Portugalia: Ștefan - Impresii de la călători - Travelship.ro

Portugalia – Ștefan

portugalia belvedere apus

Dintotdeauna am fost fermecat de Portugalia, combinatia dintre exotism, plaje frumoase, orase faimoase si fotbal, mult fotbal, parea coktailul perfect pentru o super escapada. Am ales intentionat cuvantul escapada si nu vacanta, pentru ca ceea ce s-a intamplat in cele 10 zile atat de intense in tara Lusitanilor – a intrecut cu mult asteptarile, oricum foarte mari. Portugalia pare destinatia perfecta de primavara, poate perioda perfecta pentru a o intelege si a-i savura pe deplin toate culorile, fara a fi sufocat de caldura si de valul de turisti .

Asadar, am pornit din nord, din orasul vinului si al ploii, Porto. De ce al vinului? Evident. De ce al ploii? Va las pe voi sa ghiciti… Cine a calatorit prin Marea Britanie sau Belgia va sti exact la ce sa se astepte. Trecand peste asta, Porto ramane un oras uluitor, te lasa fermecat. Piesa de rezistenta? Nu exista, tot orasul te ucide lent, cu frumusetea sa, insa daca sunteti dornici de spectaculos si va place aventura, luati un tren pana la Pinhao, pe valea raului Douro!

Urmatoarea destinatie, Coimbra, oras care traieste prin studentii sai (cam un sfert din toata populatia orasului, care nu depaseste 140.000). Fosta capitala a Portugaliei si loc de unde a inceput Reconquista (nu doar vecinii spanioli au avut probleme cu arabii la inceputul mileniului trecut), Coimbra te vrajeste cu al sau rau Mondego.

Lisabona…cate nu pot vorbi despre capitala. M-am lasat fascinat de toate punctele de belvedere (miraduro, in portugheza). Probabil cel mai mult mi-a placut Miraduro di Sao Pedro Alcantara si Miraduro del Sol, primul in Bairro Alto si al doilea in Alfama. A, daca tot am pomenit de cele 2 mari cartiere, sa aduc aminte si de Baixa sau Cartierul de jos, fla exact intre cele 2 dealuri. Ponturi : incercati Ginja, celebra visinata made in Portugal, pentru doar 1 euro paharul.

Din Lisabona am facut si 2 excursii, prima la Obidos, un orasel magnific, ales intre  cele mai frumoase orase din lume, si la Sintra si Cabo da Roca. Va las pe voi sa va informati despre aceste locuri .

Punctul terminus al aventurii lusitane a fost regiunea Algarve. Am ales sa ma cazez la un hostel in Lagos, si nu am regretat. Cum ar fi sa ai plaja ta, sa fii singur, doar tu, oceanul si probabil vreun pescarus. Lagos este prea frumos ca sa realizezi ca e adevarat, imaginati-va o combinatie intre viata de noapte a  Coastei de Azur si a peisajelor de pe insulele exotice. Cu toate astea, toate vin la pret de Vama Veche!

Si pentru ca nu exista aeroport in Lagos, am parasit Portugalia din Faro, capitala Algarvelor. Merita cateva ore din plin, mai ales ca in cazul meu erau ultimele ore de Portugalia! Le-am trait la maxim.

A, era sa uit! Oriunde ati merge si orice ati face, nu uitati sa intrati in orice patiserie si sa cereti celebra pastel de nata – probabil in top 3 deserturi pe care le-am incercat vreodata.

3 cuvinte despre Portugalia? Fotbal, Vasco da Gama, credinta.

DSCN1002_resize

DSCN1006_resize

cladiri colorate portugalia

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!