La Bella Sicilia: Propunere traseu de 5 zile - Travelship: Blog de calatorii

La Bella Sicilia: Propunere traseu de 5 zile

Amfiteatrul din Taormina

Când am pus piciorul în Sicilia prin 2012, de altfel una dintre primele noastre vacanțe în afara României,  primul gând a fost că expresia la dolce vita a pornit de aici.

Este locul căutat de toți pentru vacanțe de vis cu mult soare încă de pe vremea romanilor atunci când  cei mai bogați și norocoși alegeau să își petreacă aici o parte din timp. Renumele insulei s-a dus peste mări și țări și nume celebre precum Goethe, Alexander Dumas, Oscar Wilde și Richard Wagner au ales să își trăiască o parte din viață aici.

Mai multe am povestit însă despre Sicilia în articolul nostru de pe blog, iar la secțiunea cu sfaturi utile din acelasși articol am scris despre transport, idei de cazare, costuri și multe altele.

 

Propunere de traseu și cazare:

Primele 3 zile:

Taormina este un orășel de vreo 11,000 de locuitori pe care îl vizitezi cel mai bine la pas. Fiind primul nostru contact cu Sicilia, am vrut ca primele două zile să le petrecem explorând orașul în liniște. Teatrul Grecesc, parcul Villa Comunale, Corso Umberto și Piața IX Aprilie sunt toate grupate compact și cu siguranță nu ai nevoie de o hartă pentru a te descurca prin Taormina.

 • Teatrul Grecesc: este pentru mulți, obiectivul principal din Taormina. A fost construit acum peste 2500 de ani de către greci, însă se păstrează într-o stare bună și poate fi vizitat, deși aici se organizează spectacole de operă celebre în toată lumea. Cel mai bine ar fi sa mergeți aici la apus, teatrul având o poziție privilegiată pentru a putea admira marea albastră cu Etna și casele din depărtare ce se întind pe crestele dealurilor. Adresa: Via del Teatro Greco, 1. Prețul unui bilet pentru a vizita teatrul este de 8 euro. Aici regăsiți mai multe detalii dacă sunteți interesați și de spectacolele organizate.

 

 • Villa Comunale: Fostul parc privat al nobilei engleze Florence Trevelyan, acum parcul central al orașului. În afară de peisajele superbe pe care le poți vedea de aici cu marea și Etna, parcul ce ni s-a părut deosebit și prin arhitectura clădirilor vechi sau ori prin multitudinea plantelor exotice foarte bine îngrijite.

 

 • Corso Umberto: este principala stradă a orașului, o stradă plină de magazine, restaurante sau tarabe de suveniruri. Strada te conduce ușor dar sigur către punctul central al orașului, Piața IX Aprilie – o piață în stil caracteristic italian, flancată de două biserici realizate în stiluri diferite: catedrala gotică Sfântul Augustin și biserica barocă Sfântul Giovanni.

 

 • Piața IX Aprilie: Seara ne-am petrecut-o în piața IX Aprilie, un loc plin de viață unde majoritatea turiștilor și a localnicilor vin pentru terasele cu muzică live și mâncare italiană bună.

 

 • Plajă în Taormina: aveți mai multe variante de plajă, printre care Lido Mazzaro – plaja privată preferată chiar și de celebrități, ori o plajă publică, însă ceva cam stâncoasă. Ambele sunt la o distanță de doar câteva sunte de metri una de celalaltă. Taormina este așezată pe un deal, iar drumul din oraș până jos la plajă poate fi parcurs în 2 modalități: prima și cea mai rapidă variantă este sa mergeți cu telecabina din oraș, chiar de lânga Poarta Messina, până pe plaja Lido Mazzaro. Telecabina circulă din 15 în 15 minute și costă 3 euro de persoană pe un segment. Mai multe detalii regăsiți aici. Varianta mai ieftină este cu un autobuz ce circulă din oră în  oră și te lasă chiar lângă plaja cu micul golf din dreptul Isollei Bella.

Ziua 4:

Poate că Sicilia este cunoscută pentru marea majoritate a oamenilor prin plajele sale ori filmele cu mafioți. Însă după părerea noastră, fie că sunteți sau nu pasionat de isorie, merită să vizitați Siracuza,  orașul lui Arhimede și unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Am petrecut o zi în Siracuza și am ajuns aici cu o mașină închiriată din Taormina. Mai există varianta autobuzului, prin cei de la Interbus, o cursă ce durează cam 3 ore cu tot cu schimbatul autobuzului în Catania, sau direct cu trenul pe ruta directă Taormina – Siracuza.

Am împărțit orele avute la dispoziție aici în trei părți: dimineața ne-am plimbat prin Ortygia – vechiul port, spre prânz am vizitat centrul orașului cu ale sale piețe medievale, iar după amiază am vizitat parcul arheologic Neapolis, cu cele trei secțiuni ale sale: Teatrul Grecesc, Amfiteatrul Roman și cariera de piatră Latomia Paradiso.

 • Ortygia: vechea parte a orașului, conține majoritatea obiectivelor turistice păstrate și astăzi în Siracuza. Nu ratați fântâna Aretus – sursă de inspirație pentru poeții și scriitorii din trecut, ori castelul Maniace. Ortygia se află cam la 25 de minute de mers pe jos de centrul orașului. Puteți ajunge aici și cu autobuzul numărul 26.

 

 • Centrul orașului – orașul a trecut de-a lungul vremii prin multe încercări ce și-au pus amprenta asupra stilurilor arhitecturale. Centrul orașului este construit într-un stil aparte – stilul sicilian baroc. Vizitați și Domul, aflat chiar în piața cu același nume, catedrală construită pe locul unor foste temple grecești.

 

 • Parcul Neapolis: ruinele vechiului oraș, un parc arheologic imens. Este împărțit pe trei secțiuni și aveți nevoie cam de 2 ore dacă doriți să le vizitați pe toate în detaliu: Teatrul Grecesc, Amfiteatrul Roman și cariera de piatră Latomia Paradiso. Detalii privind prețul biletelor, program, sau cum puteți ajunge la Neapolis, regăsiți aici.

Ziua 5:

În ultima zi în Sicilia am ales să mergem la Etnaland Aquapark, un fel de Disneyland pe stil acvatic al Siciliei. Parcul de distracții este cam la 68 de kilometri distanță de Taormina sau 20 de kilometri de Catania, ca puncte de reper. Noi am ajuns ușor aici cu ajutorul mașinii închiriate. Alte variante de transport public până la parc nu prea există, variantele alternative fiind tururile achiziționate prin intermediul agențiilor locale, dar destul de scumpe.

 • Ceea ce vă putem spune este că merită din plin să va petreceți o zi aici, indiferent de vârstă existând câte o atracție pentru fiecare. Detalii privind prețul biletelor, atracțiile oferite sau program, regășiți aici, chiar pe siteul lor oficial.

 

 • Ce trebuie să luați în calcul, mai ales în sezonul de vârf, este faptul că parcul este unul foarte popular printre localnici și turiști deopotrivă, iar acest lucru vine la pachet cu niște cozi destul de mari la care trebuie să faceți față pentru a vă bucura de atracțiile din jur. În ceea ce privește mâncarea, puteți servi la restaurantele din complex o mese complete sau diverse gustări, prețurile fiind rezonabile.

Ce ar mai fi de vizitat în Sicilia?

Sicilia este o destinația unde ați putea petrece lejer două săptămâni fără să vă plictisiți. Mai jos regăsiți câteva idei în afară de traseul propus de noi mai sus:

 • Vulcanul Etna: puteți escalada Etna printr-un traseu off-road organizat de către agențiile locale. În general, costul unei astfel de excursii este în jurul a 70 de euro de persoană și durează o zi. De oferte de genul nu duceți lipsa prin Sicilia, acestea viind vizibile pe la orice colț de stradă.

 

 • Palermo: capitala Siciliei are multe de oferit turiștilor: o istorie bogată bazată pe un mix de culturi, o bucătarie siciliană renumită și un cadrul natural pe măsura.

 

 • Cefalù: un sat de pescari renumit pentru plajele sale, dar și pentru centrul istoric bine păstrat. Se află în partea de nord a Siciliei.

 

taormina sicilia cuplu amfiteatru travelship

Vacanță! 🙂

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!