Florența: top 5 curiozități - Explore. Explore better. Explore together.

Florența: top 5 curiozități

florenta om desenand in strada - arta moderna

1. Știați că…după 400 de ani, dinastia De Medici, considerată una dintre cele mai puternice familii din lume, s-a stins în 1743, o dată cu Anna Maria Luisa de Medici? Aceasta a donat întreaga avere a familiei Florenței, cu condiția să nu părăsească niciodată orașul.

2. Florența a avut statutul de capitală a Italiei timp de 6 ani, din 1865 și până în 1871. În această perioadă s-au demolat o serie de străzi și clădiri medievale, pentru a moderniza Florența, stârnind nemulțumirea localnicilor.

3. Guccio Gucci a fondat în 1921 în Florența, brandul cu numele Gucci, ce avea să devină celebru în toată lumea. Și astăzi, casa Gucci este asistată în procesul de creație a pieselor de către artiști de pielărie locali, pentru a se asigura de respectarea tradițiilor. Puteți vizita muzeul Gucci, aflat chiar lângă Palazzo Vecchio.

4. Catedrala Santa Maria del Fiore este cunoscută în lumea întreagă în special datorită domului construit de către Brunelleschi. Astăzi, după 600 de ani de la construirea sa, este încă o minune a ingineriei și rămâne cel mai mare dom din lume construit doar din ciment și cărămidă.

5. Dacă veți privi cu atenția sculptura lui David de Michelangelo, veți observa ceva neobișnuit: mâinile lui David sunt mai lungi decât ale unui om normal. Nu este un defect al statuii, pur și simplu au fost sculptate așa de Michelangelo, pentru că inițial statuia urma să fie amplasată pe acoperișul catedralei.

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!