Tenerife – experiente exotice in Hawaii-ul Europei

insula plaja exotica tenerife insula travelship

Si daca tot povestim in acest articol de Tenerife, care este prima imagine care iti vine in minte?

Pentru noi e o destinatie de inspiratie, insula celor o mie de experiente exotice, nu degeaba este numita Hawaii-ul Europei. De la trekking pe munti sau vulcani, la parcuri naturale cu multe, multe animale sau la parcuri de aventura, te poti bucura de unele dintre cele mai exotice plaje, iar distractia in spirit latin e garantata! Ce poti sa iti doresti mai mult? Ah, da, sa fie o destinatie accesibila. Tenerife este una dintre cele mai accesibile destinatii exotice pentru europeni.  Asa ca hai sa vedem ce poti vedea si face intr-o vacanta in Tenerife! 😊

los gigantes tenerife insula croaziera tenerife travelship

Probabil ai auzit pana acum de Tenerife, asta pentru ca este cea mai mare si mai populata insula a Arhipelagului Canare din oceanul Atlantic.

Se cunosc mai mult povesti si legende despre istoria veche a insulei pentru ca bastinasii (asa-numitii guanches) nu stiau sa scrie.  Cert e ca bastinasii sunt considerati a fi neam de berberi din nordul Africii. Din anul 1494, insula a fost cucerita, colonizata si apartine Spaniei, iar restul este istorie.

Nu iti imagina totusi ca vorbim de o insula foarte mare: Tenerife are 1 milion de locuitori, deci jumatate din populatia Bucurestiului care locuiesc pe o suprafata de 5 ori mai mare.

Si ce ni s-a mai parut interesant e ca numele insulei inseamna “muntele alb”, denumire care vine de la vulcanul Teide, care este vesnic cu zapezi pe creasta.  Cel mai important e ca Tenerife este o insula pentru fiecare dintre noi. Aventura cu prietenii sau relaxare impreuna cu familia?

Teide parc national tenerife insula travelship

Cum ajungi in Tenerife?

Exista destule variante ca sa zbori in Tenerife: fie poti gasi zbor direct (cu cei de la Wizz Air de exemplu, insa doar in anumite zile ale saptamanii), fie