8 experiente autentice in nordul Vietnamului

Dong van munti minoritati etnice vietnamul de nord

Top 3 cuvinte: autentic, atemporal, peisaje

In nordul Vietnamului mai poti gasi inca locuri ocolite de timp in care poti trai experiente autentice, care te poarta in lumi ireale, neatinse de civilizatia moderna. Vietnam este o tara in continua transformare si aici chiar mai exista multe comori ascunse care asteapta sa fie descoperite.

Desi Vietnamul de Nord si Vietnamul de Sud au fost unificate in 1975, vor exista mereu diferente uriase, de mentalitate si cultura, dar si de nivel de trai, intre partea de nord si cea de sud a tarii.

Se spune ca partea de sud e cea evoluata, care se dezvolta continuu, in timp ce partea de nord a ramas in urma, blocata intr-un spatiu atemporal, in simplitatea vietii autentice, refuzand tacit modernizarea. In nordul Vietnamului ai adesea ca faci o calatorie in timp,  oamenii nu s-au lasat atrasi in valtoarea civilizatiei moderne si isi duc viata simplu si atat de firesc.

Haiphong piata vietnamul de nord

De la mancarurile dumnezeiesti,  plimbarile spirituale din manastirile austere unde poti avea conversatii profunde cu calugari, la parcurile nationale cu peisaje mirifice unde poti face Tai Chi cu adevarati maestrii, sporturi de aventura sau nautice, toata partea de nord a tarii nu se compara cu nimic din tot ce ai vazut pana acum si e cu adevarat uimitor.

Sunt locuri in aceasta parte a Vietnamului te poarta intr-o lume aproape ireala, fie ca navighezi la nord-est de Golful Halong, printre dealurile carstice conice si insule fermecatoare de smarald sau alegi sa iei la pas intinderile uluitoare si vaile luxuriante din Sapa. Orice experienta alegi, esti inconjurat de dealuri innobilate cu cel mai crud verde posibil.

In drumetiile tale vei intalni oameni Dao Rosii care se deplaseaza agale spre campurile lor, bivoli de apa, pescari treziti cu naptea in cap si zambetul mereu pe buze si copii veseli care parcurg distante mari pana la scoala, in armonie si veselie.