Iguazu: top 5 curiozități

papagali colorati rio iguazu

1. Știați că…numele de “Iguasu” înseamna în limba Guarani „Apă mare” –  y (apă) și guasu (mare)?

2. 20 % din cascadă se află pe teritoriul Braziliei, iar 80 % pe cel al Argentinei. Poți alege partea Braziliană pentru o vedere   asupra cascadei de la nivelul solului, iar pe cea Argentiniană pentru a fi “la înălțime” și a admira cascada de sus.

3. Cascada Iguazu are o lățime totală de 2,7 kilometri, însă în drumul său este fragmentată în peste 250 de cascade. Acestă fragmentare, alături de faptul ca în apropiere a fost creat Barajul de apă Itaipu, duc Iguazu de abia pe locul 6 în lume ca și debit anual, departe de locul 1, cascada Victoria.

4. Din cele aproximativ 250 de cascade, Garganta del Diablo sau Gâtul Diavolului, pe românește, este locul cel mai cunoscut și mai spectaculos. Aici apa curge de la 80 de metri înalțime (cu aproximativ 30 de metri mai înaltă decat Niagara).

5. Legenda spune că un zeu local ce a dorit să se căsătorească cu o aborigenă pe nume Naipu, a fost trădat, aceasta fugind pe râu într-un canoe, cu un alt pretendent. Zeul s-a enervat atât de tare încât a tăiat râul în două, creând cascada și condamnându-i pe cei doi la o eternă prăpastie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share On Youtube
Contacteaza-ne!