Sardinia, Caraibele de langa noi

Sardinia Palau Italia Travelship

Candva, Fabrizio de Andrè spunea: ,,Sa traiesti in Sardinia este poate cea mai frumoasa viata la care putem spera, pentru ca insula coincide cu tot ceea ce i-am putea cere lui Dumnezeu in Paradis”.

Uneori nu trebuie sa strabati jumatate de glob ca sa te bucuri de acele plaje din filme sau reviste care ne trezesc tuturor pasiuni. Acestea pot fi mai aproape decat ne-am imaginat.

Scriam intr-un alt articol despre Insula Madeira, perla Atlanticului, si spuneam despre aceasta ca este varianta destinatiei exotice cea mai la indemana pentru noi. La indemana, adica la doar cateva ore de zbor si la un pret uneori foarte decent.

Ei bine, despre Sardinia putem spune ca este locul care se apropie cel mai mult de peisajele si farmecul intalnit in Caraibe, asadar este alternativa mai ieftina si mai apropiata a Republicii Dominicane sau a Insulelor Bahamas.

Pe 29 mai 2017 aterizam in Alghero, un oras cu totul special aflat in nordul insulei. Crezusem ca am apucat sa cunosc bine tara si ca nu mai pot exista secrete pentru mine, insa ceea ce avea sa-mi pregateasca Sardinia mi-a depasit cu mult asteptarile 🙂 .

O data in plus m-am indragostit de Italia! Bun venit in… Sardinia!

Obiective turistice Sardinia

  • Incepe sa explorezi insula din Alghero, un oras medieval cu totul special, din mai multe motive, aflat pe coasta nord vestica a insulei. Este singurul oras al Italiei unde se vorbeste oficial limba catalana. De asemenea, este o adevarata poarta de intrare catre zona de nord. De altfel, se afla pe locul zece la numarul de turisti intre orasele italiene, si asta spune multe despre potentialul sau.
  • Rasfata-te alaturi de milionari, top modele de succes si vedete internationale pe Costa Smeralda, una dintre cele mai exclusiviste zone litorale din lume. Situata in partea de nord-est a insulei, ofera tot cocktailul necesar pentru o vacanta de lux, de la resorturi de 5 stele, restaurante faimoase si plaje spectaculoase. Din multe motive, Costa Smeralda este o rivala pe masura Coastei de Azur.
  • Daca tot am adus vorba de plaje, Sardinia este regina Italiei la acest capitol, in mod discutabil. Dintre acestea, nu trebuie sa ratati Cala Goloritze sau La Pelosa.
  • Chiar daca este o insula, Sardinia nu se remarca numai pentru plajele sale, dimpotriva, ofera mii de trasee de trekking prin muntii sai spectaculosi. Sunt trasee adesea ocolite de milioanele de turisti care se opresc in zona de coasta si rareori ajung in muntii din interiorul insulei.
  • Viziteaza Porto Flavia si fa o tura cu barca pana la Pan di Zucchero. In ciuda numelui, Porto Flavia este de fapt…o mina de carbune, sapata intr-o stanca deasupra marii. Este o experienta inedita, cu atat mai mult cu cat este singura de acest fel din Europa, o adevarata opera de geniu. De cealalta parte, la propriu, se ridica la 132 de metri deasupra marii superba insula Pan di Zucchero. Curajosii pot incerca sa urce pe urmele caii ferate pana sus. Pentru toti ceilalti, o tura cu barca cu motor este oricum de nepretuit.
  • Mergi la Capo Caccia si Grotta di Nettuno, nu departe de Alghero. Capo Caccia este ideal pentru