Jungla amazoniana si Manaus: 5 curiozitati - Travelship.ro

Jungla amazoniană şi Manaus: top 5 curiozități

jungla amazoniana piranha

Descopera mai jos 5 curiozitati despre misterioasa jungla amazoniana, despre care probabil nu ai auzit pana acum! Stiai ca in unele zone din Amazon diferenta de nivel dintre sezonul ploios si cel uscat este de 50 metri?

1. Știați că...numele de Amazon provine de la mitul grecesc al femeilor luptătoare? Totul a pornit de la zvonurile lansate de către primii coloniști spanioli din zonă ce au afirmat că în luptele lor cu băștinașii din jungla amazoniana trebuiau să lupte și cu femei războinice.

2. Teatro Amazonas – Opera din Manaus – a fost închis publicului pentru aproape 90 de ani, după sfârșitul perioadei de boom a cauciucului și până după anii 1990.

3. După ce plantațiile de cauciuc s-au mutat spre Asia fiind mai ușor de transportat către Europa, orașul a decăzut foarte mult, fiind salvat în ultima vreme de măsurile luate de Guvernul din Brazilia ce l-au declarat zona liberă de comerț. De atunci populația orașului a crescut de la aproximativ 300,000 de locuitori în anul 1960 la 2 milioane, în prezent.

4. Suprafața distrusă de defrișări, incendii ori minerit în ultimii 50 de ani din pădurea Amazon ajunge aproape la dimensiunea Franței. Organizațiile mondiale și Guvernul Brazilian s-au mobilizat în ultimii ani, iar după anul 1990 dezastrul a fost încetinit.

5. În unele zone din Amazon diferența de nivel dintre sezonul inundat și cel uscat este cam de 40-50 de metri. Pentru a de adapta, oamenii de aici și-au construit case și anexe plutitoare.

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!