Maldive, recomandarea doctorului: Propunere traseu 7 zile în paradis

Maldive loc romantic palmieri

Peste 1200 de insulițe cu o suprafață totală cam cât a Bucureștiului. Aici nu s-a inventat încă termenul de industrie, poluare sau agitație. Au în schimb cele mai frumoase plaje din lume, liniștea unui paradis pierdut prin ocean și recifuri nesfârșite de corali.

Pe lângă săptămâna de vis în Maldive, puteți vizita și Dubai-ul timp de aproape 2 zile, fără să aveți nevoie de cazare. Atât la zborul de dus cât și la cel de întoarcere, veți avea aproximativ 12 ore escală în Dubai, timp suficient pentru a întelege orașul.

 

Propunere de traseu și cazare:

Insulele Maldive erau recunoscute până nu demult ca fiind un loc exclusivist, rezervat doar celor cu foarte mulți bani. Totul a început să se schimbe însă începând cu anul 2009, atunci când guvernul a permis localnicilor să îți deschidă propriile afaceri în turism. De atunci, Insulele Maldive au devenit mult mai accesibile.

O variantă bună pentru a împărți vacanța în insule ar fi să petreceți jumătate din timp într-un resort (prin asta sunt vestite Insulele Maldive în lume) și jumătate printre localnici cu tot ceea ce înseamnă tururi și experiențe locale.

Prima zi: Escala în Dubai

Aveti escală de la ora 04:30 dimineața până la ora 15:45 în Dubai, așa că aveți ceva timp să vedeți orașul. Puteți lua un taxi din aeroport spre Dubai Creek, locul emblematic ce împarte practic Dubai-ul în două părți. De aici puteți admira un răsărit superb asupra zgârie norilor.

Sunteți apoi la câțiva pași de Downtown, locul în care puteți admira Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume – 828 de metri înălțime. Poți face rezervare din timp pe internet și pentru 125 de AED, ai la picioare întreaga lume, de pe platforma de observație. Mai dai o tură poate prin Dubai Mall și printre zgârie norii impozanți și te întrepți ușor spre aeroport, unde urmeaza să pleci mai departe. Linia roșie de metrou leagă centrul orașului de aeroport.

rasaritul in Dubai zgarie nori

3 zile: Să ne bucurăm de resorturile din paradis!

Ajungeți pe aeroportul din Male, capitala insulei, pe 8 februarie, la ora 21:00. Male este cel mai mare oraș al țării și punctul de plecare către orice loc de interes din Maldive.

Apare apoi întrebarea firească, pe ce insulă din cele peste 200 (dintre cele locuite) să aleg să stau? Ei bine, niciuna dintre insule nu seamănă între ele. Nordul țării este compus din insule unde se poate face mai bine snorkelling, pe când sudul este mai bun pentru scuba diving. Plajele cu nisip alb fin, sunt peste tot. O insulă o poți găsi acoperită aproape în totalitate de palmieri pe când alta este doar nisip.

Cert este că dacă vreți să leneviți câteva zile în paradis, cel mai bine alegeți un resort în care singura „grijă” să fie relaxarea. Am căutat mai multe variante de cazare pe Booking și aveți numeroase opțiuni. De la 100 de eur