Vacanta Italia - Destinatii - Travelship.ro | Calatorii memorabile pentru tineri

Excursie in Italia

Vacanță Italia: Expresia la dolce vita a pornit de aici, unde între dealurile pitorești din Toscana, ruinele antice din Roma sau plajele cu apă de un verde smarald din Sicila, oamenii își petrec zilele pe la terase, savurâd liniștiți un espresso.

O țară cu o istorie pe baza căreia se pot face sute de filme. Italia a fost epicentrul unui Imperiu ce a condus lumea, dar și al lumii creștine, a dominat mările și oceanele. Tot Italia a creat Renașterea, mișcarea artistică ce a scos Europa din beznă. Pe vremea în care alte state concurau prin săbii și fortărețe, în Italia luau naștere genii precum Michelangelo, Da Vinci sau Boticelli ce aveau să schimbe definitiv lumea.

Italienii de astăzi au moștenit o țară ce are cele mai multe monumente Unesco din lume, iar Verdi a portretizat foarte bine mândria italienilor prin afirmația “Poți avea Universul, eu mă mulțumesc cu Italia”.
   

De ce ne-a plăcut o vacanța în Italia?


Italienii știu să își trăiască viața într-un alt mod și cu toții avem de învățat câte ceva din asta. Aici pare că timpul trece lent, este măsurat în cafele espresso, se îmbracă elegant, cina în familia este un obicei peste care nu se sare, iar în august se închid obloanele și cu toții pleacă în concediu.

Mereu cu zâmbetul pe buze sunt gata să îți sară în ajutor pentru orice ai avea nevoie, începând cu angajații hotelului și până la simplii localnici întâlniți pe stradă. Și-au păstrat foarte bine monumentele istorice și culturale și stiu să facă turism și să atragă din orice unghi ai privi lucrurile. fie că vorbim de mâncarea delicioasă, serviciile excelente sau infrastructura bine dezvoltată.
   

Ce nu ne-a plăcut în vacanța în Italia?


Străduțele înguste, mulțimile de scutere și pietonii dezordonați fac din traficul de aici un sport extrem.
Mic dejun-ul în stil italian nu este prea consistent este la fel de „subțirel“ precum vestitul lor espresso.
   

Motive pentru a vizita Italia


Greu să etichetăm câteva categorii anume pentru că Italia chiar le are pe toate: istoria Romei, peisajele cu vii din Toscana, comorile Renașterii, celebra bucătărie italiană, romantismul Veneției, plajele de lux din Capri sau stațiunile de ski din Alpi. Pur și simplu de Italia se îndrăgostește și cel mai pretențios om, iar o astfel de țară merită să fie vizitată nu o dată, ci o viață întreagă.27 iulie 2019
calator peisaj lac vacanta lacul como italia escpada taram aristocrat travelship

Lacul Como – escapada pe taram aristocrat

Exista multe locuri prin Europa in care te poti retrage pentru o escapada de poveste. Lacul Como din nordul Italiei este fara doar si poate unul dintre ele. Lacul e inconjurat de sate si orase aristocrate. Peisajul e inegalabil: lacul linistitor, cu vilele cochete pe dealurile inverzite din jur, iar in zare se vad chiar muntii Alpi. Nu intamplator lacul Como a fost un loc de retragere pentru aristocrati inca […]
25 mai 2019
Sardinia Palau Italia Travelship

Vacanta in Sardinia, Caraibele de langa noi

Cu totii visam la paradisul exotic al destinatiilor indepartate, insa putini cunosc Sardinia, Caraibele de langa noi! Descopera o altfel de Italie aici!
10 februarie 2019
Gradinile Giusti panorama raul Adige Verona Italia calatorii organizate de grup travelship

ESCAPADA DE WEEKEND: Verona, acasa la Julieta in orasul iubirii 

Vacanta in Verona Exista multe locuri in Europa care isi disputa titlul de cel mai romantic oras al batranului continent, insa nu ne-am propus sa facem o asa clasificare (cel putin in acest articol), asa ca pur si simplu am ales sa scriem despre Verona, orasul fanteziei, imaginatiei si… orasul lui Romeo si al Julietei. Exista mai multe teorii si controverse in jurul povestii de dragoste care a fascinat timp […]
6 februarie 2017

Toscana și Umbria: Propunere traseu roadtrip de 8 zile

Culturi de viță de vie ce decorează dealurile verzi, istorie cât cuprinde, tradiții bine păstrate și orașe monumente Unesco. Nu ai cum să nu rămâi fermecat de Toscana și Umbria, două dintre cele mai reprezentative părți ale Italiei. Articolele detaliate pe zile despre traseul nostru în Toscana și Umbria le găsești aici [...].
30 martie 2016

Sicilia: top 5 curiozități

1. Știați că...mafia există încă în Sicilia, și nu doar în filme: de la crime și până la deja celebra taxă de protecție cerută patronilor de magazine sau localuri – pizzo ? Mafia reprezintă alături de corupție principalele motive pentru care Sicilia este o regiune săracă în comparație cu restul Italiei. [...].

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!