Laponia, în vizită la Moș Crăciun: Propunere traseu de 7 zile

muzeul atrikum laponia aurora boreala

Spectacolul naturii, aurora boreală

traseu

Ce spuneți de 7 zile în Helsinki și în Țara lui Moș Crăciun, la capătul pământului, tocmai în Laponia?! 😉

Nu sunt multe locuri în lume mai potrivite de a petrece Crăciunul decât Rovaniemi, acolo unde experiența creată de ținuturile înzăpezite ale Laponiei luminate multicolor de către aurora boreală, descriu cel mai bine ce înseamnă “acasă la Moș Crăciun”. Totul pare de basm pe aici, indiferent că ai 5 sau 50 de ani 😍.

Rovaniemi este recunoscut oficial în toată lumea de mai bine de 30 de ani ca fiind casa lui Moș Crăciun. De atunci i-au trecut pragul pe aici moșului cântăreți, politicieni, atleți și tot felul de personalități ale lumii. Odată cu ei ajung anual și peste 300.000 de turiști. Acum poate fi și rândul vostru 😋.

 

Când să călătorești în Laponia?

Perioada optimă de călătorie în Helsinki sau Laponia depinde foarte mult de ce vă doriți. Pentru a vă bucura de natură și soare, alegeți mai – august. Însă pentru activități de iarnă, multă zăpadă și aurora boreală, luna decembrie este perfectă.

 

Transport:

  • Biletul de avion: poate fi rezervat cu Blue Air de aici. De la aeroportul din Helsinki până în centrul orașului ajungeți în 30 de minute cu shuttle bus-ul ce costă 7 euro pe sens (biletul îl luați direct de la șofer). Autobuzele pleacă chiar din fața aeroportului spre oraș din 10 în 10 minute.

buc - helsinki oferta bilet avion

*Preț valabil la data căutării, 5 noiembrie 2017.

  • Trenul de noapte spre Rovaniemi din Helsinki pleacă din gara centrală tot pe 24 decembrie și costă 159 euro dus-întors de persoană. Puteți alege orele de plecare și rezerva direct biletele de aici. Condițiile de dormit la cușetă sunt foarte bune, așa că nu aveți de ce să vă faceți griji în ceea ce privește confortul.