Kuala Lumpur: top 5 curiozități

calugari la bustul gol kuala lumpur

1/ Știați că…Kuala Lumpur înseamnă într-o traducere aproximativă “confluența de noroi”, nume provenit din perioada în care era o simplă așezare de mineri aflată la confluența a două râuri?

2/ Pentru construcția turnurilor Petronas s-a cheltuit aproximativ 1,6 miliarde de dolari, o sumă imensă, mai ales dacă ne raportăm la valoarea banilor din acea vreme. Însă cu siguranță, turnurile contribuie cu succes la succesul pe plan turistic al orașului, acesta fiind plasat în top 10 cele mai vizitate din lume.

3/ Malayesia este una dintre acele țări ce încearcă să dezvolte și alte orașe/regiuni ale țării, mutând guvernul cu sediul în orașul Putrajaya. Cu toate acestea, Kuala Lumpur deține în continuare titlul oficial de capitala a țării.

4/ Kuala Lumpur a fost plasat pe locul 18 din top 27 cele mai importante orașe ale lumii de către cei de la PWC, un top cuprinzând orașele ce contribuie cu peste 8% din PIB-ul mondial.

5/ Dacă aveți nevoie de vreo solicitare către omul ce conduce destinele țării, poate vă folosește să îi cunoașteți și întregul nume: Almu’tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu’adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share On Youtube
Contacteaza-ne!