Peru: top 5 curiozitati | Travelship: Calatorii memorabile pentru tineri

Peru: top 5 curiozitati

peru curiozitati

Am ales aici top 5 curiozitati despre Peru, sa iti faci o idee despre ce inseamna Peru si ce ai de explorat acolo.Stiati ca Peru provine din Imperiul Inca?

1. Stiati ca…Peru a fost de-a lungul timpului leaganul unor multitudini de civilizatii, cu influente si mosteniri culturale diferite: Paracas cunoscuta pentru arta textilelor, Nazca care a lasat lumii celebrele linii Nazca ce au devenit astazi un obiectiv invaluit in mister (sute de figuri gigantice creionate in desertul arid acum aproximativ 2.500 de ani), Moche ce s-a diferentiat prin elaboratele lucrari in ceramica si in aur, insa nici una nu a fost atat de impresionanta si de extinsa precum Imperiul Inca? La apogeul lui, in doar o suta de ani, Imperiul Inca a reusit sa devina cel mai mare imperiu al Americii inainte de europeni, un imperiu ce cuprindea o mare parte din Ecuador, Peru, Bolivia, Chile si Argentina de astazi. Aceasta e una dintre cele mai importante curiozitati despre Peru pe care trebuie sa le stii.

2. Superlativul absolut pentru mandrii peruani: “Sunt mai peruan decat cartoful”. Si intr-adevar, e greu sa gasesti ceva mai peruan decat cartoful: unul dintre primele lucruri exportate de conquistadori pe continentul european a fost cartoful din Peru ce a devenit in scurt timp un ingredient de baza in majoritatea colturilor din lume.  Astazi in Peru sunt peste 3.000 de varietati de cartofi, exista tarabe imense cu sute de feluri de cartofi, iar daca te duci prin insulele mai izolate de pe la Lacul Titicaca, la o masa se servesc…vreo 4-5 tipuri de cartofi, gatiti bineinteles total diferit, ca nici macar nu te prinzi 😂.

3. Lacul Titicaca, localizat la granita cu Bolivia, detine doua superlative importante: este cel mai mare lac din America de Sud si cel mai inalt lac navigabil din lume, cu o altitudine de 3.800 de metri, mai mare decat cea de la Machu Picchu.

4. Oboseala, foame, sete sau rau de altitudine? Frunzele de coca erau pe vremuri raspunsul la orice, fiind folosite intens de samani si in rituri religioase, iar astazi le gasesti lejer la orice colt de strada. Atentie insa, sa nu te gandesti cumva sa iesi cu ele din tara, reputatia frunzelor de coca s-a schimbat complet odata cu descoperirea cocainei si comercializarea ei la scara larga prin anii ’80.

5. In Peru se consuma peste 65 de milioane de porcusori de guinea pe an? Porcusorii de Guinea sunt niste animale de companie simpatice pe la noi, insa in Peru ei sunt ingredientul principal pentru mancarea traditionala cuy, iar peruanii se mandresc cu porcusorii lor la protap.

                                           Voi ce lucruri interesante ati mai citit despre Peru? 😍

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!