Italia


Expresia la dolce vita a pornit de aici, unde între dealurile pitorești din Toscana, ruinele antice din Roma sau plajele cu apă de un verde smarald din Sicila, oamenii își petrec zilele pe la terase, savurâd liniștiți un espresso.

O țară cu o istorie pe baza căreia se pot face sute de filme. Italia a fost epicentrul unui Imperiu ce a condus lumea, dar și al lumii creștine, a dominat mările și oceanele. Tot Italia a creat Renașterea, mișcarea artistică ce a scos Europa din beznă. Pe vremea în care alte state concurau prin săbii și fortărețe, în Italia luau naștere genii precum Michelangelo, Da Vinci sau Boticelli ce aveau să schimbe definitiv lumea.

Italienii de astăzi au moștenit o țară ce are cele mai multe monumente Unesco din lume, iar Verdi a portretizat foarte bine mândria italienilor prin afirmația “Poți avea Universul, eu mă mulțumesc cu Italia”.
  

De ce ne-a plăcut Italia?


Italienii știu să își trăiască viața într-un alt mod și cu toții avem de învățat câte ceva din asta. Aici pare că timpul trece lent, este măsurat în cafele espresso, se îmbracă elegant, cina în familia este un obicei peste care nu se sare, iar în august se închid obloanele și cu toții pleacă în concediu.

Mereu cu zâmbetul pe buze sunt gata să îți sară în ajutor pentru orice ai avea nevoie, începând cu angajații hotelului și până la simplii localnici întâlniți pe stradă. Și-au păstrat foarte bine monumentele istorice și culturale și stiu să facă turism și să atragă din orice unghi ai privi lucrurile. fie că vorbim de mâncarea delicioasă, serviciile excelente sau infrastructura bine dezvoltată.
  

Ce nu ne-a plăcut în Italia?


Străduțele înguste, mulțimile de scutere și pietonii dezordonați fac din traficul de aici un sport extrem.
Mic dejun-ul în stil italian nu este prea consistent este la fel de „subțirel“ precum vestitul lor espresso.
  

Motive pentru a vizita Italia


Greu să etichetăm câteva categorii anume pentru că Italia chiar le are pe toate: istoria Romei, peisajele cu vii din Toscana, comorile Renașterii, celebra bucătărie italiană, romantismul Veneției, plajele de lux din Capri sau stațiunile de ski din Alpi. Pur și simplu de Italia se îndrăgostește și cel mai pretențios om, iar o astfel de țară merită să fie vizitată nu o dată, ci o viață întreagă.6 februarie 2017

Circuit de 8 zile prin Toscana și Umbria

Culturi de viță de vie ce decorează dealurile verzi, istorie cât cuprinde, tradiții bine păstrate și orașe monumente Unesco. Nu ai cum să nu rămâi fermecat de Toscana și Umbria, două dintre cele mai reprezentative părți ale Italiei. Articolele detaliate pe zile despre traseul nostru în Toscana și Umbria le găsești aici [...].
30 martie 2016

Sicilia: top 5 curiozități

1. Știați că...mafia există încă în Sicilia, și nu doar în filme: de la crime și până la deja celebra taxă de protecție cerută patronilor de magazine sau localuri – pizzo ? Mafia reprezintă alături de corupție principalele motive pentru care Sicilia este o regiune săracă în comparație cu restul Italiei. [...].
20 februarie 2016

Umbria: top 5 curiozități

Știați că...Umbria, numită și Inima Verde a Italiei, este singura regiune din Italia ce nu are ieșire la mare și nu se învecinează cu niciun alt stat, iar numele regiunii vine de la tribul umbri, populație ce a trăit aici înainte de a fi cuceriți și asimilați de către romani ? [...].
20 februarie 2016
florenta om desenand in strada - arta moderna

Florența: top 5 curiozități

1. Știați că...Guccio Gucci a fondat în 1921 în Florența, brandul cu numele Gucci, ce avea să devină celebru în toată lumea? Și astăzi, casa Gucci este asistată în procesul de creație a pieselor de către artiști de pielărie locali, pentru a se asigura de respect[...].
20 februarie 2016
politist in intersectie Roma

Roma: top 5 curiozități

1. Știați că...pe teritoriul Romei nu se află doar Vaticanul ca stat suveran așa cum mulți stiu, ci și Ordinul Cavalerilor de Malta – continuatorul vechiului Ordin al Cavalerilor, fondat în Ierusalim acum 900 de ani? Are o suprafață de 6000 mp și este considerat de unii cel mai mic stat din lume [...].
Vrei o propunere de vacanță cu traseu complet și ofertă de bilet de avion?

Nume
EmailDoar alături de comunitatea Travelship.ro, primești exclusiv o dată la două săptămâni “o vacanță la pachet” în Inbox.
Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Google+
Contacteaza-ne!