Torun - excursie de o zi din Varsovia - Travelship: blog de calatorii si experiente

Torun – excursie de o zi din Varsovia

panorama cladiri istorice torun vistula varsovia polonia calatorii travelship

Recent, scriam in ESCAPADA DE WEEKEND: Varsovia, capitala martir a Poloniei despre istoria acestui oras, dar si despre activitatile si obiectivele care v-ar putea tine ocupati cu siguranta pentru 2-3 zile, insa noua ne place intotdeauna sa combinam un city-break cu un loc de prin inprejurimi, fie ca e vorba de un alt oras, sat, castel sau orice altceva.

Ne propunem, asadar, sa scriem aici despre cateva posibile excursii de o zi foarte interesante pe care le puteti face avand ca baza de plecare si de retur Varsovia, iar prima propunere este…

Torun, orasul de turta dulce

Torun este un oras medieval, fermecator, aflat la jumatatea drumului dintre Varsovia si Marea Baltica, un oras care si-a pastrat arhitectura originala, ,,supravietuind” celui de-al doilea Razboi Mondial care a ravasit marea parte a oraselor poloneze.

Fondat de Cavalerii Teutoni undeva prin secolul al XIII-lea pe malul Vistulei, orasul s-a dezvoltat foarte repede si a intrat in Liga Hanseatica, dupa cateva zeci de ani. Ceea ce a accelerat dezvoltarea urbei, transformandu-l intr-un important centru comercial al Evului Mediu.

De altfel, perioada medievala este perioada de maxima inflorire a orasului, mare parte din cladirile sale centrale fiind de atunci. Tot din Evul Mediu provine si cel mai cunoscut fiu al orasului, Nicolaus Copernicus, cel care a ,,oprit Soarele si a pus Pamantul in miscare”, asa cum este inscris pe soclul statuii sale din piata centrala. In 1510 acesta a formulat una dintre cele mai importante teorii ale astronomiei, conform careia planeta noastra nu este centrul universului, asa cum era universal acceptat pana la acea vreme, ci orbiteaza in jurul soarelui intr-o miscare eliptica.

Cinci secole mai tarziu, torunezii se mandresc si astazi cu celebrul astronom, asa ca sa nu fiti surprinsi daca va veti intalni cu numele lui peste tot prin oras, la urma urmelor este un brand international 😉.

Torun este asadar cunoscut datorita lui Copernicus, insa mai este faimos pentru ceva: turta dulce! Cu o traditie de cateva secole, orasul se mandreste cu renumitul produs pe buna dreptate. Daca ajungeti aici nu ar strica sa vizitati unul dintre cele doua muzee dedicate turtei dulci si, bineinteles, e musai sa degustati cat mai multe sortimente.

 

Cum ajungi in Torun?

Noi am ajuns aici cu trenul, legatura este directa si dureaza ceva mai mult de doua ore. Trenurile polonezilor sunt foarte comode si moderne, iar preturile biletelor nu difera cu mult fata de cele din Romania.

Aceasta este una dintre cele 3 propuneri pe care le avem pentru voi pentru excursii de o zi din Varsovia.

                                                                      Noi va dam idei, ramane voi sa decideti care va place mai mult😃!

Panorama orasului Torun peste raul Vistula varsovia polonia calatorii tarvelship

Panorama orasului Torun peste raul Vistula

statuie Nicolaus Copernicus cladire ceas primarie torun varsovia polonia calatorii travelship

Tot orasul la picioarele lui Nicolaus Copernicus

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!