Destinatii inedite de weekend din Romania | Travelship

Destinatii inedite din Romania. Top 5 escapade de weekend de vis

destinatii de weekend romania

Descopera aici top 5 destinatii inedite de weekend, din Romania cea frumoasa 😊. De la glamping retreat la peisaje de vis si campuri de lavanda!

Pentru că ne plac locurile și experiențele speciale, ne-am gândit să vă povestim și despre câteva destinații inedite nu din Asia sau America Latină, ci chiar de la noi, din România cea frumoasă 😊.

Nu putem să nu recunoaștem că ne plac locurile și culturile mai exotice și îndepărtate (putem să povestim mult despre de ce suntem atât de atrași de aceste locuri, însă într-un alt articol, în mare parte probabil pentru că ne dorim să explorâm locuri cât mai diferite). Adesea însă ne vine cheful să facem câte o escapada de weekend prin România, prin zonele pitorești pe care le are țara noastră și unde te simți atât de acasă.

Cu siguranță sunt foarte multe motive pentru care ai alege destinatii de weekend în România (fie că e vorba de sentimentul de “acasă”, fie că vrei să descoperi toate frumusețile țării, fie e mult mai comod, mai ieftin sau poate ai nevoie de mai puțin timp). Așa că, vrem să vă propunem în acest articol câteva locuri  mai “nebătătorite” de la noi din țară unde ai putea să faci un citybreak în România 😉.

1. Cascada cu apă termală de la Toplița

destinatii de weekend romania

Știai că undeva în inima Transilvaniei, în județul Harghita, “pe-o gură de rai, pe-un picior de splai”, într-o depresiune înconjurată de munți, cu peisajele desprinse, parcă, din basme,  se află în România una dintre cele două cascade cu apă termală din Europa? (pe lângă cea din Italia)

Este vorba despre Toplița care înseamnă de altfel “izvor cu apă caldă”, iar ștrandul din localitate, și el cu apă termală, are o vechime de aproximativ 200 de ani. Cascada este declarată arie protejată, poate fi observată și din tren, fiind foarte aproape de calea ferată, dar puteți ajunge aici și cu mașina (mai multe detalii despre cum să ajungeți la cascada Toplița aici). Temperatura apei este de 27 de grade, deci partea bună este că poți să te răsfeți liniștit aici și cu o baie, fără grija de a răci.

2. Glamping resort la Marea Neagră

escapada de weekend romania

Da, ne place mult la munte, însă când vine vara “marea ne cheamă la ea” si e greu să îi reziști tentației. Este demonstrat că sunetul produs de apă este foarte liniștitor pentru creier, așa că e de înțeles de ce dacă vrem să ne relaxăm și deconectăm complet ne place să alegem locații la mare sau măcar lângă un lac sau o apă curgătoare.

Și nimic nu se compară cu acel sentiment de bine pe care ți-l dau apa răcoritoare, valurile, briza mării și razele soarelui. Iar dacă vrei să mergi undeva la mare unde să te poți bucura în liniște de toate acestea, fără aglomerația specifică de pe plajele înțesate cu turiști, dacă vrei p experiență de retreat ca acele renumite vacanțe din Bali, ei bine, avem o soluție pentru tine, chiar la noi în România.

E vorba de Nomadia Glamping Retreat, primul glamping resort de la Marea Neagră. Dacă te întrebi ce înseamnă mai excat glamping, ei bine, esrte vorba despre un camping de lux, iar ideea este să ai parte de o experiență unică, într-un cort unde însă ai parte de toate condițiile  unei cazări normale.

 

Ce ne-a plăcut la Nomadia Retreat?

De cum pășești înăuntru te transpui automat într-o poveste, poate chiar cea a Șeherezadei și a celor 1001 nopți. Corturi, covoare persane, cărți, cufere sunt doar câteva dintre obiectele care fac parte din decor.

Conceptul e într-adevăr de retreat: locația este mai izolată, totul este amenajat în stil eco, în mijlocul naturii. Sunt 6 corturi de două persoane și la fiecare din ele se ajunge pe o potecuță mică de lemn, iluminată cu lămpi ambientale alimentate doar de energia solară…cortul este un colț de poveste și are o terasă proprie unde te poși relaxa în liniște. Noi am avut noroc și am avut chiar doua terase (cortul numărul 2 este cel norocos), dintre care una era către mare! Seara am admirat stelele sub clar de lună de pe sezlongurile terasei noastre, iar dimineața am început-o tot aici: cu o cafea pe mica terasă de unde puteai soarele lucea jucăuș pe valurile mării!

Oamenii fac diferența de aici: extrem de prietenoși, relaxați și zâmbitori. Zen-ul domnește aici, nu ai cum să nu te molipsești! 😍

O altă experiență faină pe care nu o vom uita este cina pe care am luat-o la cherhanaua de lângă. Este o mică afacere de familie, atmosfera e caldă și plăcută, mâncare este efectiv delicioasă (noi am mers pe recomandarea casei și am mâncat pește cu mămăliguță), la final am primit desert din partea casei și o fetiță de vreo 10 ani ne-a adus un caiet în care strângea impresii de la clienții din toată lumea. Am stat bineînțeles pe plajă (totul e lângă mare aici!), la lumina lunii care parcă veghea barca pescărească trasă la mal și chiar a fost o seară de povestit nepoților.

E greu să nu te îndrăgostești de acest loc si chlar merită să încerci această experiență la un moment dat, cand vrei sa alegi urmatoarele destinatii de weekend in Romania.

escapada de weekend romania

destinatii de weekend romania

escapada de weekend romania

locuri inedite romania

3. Cascada 7 Izvoare – cea mai pură apă din lumedestinatii de weekend romania

Ghici unde se găsește cea mai pură apă din lume! Pentru că în acest articol vorbim de locuri unice din România, probabil ai ghicit, chiar dacă poate nu îți vine să crezi. Da, cea mai pură apă din lume se găsește chiar la noi, în România, mai exact în Munții Bucegi, în județul Dâmbovița.

Este un loc încărcat de legende și, potrivit specialiștilor, apa care curge în această superbă cascadă nu are absolut nicio bacterie. Cunoscută drept izvorul sacru al lui Zamolxe sau izvorul nemuririi al lui Nicolae Ceaușescu, apa de aici nu are concurență din punct de vedere al calităților sale, niciunde pe Pământ. Acesta a fost motivul pentru care Nicolae Ceaușescu ar fi restricționat accesul către această cascadă, ajungând chiar să creadă că aici se află ascuns secretul nemuririi.  Iar potrivit legendei, se pare că însuși marele Zamolxe, zeul dacilor, ar fi băut din această “apă sacră”.

Iar dacă te întrebi cum s-a creat această apă atât de pură, sunt două teorii care explică fenomenul. Prima dintre ele zice că apa, în drumul ei, ar trece printr-un camp magnetic. Cea de-a doua vorbește despre faptul că apa străbate un zăcământ de argint care o purifică. Oricare ar fi explicația, important este că această apă atât de pură curge neîntrerupt de peste 2.000 de ani. E o minune  naturală cu care ne putem mândri în aceste locuri din România, pe lângă peisajele din Munții Bucegi nu te vor dezamăgi! În plus, cei de la Asaltul Lupilor au o drumetie interesanta aici daca vreti mai multa aventura intr-un grup de oameni calatori ca voi! 😊

4. Festivalul Lavandei. Un fel de Provence în Harghita.

destinatii de weekend romania

Când spunem câmpuri pline cu lavandă ne gândim, inevitabil, la celebra regiune Provence din Franța. Dar în ultimii ani, câțiva români din Cechești, au adus Provence-ul în Harghita. Totul din pasiune pentru frumoasele flori. Astfel, un câmp de levănțică pune micuța localitate pe harta noastră de călătorii 😍. În special în luna iunie, atunci când lavanda este în toată splendoare ei și asta pentru că este organizat un festival în cinstea ei.

Fie că vrei să faci câteva zeci de poze în lanul violet sau să simți mirosul îmbietor al florilor, ambele sunt motive suficiente pentru o escapadă de weekend pe meleagurile zonei. Dar sunt și alte motive. Spre exemplu, pentru pofticioși, localnicii pregătesc delicioasa plăcintă cu…lavandă. Și când spun delicioasă, te rog să mă crezi că o spun cu toată răspunderea. De asemenea, elementele decorative, cum ar fi săculeții cu levănțică, sau uleiurile parfumate, sunt și ele la mare căutare printre curioșii care pășesc pe tărâmul de poveste creat de localnici.

5. Satul Charlottenburg – Șarlota din județul Timiș

destinatii de weekend romania

Un loc puțin cunoscut, dar absolut inedit este satul Charlottenburg din comuna Bogda, județul Timiș. Ce îl face pe acest sat atât de special pentru a fi in top destinatii de weekend din Romania, pe lângă numele său hazliu? Ei bine, Șarlota, căci așa îi e numele românesc, este un sat dispus concentric (mai multe imagini cu satul Charlottenburg aici). Mai exact, toate casele sunt așezate în cerc și dacă le-am personifica, ți-ar da senzația că sunt puse astfel pentru a se privi una pe cealaltă. Aici domină liniștea. O liniște profundă care te lasă să descoperi istoria interesantă a locului.

Localitatea a luat ființă la sfârșitul secolului al XVIII-lea, mai exact în anul 1771 și a fost costruită de coloniști germani. Inițial, au fost 30 de case dispuse pe un diametru de 210 metri. Anii au trecut și iată că astăzi Charlottenburg este monument istoric. Trebuie remarcat faptul că aici simți cum timpul parcă se oprește în loc făcând să dispară grijile de zi cu zi. Asta se datorează și simplității oamenilor, veseliei lor, dar și a caselor care îți transmit o căldură pe care o simțeai când eram mici, atunci când mergeam la țară. Câțiva localnici și-au transformat așezămintele în pensiuni. Merită să te oprești pentru o clipă în minunatul sat, pentru a trage aer în piept și a-ți încărca bateriile. Două-trei zile de deconectare ți-ar putea rezolva multe dintre problemele pe care le ai acum în minte.

De la liniștea mării, la peisajele pitorești care îți rămân în minte mult timp și până la legendele de mii de ani care încă dăinuiesc pe aceste meleaguri, România frumoasă este atât de aproape de noi și așteaptă să fie descoperită. Nu trebuie să călătorești la mii de kilometri ca să ai parte de niște experiențe unice. Mai important este să fructifici fiecare zi, weekend și vacanță pentru a descoperi locuri noi și inedite din lume.

Voi ce locuri inedite pentru destinatii de weekend mai stiti in Romania?

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!