Vacanta in Tailanda -"tara zambetelor" false | Travelship

Vacanta in Tailanda -“tara zambetelor” false


Thailandezii se mândresc cu faptul că nu au fost colonizați niciodată, iar cultura lor este una unică. An de an este una dintre cele mai vizitate țări din lume și nu-i greu să ne imaginăm de ce.  Plajele de vis, jungla sălbatică, orașele istorice, cosmopolitul Bangkok, renumitele tarabe de street-food sau prețurile extrem de accesibile pentru vestici, toate contribuie la numărul imens de turiști ce aleg Thailanda.

Pe lângă asta, s-a mai adăugat în ultima vreme un condiment. De la Bangkok la Phuket, din Phi Phi până în Ko Phangan sau de la Di Caprio la Hangover, Thailanda și-a câștigat renumele de top of the wish list pentru căutătorii de go-go bars, bătutură ieftină și petreceri până în zori.
 

Ce ne-a placut in vacanta din Tailanda?


Ne-au plăcut oamenii simpli, cei din zona rurală, cei ce nu sunt obișnuiți cu valul de turiști. Se vede la orice pas că sunt foarte primitori și dornici să ajute.

Tarabele de street food sunt o atracție în sine pentru Asia de Sud Est, dar ni s-a părut că în Thailanda totul este dus la rang de artă. Bonus, prețurile sunt foarte foarte accesibile.

Thailanda se pare că a înteles foarte bine că o mare parte din economie depinde de turism. Infrastructura este foarte bine dezvoltată: trenuri, autocare moderne sau avioane low-cost fac viața ușoară turiștilor.
 

Ce nu ne-a placut in vacanta din Tailanda?


Este o mare diferență între oamenii simpli și cei ce au contact zilnic cu turiștii. Mai ales în Bangkok și Phuket, am fost foarte dezamăgiți de felul în care cei de aici încearcă să profite la orice pas de turiști prin tot felul de șmecherii.

Faptul că este una dintre cele mai vizitate țări din lume vine la pachet și cu anumite dezavantaje. Am avut de stat la coadă pentru a vizita obiectivele în Bangkok, plajele de pe Phi Phi nu erau nici pe departe pustii și romantice așa cum poate vi le imaginați iar transportul în comun este și el foarte aglomerat.
   

Motive pentru a merge in concediu in Tailanda


Dacă ajungeți în Thailanda probabil mulți dintre voi o faceți și pentru plajă. Ei bine, recomandarea noastră, dacă vreți o super experiență, este să vă rezervați din timp o noapte de dormit pe insula nelocuită Phi Phi Leh din filmul cu Di Caprio. Doar cei de la Maya Bay Tours oferă această experiență.

Dacă vreți experiențe culturale și istorice, Bangkok și fostele capitaleale Imperiului Thai Sukhothai, Lopburi, and Ayutthaya sunt alegerea perfectă. Toate cele trei orașe se află pe drumul dintre Bangkok și Chiang May, orașul din nord renumit pentru traseele în junglă ce pleacă de aici.

Petrecere până în zori alături de 20,000 de oameni? Dacă sună bine pentru voi, insula Ko Phangan este răspunsul. Full Moon Party este catalogată de către mulți a fi una dintre cele mai tari experiențe când vine vorba de distracție.

Și dacă v-am convins, aici am făcut o sugestie de traseu de 2 săptămâni în Thailanda și Cambodgia. Enjoy!
Iar mai jos  
22 iulie 2016
temple palat regal angkor wat

Bangkok: Povestea călătoriei noastre

Ceea ce ne-a atras atenția de cum am pus piciorul în Bangkok a fost imaginea regelui, peste tot în oraș, în aeroport, pe clădiri vechi sau noi, în temple sau chiar în casele oamenilor în loc de icoană...așa că să nu cumva să vă bată gândul să faceți vreun gest necuviincios la adresa regelui [...].
3 aprilie 2016
palatul regal bangkok

Bangkok: top 5 curiozități

Știați că...până prin anii ’30 thailandezii foloseau o formulă specifică de salut: “Gin kaow leaow ruu yang?” adică “Ai mâncat astăzi?”? Relativ recent s-a introdus în dicționar echivalentul a ceea ce noi numim "bună", “Sawadee Krhap/Kaa’” [...].
19 martie 2016
barcute colorate thailanda

Thailanda – insulele Phi Phi: 5 curiozități

Știați că...festivalul vegetarienilor din Phuket are loc în fiecare an în luna octombrie, atrăgând mii de turiști ce aleg să spună pentru nouă zile STOP cărnii și să caute calea către o viață mult mai sănătoasă? [...]

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!