Mini-salbatic în Singapore, Malaezia, Bali - Travelship.ro

Mini-sabatic în Singapore, Malaezia, Bali

Regiunea Asiei de Sud-Est este una dintre preferatele globetrotter-ilor, pe de o parte pentru mozaicul de culturi, iar pe de altă parte pentru ceea ce natura are de oferit aici: peste 25.000 de insule tropicale răsfirate în ocean, cu plaje cu nisip fin și căsuțe din stuf pe malul apei, păduri tropicale populate cu animale rare și toate tipurile de maimuțe posibile . Dacă vorbim de diversitate, oamenii de aici s-au adaptat condițiilor diferite ale mediului, fiind fie “oameni ai apei”, fie vânători înrăiți ai junglei, fie agricultori pricepuți, iar din cele 6000 de limbi vorbite ale globului, se estimează că 1000 dintre ele se folosesc în această regiune.

Pentru a vizita cele 11 țări ce compun regiunea, ți-ar trebui probabil un an sabatic pe puțin, însă dacă ești pasionat și nu ai varianta sabaticului “în buzunar”, le poți grupa în mai multe trasee de câte 2-3 săptămâni. În principal datorită zborului avantajos București-Singapore, noi am grupat Singapore cu Malaezia și o mică parte din Indonezia (insula Bali) într-un mini-mini-sabatic de 2 saptămâni.

Simbolul naţional al oraşului-stat Singapore, statuia leului cu coadă de peşte – Merlion ‚ mer (mare) + lion (leu) este o parte nelipsită din cadrele cu Singapore, dar şi din felul de a fi al localnicilor. Statuia reuşeşte să exprime caracteristicile poporului: curaj, putere, excelenţă, într-un cuvânt filosofia locală denumită [..]. Aici articolul complet despre povestea noastră în Singapore.

Când vine vorba de Kuala Lumpur, cu toţii avem în minte imaginea unui oraş al viitorului, plin de zgârie-nori şi poduri suspendate. Asta pentru că şi prietenul nostru Google ne afişează la o simplă căutare exact imagini cu descrierea de mai sus. Din acest decor urban al viitorului, un simbol iese cu siguranţă în evidenţă şi face cunoscută Kuala Lumpur în întreaga lume [..]. Aici articolul complet despre Kuala Lumpur.

Pentru mulţi dintre noi, Bali este o mică insulă într-un ocean îndepărtat, unde fie te poţi relaxa la plajă, fie te poţi bucura de peisajul verde al orezăriilor sau încerca un masaj tradiţional balinez. Şase zile petrecute aici ne-au dat ocazia să putem descrie Bali din mai multe unghiuri pentru că:  ne-am strecurat printre curţile oamenilor într-un sat tradiţional [..]. Aici articolul complet despre experiența noastră în Bali.

Când se lasă noaptea în Singapore

Când se lasă noaptea în Singapore

 

Călători în Singapore, Malaezia, Bali!

 

#travellikes:

  • Ne-a impresionat istoria și evoluția orașului Singapore: pe principiul broasca cea urâtă devine prinț, Singapore a devenit în câțiva zeci de ani un cadru de referință al viitorului.
  • Simplitatea și felul de a fi al oamenilor din Bali care nu pun deloc preț pe lucrurile materiale, sunt împăcați cu ei și trăiesc din plin clipa prezentă, ceea ce pe la europeni prin cărți se numește Zen.
  • Nu prea ai cum să nu te îndrăgostești de căsuțele de lemn din Bali, cu grădini proprii cu flori tropicale, înconjurate de orezăriile verzi.

 

#traveldislikes:

  • Civilizația și nivelul ridicat de trai din Singapore vin la pachet cu prețurile mari și pentru turiști, fie că vorbim de mâncare, transport în comun, cazare sau intrările la atracțiile turistice.
  • Mizeria din “spatele scenei”, în special în Kuala Lumpur: dacă te îndepărtezi de centru, ai șanse foarte mari să nimerești prin niște zone unde dincolo de sărăcie, mizeria și legile străzii sunt la putere.
  • Poate că așteptările noastre au fost prea mari, însă stațiunea distracției, Kuta din Bali, ne-a dezamăgit puțin, fiind o locație departe de un paradis tropical și de oamenii simpli din Ubud, mai degrabă invadată de lanțurile americane de fast-food și de negustori șmecheri.

 

#whattovisitfor:

  • Pentru stilu urban, Singapore este printre cele mai bune exemple de orașe ale viitorului, atât din punct de vedere al dezvoltării, cât și al disciplinei, aduse la un nivel greu de imaginat.
  • Pentru mozaicul de culturi și pentru ineditul constratelor dintre oameni și diferite niveluri de trai: în Kuala Lumpur, la distanță de un colț de stradă, schimbi decorul unui zgârie-nor cu cel al unei tarabe neîngrijite.
  • Pentru relaxare, liniște și zenBali (hyperlink): nu întâmplător este printre primele alegeri ale multor persoane, fie ei freelanceri, artiști, pensionari, milionari sau chiar tineri ce caută o altfel de viață. Mai mult, Ubud este celebru ca destinație pentru luna de miere datorită locațiilor de cazare de vis, cu oameni primitori și masaj & spa la pachet, precum și a frumuseții locurilor.

 

#whentovisit?

Cele trei țări sunt situate aproape de Ecuator, temperaturile fiind mai mereu peste 23 de grade Celsius în sezonul ploios și între 30 și 35 de grade în sezonul uscat. Suntem deci în țările calde, însă dacă vrem să nu folosim prea des pelerina de ploaie, cea mai bună perioadă de vizitat este din aprilie și până în septembrie, cât durează sezonul uscat. Chiar și în această perioadă, ploile scurte de vară nu lipsesc, noi spre exemplu am prins doar două zile cu ploaie în Singapore.

Ofrande și sărbătoare la templul Taman Ayun

Ofrande și sărbătoare la templul Taman Ayun

bali orezarii piscina

Am ajuns la micul nostru paradis verde din Bali

Am ajuns și aici :)

Am ajuns și aici 🙂

Oameni ai locului

Ne-a făcut plăcere să petrecem timpul din mașină alături de șoferul nostru ghid Made în Ubud și să aflăm de la el cam cum trăiesc oamenii pe aici: “ – Made, pe ziua de azi terminăm devreme traseul și, dacă vrei, cred ca mai ai timp de o altă cursă, am spus eu în timp ce mă uitam la ceasul care arăta ora 3 după-amiaza […]”. Citește în continuare aici.

Muntele Batur - muntele sacru al balinezilor

Muntele Batur – muntele sacru al balinezilor

De-ale locului & utile

Cele două săptămâni de vacanță le-am împărțit astfel: 4 zile în Singapore, 2 zile în Malaezia (Kuala Lumpur), 6 zile în Bali și 2 zile la 10.000m altitudine peste ocean. Pentru transferurile între destinații am apelat la avoanele low cost locale, prețul biletelor fiind într-adevăr low cost, atât Singapore, cât și Kuala Lumpur fiind hub-uri aeriene importante.

Mai multe detalii despre traseu găsești în ghidurile complete al călătoriei noastre în Singapore, Malaezia, Bali, cu obiective turistice & traseu, recomandări de travel și locuri tradiționale, top 5 curiozități și sfaturi utile. Enjoy it!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!