziua 4: La pas printre “cartierele” singaporeze

Luxul din Singapore, mica tara a viitorului, nu putea fi la cote maxime fără un 5th Avenue sau Champs-Élysées al locului. Acest rol este jucat de Orchard Road, un bulevard de  2 km şi ceva, din care ai de ales dintre peste 5000 de branduri sau 22 de mall-uri. Pe lângă magazinele de lux, ceea ce mai rimează cu “de lux” sunt maşinile de un negru perfect, elegant şi cu mulţi cai putere etalate prin centrul oraşului. Nu oricine îşi permite aici să ţină ştacheta atât de sus, asta pentru că a deţine o maşină în Singapore înseamnă taxe de câteva zeci de mii dolari pe lângă preţul maşinii. Nu-i problemă, singaporezii s-au adaptat condiţiilor şi se pot lăuda cu o medie de 18m parcurşi în 10.55 secunde, fiind cei mai rapizi oameni de pe planetă conform unui studiu British Council.

Printre magazinele de lux de pe Orchad Road, am adoptat şi noi rapid ritmul singaporez şi ne-am îndreptat cuminţi şi în viteză către Muzeul Asiatic. Muzeul nu este doar o lecţie de istorie despre civilizaţiile asiatice aşa cum îi spune şi numele, dar şi un loc în care noi am experimentat pe rând cum se bea ceaiul într-un Tea House chinezesc, cum se ia cina într-o casă de nomazi şi chiar ritualul unui dans indian în faţa împăratului. Totuşi, ceea ce ne-a rămas în minte au fost zecile de versiuni ale lui Budha, întruchipate de statui din cele mai felurite, în care oamenii îşi puneau toate speranţele.

Că tot am intrat la muzeu în contact cu civilizaţiile asiatice, am vrut să vedem şi cum arată astăzi în cosmopolitul Singapore o parte din India sau China. În afară de aglomeraţia specifică zonei, Little India, centrul celei mai mari comunităţi de indieni din Singapore, ni s-a părut că şi-a păstrat mult din identitatea localnicilor, fără să devină foarte comercială. Magazine pictate, muzică de Bollywood în boxe, chiar şi terasele cu aspect neîngrijit ne-au purtat parcă printr-un film indian.

Am schimbat apoi ritmul şi am trecut pe Huānying Nin Haõ! Da, am ajuns în Chinatown, cartierul populaţiei majoritare de aici. Buticuri cu dragoni, magazine, magazinaşe, aici găseşti de toate, chiar şi ce nu ţi-ai imaginat vreodată că ai putea cumpăra. Ne-am gîndit că nu e un mit că populaţia chineză poate produce şi re-produce orice pe lumea asta.

După ce faci slalom printre magazine, poţi intra în Sri Mariamman, cel mai vechi şi important templu hindus, dar ai grijă să nu întrerupi rugăciunea zilnică, templul fiind unul activ. Iar după, o bine-meritată baie în piscina de la Marina Bay a fost tot ce ne mai puteam dori la acea zi.

Dar excursia noastră în Asia abia începea aici, căci pe listă mai urmau încă două ţări: Malaezia unde am vizitat capitala Kuala Lumpur şi insula Bali, perla Indoneziei.
Inconfundabila Infinity Pool by Marina Bay

Bălăceală la înălțime


Apusul de la Marina Bay

Apusul de la Marina Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay - Bună dimineața! :)5 motive pentru o calatorie in Singapore


Deși este un oraș ce se dezvoltă într-un ritm amețitor, devenind unul dintre centrele financiare ale lumii, Singapore a știut să își păstreze foarte bine identitatea oferită de cladirile istorice, reușind în același timp să creeze o armonie perfectă între clasic și modern.

Singapore se află în fruntea oricărui top mondial atunci când vine vorba de curățenie, siguranță, sau infrastructură. Puteți adăuga și faptul că aproape orice locuitor vorbește limba engleză, iar zborurile de aici către majoritatea țărilor vecine din Asia de Sud Est sunt foarte ieftine, pentru a înțelege de ce orașul se află printre primele preferințe ale turiștilor din lumea întreagă.

Se spune ca cei din Singapore au 2 sporturi preferate: shoppingul și arta culinară. Ești sau nu pasionat de shopping, cultura de aici te invită pur și simplu să rătacești zile întregi printre ofertele locului: de la magazine chinezești sau indiene tradiționale, la outleturi, megamall-uri specializate în vânzări de electrocasnice și până la celebrele branduri de lux de pe Orchard Road, Singapore le are pe toate.

Singapore reprezintă întâlnirea mai multor culturi culinare: fie că vorbim de specificul asiatic cu arome indiene sau chinezești servite în celebrele locuri amenajate pe stradă și numite Hawker Center ori de restaurantele din constelația stelelor Michelin, cu siguranță Singapore îți poate oferi o experientă culinară aparte.

Infinity Pool, piscina aflată pe acoperișul hotelului Marina Bay Sands îți oferă șansa să privești de la 200 de metri un oraș al viitorului dintr-un decor aparte 😊.


Ghid și obiective turistice (pe zile)

Ziua 1:

Primul contact cu Singapore, mica tara a viitorului, am ales să fie pentru noi zona tradițională și plină de terase, zona vechiului port, Boat Quai. Ajungi aici foarte ușor folosind metroul MRT până la stația Raffles Place sau stația  Clarke Quay.
 • Zona vechiului port Boat Quai:aici te poți relaxa printr-o plimbare liniștită pe malul râului admirând clădiri tradiționale rămase încă în picioare printre marea de zgârie-nori. Sau dacă preferi agitația, nicio problemă, zona Boat Quay este renumită printre localnici pentru localurile unde distracția este la ea acasă (da, se poate și în Singapore, un stat unde domnește disciplina). Singurul lucru pe care va trebui să îl faci va fi să alegi dintre ofertele locului, în funcție de buget, ambient sau gusturi.

Zona Portului Quai

Zona Portului Quai


Ziua 2:

Am descoperit în cea de-a doua zi de ce Singapore mai este numit și Orașul Gradină. Dimineața ne-am petrecut-o printr-oplimbare în jungla orașului Southern Ridges, iar spre prânz ne-am îndreptat către Singapore Zoo, acolo unde ne-am petrecut câteva ore bune până la lăsarea serii.
 • Southern Ridges:parcul, sau jungla urbană, așa cum mai este el denumit, este pentru noidovada clară a faptului că un oraș dezvoltat rapid pe verticală nu înseamnă că va înlocui cu mult fum gri verdele naturii. O plimbare pe aici îți poate lua câteva ore, însă timpul trece repede atunci când traseul te poartă printre poduri verzi suspendate peste autostrăzi, ori alei proiectate parcă în viitor. Cea mai ușoară cale de acces spre cele 4 parcuri ce formează Southern Ridges este folosind metroul, până la stația Harbour Front. Folosiți ieșirea D, ce oferă acces ușor către treptele înconjurate de verdeață ce înseamnă practic startul traseului.
 • Singapore Zoo: este unul dintre obiectivele de referință ale orașului, în special prin faptul că oferă vizitatorilor o experientă unică, animalele aici fiind despărțite de turiști doar prin niște obstacole naturale, cuștile clasice de metal fiind ceva mai rare. Dacă asta nu este suficient, puteți încerca o plimbare pe elefant, ori un safari de noapte printre animale, într-un jeep descoperit - detalii aici despre Zoo Singapore. Nu este nevoie să rezervați biletele de intrare în prealabil, casele de bilete fiind foarte ordonate, ca mai toate lucrurile prin Singapore. Prețul unui bilet de acces depinde de pachetul alesși începe cam de la 50 de dolari singaporezi. Informatii transport la Zoo Singapore poți găsi aici.

leu zoo singapore

Leul singaporez


Ziua 3:

Cea de-a treia zi a fost o zi dedicată simbolurilor. Am început cu merlionul din zona Esplanadei (metroul până la stația Espanade), a urmat apoi insula distracției – Sentosa și apoi răsfățul din Infinity Pool de la hotelul Marina Bay. Ziua am încheiat-o printr-o plimbare prin Gardens by the Bay, grădinile futuriste aflate tot în zona Marina Bay.
 • Merlionul: Aproape pe orice vedere sau imagine de pe google cu Singapore apare merlionul, leul-coadă de pește transformat în simbol mai mult ca mișcare de marketing. Singapore este plin de statui cu merlionul. Cel mai fotografiat este însă este cel aflat în zona Esplanadei. Este aproape obligatoriu să ajungi aici și să reușești un selfie cu merlionul și Marina Bay în decor J . Poți ajunge foarte ușor în această zonă, fie plimbându-te pe jos de-a lungul râului, fie direct cu metroul la statia Esplanade.
 • Insula distracției – Sentosa:Spre prânz am ales să explorăm insula distracției sau a liniștii și a păcii, așa cum este ea tradusă mot-a-mot.În funcție de timp și de bugetul disponibil ai numeroase variante de petrecere a timpului liber pe Sentosa:poți vizita o reproducere fidelă a studiourilor Hollywood, poți înota printre delfini sau dacă ești printre cei curajoși, ai și varianta unur sporturi extreme. Mai multe detalii despre pământul distracțiilorașa cum se autointitulează pe site, găsiți aici. Cea mai ușoară cale de a ajunge aici este folosind metroul până la stația Harbour Front și apoi să iei trenulețul construit special pentru a transporta oamenii pe insulă.
 • Infinity Pool - Marina Bay Sands: poate părea puțin ciudat însă pentru noi o piscină își are locul ei în top recomandări Singapore. Vorbim de cea mai mare piscina suspendată din lume, locul din care poți admira orașul viitorului relaxându-te de la 200 de metri înălțime. Pentru descrierea unui astfel de loc cel mai bine vorbesc pozele, așa că vă puteți convinge fie cu un search pe Google fie citind articolul nostru general în care am inclus și pozele. Accesul la piscină este permis doar în baza unui card de pe care îl primesc turiștii cazați în hotel. O noapte de cazare ajunge și la câteva sute de dolari, însă fie ca esti în luna de miere, interes de servicu ori într-o excursie de burlaci, o astfel de“investiție” merită cu adevărat și poate fi inclusă ușor într-un top experiențe întâlnite într-o viață.
 • Gardens by the Bay:Face parte din proiectul guvernului din Singapore de a transforma orașul într-o adevărata grădină verde și de a crește calitatea vieții prin reducerea poluării. Atunci când cei din Singapore își fixează obiective au demonstrat că nu prea se joacă: Gardens by the Bay sunt construite pe aproximativ 100 de hectare de teren scos la suprafață din mare, sunt vizitate de peste 6 milioane de oameni anual iar proiectul a costat peste 1 miliard de dolari. Nu este vorba despre un parc obișnuit, ci despre un proiect futurist ce te duc cu gândul către viitor. Accesul în parc este gratuit, însă daca vei dori să vizitezi și domul florilor sau alte atracții va trebui să îți cumperi bilet de acces (între 15 și 20 de dolari singaporezi). Seara parcul este foarte frumos luminat și puteți încerca o plimbare. Mai multe detalii regăsiți aici. Cea mai apropiată stație de metrou este Bayfront.

The Merlion (one of the 5)

The Merlion (one of the 5)


Gardens by the Bay

Gardens by the Bay


Ziua 4:

Ziua a patra a însemnat un mix între shopping pe celebrul bulevard Orchard Road (stația de metrou cu același nume), istorie– Muzeul Civilizației Asiatice (zona Esplanadei, stația de metrou Esplanade) și diversitatea și cultura străzii – cartierele Little India și Chinatown (stațiile de metrou cu același nume).
 • Orchard Road– un bulevard de 2 kilometri celebru în toată lumea pentru cele peste 5000 de magazinelor, restaurante locuri de distracție întâlnite aici. Dacă ai ca principală pasiune shoppingul, îti poți petrece fără probleme aici o zi întreagă, fără să te plictisești. Mai multe detalii despre ce poți face pe aici regăsești pe site-ul bulevardului (da, există și un site al unei străzi în Singapore ).
 • Muzeul Civilizației Asiatice: Peste 5000 de ani de istorie a continentului Asiatic, expusă sub forma a 4 galerii  tematice permanente: chineză, Asia de sud-est, subcontinentul indian și lumea islamică. Pe lângă acestea, mai sunt o mulțime de alte galerii temporare, muzeul colaborând cu cele mai importante instituții din lume. Clădirea în care se află muzeul este ea însăși un monument istoric, fiind palatul guvernului până în anii 80’. Vă puteți rezerva cam 2 ore pentru a vizita în liniște muzeul. Detalii despre program și prețul biletelor aici. Muzeul este situat în zona Esplanadei (metro Esplanade) și a Boat Quay, vis a vis de celebrul hotel Raffles.
 • Little India și Chinatown: Cartierele tradiționale Little India și Chinatown păstrează încă atmosfera specifică a timpului. Te poți plimba printre magazine de tot felul, temple vechi sau restaurante. Cu siguranță vei petrece timp de calitate pe aici, dacă poți trece peste aglomerația specifică și zgomotul peste măsură creeat de agitația locului. Dacă ai obosit poți lua masa la una dintre celebrele Haker Center, locuri unde poți servi mâncare specifică direct în stradă, la un preț foarte bun. Nicio grijă priviind condițiile oferite, doar suntem în Singapore și guvernul veghează peste toate.Cel mai ușor ajungi în cartierul Little India folosind metroul și coborând la stația cu același nume, iar în Chinatown, aceeași poveste stația de metrou Chinatown. Simplu, nu?

Muzeul Civilizației

Muzeul Civilizației


Ce ar mai fi de vizitat în Singapore?

Dacă aveți ceva mai mult timp în Singapore, sau doriți ceva mai multe variante mai jos regăsiți câteva sugestii:
 • Plajă și locuri mai retrase – coasta de est: Deși Singapore este port cu ieșire la mare, acesta nu este nu prea este o destinație de plajă, apa fiind destul de poluată și afectată de traficul intens al vapoarelor ce trec zilnic pe aici. Totuși, Coasta de Est oferă 15 kilometri de plaje întinse populare printre localnici. Puteți ajunge aici cu metroul – linia EST-VEST, până la Tampines.
 • Parcul MacRitchie: o variantă bună pentru cei pasionați de natură și aventură în general. Poți alerga pe diverse trasee prin natură, te poți cățăra în copaci sau poți practica sporturi de apă pe lacul din zonă. Mai multe detalii aici. Metroul până la stația Toa Payoh, apoi autobuzul 157.

1. Când să călătorești în Singapore?

 • Fiind situat la Ecuator, în Singapore, mica tara a viitorului, este mereu vară, temperaturile variind între 23-25 de grade în lunile decembrie și ianuarie și 34-35 de grade în lunile mai și iunie. Au însă și ei propriile lor anotimpuri: cald, foarte cald, umed și foarte umed 😊. Sezonul ploios durează cam din noiembrie până în ianuarie.

2. Transport:

 • Transferul de la aeroportul internațional Changi către oraș se face foarte ușor, aeroportul fiind conectat de printr-o linie de metrou până la stație Tanah Merah. Ai ca variantă taxiul, costul unei curse fiind în jurul a 10-15 dolari singaporezi. Mai multe detalii aici.
 • Într-un oraș sinonim cu tehnologia precum Singapore, transportul public nu poate fi o problemă. Totul merge aici ceas, metroul este foarte bine dezvoltat, indicatoarele sunt în engleză iar oamenii sunt dispuși imediat să te ajute în caz că le ceri ajutorul, așa că nu ai nevoie decât de timp și bani pentru a descoperi orașul.Harta metroului din Singapore o regăsiți aici.
 • Taxiul este surprinzător de ieftin într-un oraș scump precum Singapore. Rar se întâmplă ca o cursă să coste mai mult de 20de dolari singaporezi.Iar despre taximetriștii disciplinați nu mai are rost să amintim.

3. Cazare:

Locație bună? buget redus? Viață de noapte? Mai jos câteva sugestii de cazare pentru Singapore în funcție de ceea ce vă doriți:
 • Buget mare, locație excelentă: Orchard Road sau Marina Bay. Zona 0 a orașului atunci când vine vorba de distracție și shopping – Orchard Road sau Marina Bay – hotelul de 5 stele cu a sa celebra Infinity Pool sunt variantele de top dacă vă doriți lux și o locație excelentă în Singapore.
 • Buget mediu, locație bună:Cartierele Chinatown sau Little India oferă variante de cazare ceva mai ieftine, însă locație bună, fiind deservite de mai multe linii de metrou. Sunt zone în care agitația este la cote înalte, mai ales în timpul zilei.
 • Buget mediu, atmosferă tradițională și viață de noapte – zona Clarke Quay. Zona din jurul râului păstrează încă atmosfera tradițională și este o parte a orașului în care viața de noapte își face simțită prezența.
 • Buget mic, mai departe de punctele de interes:Pentru un buget mic puteți alege hoteluri mai departe de centrul orașului, Singapore fiind foarte bine acoperit de liniile de metrou.Pentru un buget redus, puteți opta pentru cazare în apropierea unei stații de metrou cum ar fi spre exemplu Harbour Front sau Jurong East.

4. Costuri:

Standardul de viață al localnicilor este foarte ridicat: peste 3,000 de multinaționale își au sediul aici pe câteva sute de kilometri pătrați și anual micuțul stat este vizitat de peste 15 milioane de turiști. Prin urmare, singapore este un oraș-stat scump chiar și pentru standardele europenilor și foarte scump pentru zona Asiei de Sud-Est în care este localizat. Dacă ar fi să facem o comparație cu un oraș din Europa, Singapore ar fi cam de nivelul Parisului, fie că vorbim de prețul unei nopți de cazare, masă la restaurant sau intrarea la obiectivele turistice.

Puteți încerca și mâncarea de pe stradă de la celebrele Hawker Center, de multe ori mai delicioasă decât cea din restaurante și cu siguranță de câteva ori mai ieftin.Trasportul în comun este unul dintre cele mai performante din lumela un preț/călătorie rezonabil, mai ales dacă vă achiziționați și cardul Singapore Pass – ce vă oferă călătorii nelimitate cu transportul public.

5. Localuri, mâncare & băutură tradițională:

Singapore este un mix de culturi – chineză, indiană, malay, europeană și lucru ce se reflectă foarte bine și în bucătăria specifică locului, extrem de variată. În general singaporezilor le place mâncarea foarte picantă, cu mult chilli. Racii serviți cu sos de chilli sau Laksa – un fel de supă de tăiței combinați cu chilli și lapte de cocos sunt printre felurile tradiționale de măncare de aici. La capitolul băuturi locale, încercați berea singaporeză Tiger (sau fostă singaporeză, actuală membră a grupului Heineken).

6. Ai grijă să:

 • ..te plimbi în voie la orice oră din zi și din noapte, fără să simți vreo amenințare, siguranța nefiind o problemă aici.
 • În Singapore nu este de glumit cu bunele maniere: riscați o amendă dacă veți bea lichide sau consuma mâncare în mijloacele de transport în comun sau dacă veți mesteca gumă pe stradă. De restul mai grave nu mai are rost sa discutăm J.
 • Cultura celor din Singapore, mica tara a viitorului, nu impune bacșișul. Aici este perfect normal să își plătești serviciile primite și atat.
 • Moneda națională este dolarul singaporez. Cardurile de credit sunt acceptate aproape în toate magazinele și restaurantele, însă este indicat să aveți întotdeauna bani în moneda locală la îndemână.

7. Fii inspirat de Singapore 😍!

Filmul de acțiune în care urma să joace în rolul principal Paul Walker înainte de accident - Hitman: Agent 47 este primul film produs de Hollywood filmat în Singapore.Iar o melodie perfectă pentru a descrie Singapore este Singapore Town.
6 februarie 2016
leu zoo singapore

Singapore: top 5 curiozități

1. Știați că...deși multi își imaginează Singapore ca fiind un oraș foarte poluat, mulțumită unui program guvernamental inițiat în anii 60’, astăzi este unul dintre cele mai verzi orașe ale lumii, fiind supranumit “Orașul Grădină” ? [...].
19 decembrie 2015
vedere Singapore pe zi

Singapore: Povestea călătoriei noastre

1965, anul în care micuţa palmă de pâmânt, cam de 3 ori mai mare decât Bucureştiul, devine oraş-stat. După o periodă de mai bine de 100 şi ceva de ani de dominaţie britanică, Singapore îşi câştigă dreptul de a se auto-administra [...].

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!