Maldive: Propunere traseu 7 zile în paradis - Travelship

Maldive, recomandarea doctorului: Propunere traseu 7 zile în paradis

Maldive loc romantic palmieri

Peste 1200 de insulițe cu o suprafață totală cam cât a Bucureștiului. Aici nu s-a inventat încă termenul de industrie, poluare sau agitație. Au în schimb cele mai frumoase plaje din lume, liniștea unui paradis pierdut prin ocean și recifuri nesfârșite de corali.

Pe lângă săptămâna de vis în Maldive, puteți vizita și Dubai-ul timp de aproape 2 zile, fără să aveți nevoie de cazare. Atât la zborul de dus cât și la cel de întoarcere, veți avea aproximativ 12 ore escală în Dubai, timp suficient pentru a întelege orașul.

 

Propunere de traseu și cazare:

Insulele Maldive erau recunoscute până nu demult ca fiind un loc exclusivist, rezervat doar celor cu foarte mulți bani. Totul a început să se schimbe însă începând cu anul 2009, atunci când guvernul a permis localnicilor să îți deschidă propriile afaceri în turism. De atunci, Insulele Maldive au devenit mult mai accesibile.

O variantă bună pentru a împărți vacanța în insule ar fi să petreceți jumătate din timp într-un resort (prin asta sunt vestite Insulele Maldive în lume) și jumătate printre localnici cu tot ceea ce înseamnă tururi și experiențe locale.

Prima zi: Escala în Dubai

Aveti escală de la ora 04:30 dimineața până la ora 15:45 în Dubai, așa că aveți ceva timp să vedeți orașul. Puteți lua un taxi din aeroport spre Dubai Creek, locul emblematic ce împarte practic Dubai-ul în două părți. De aici puteți admira un răsărit superb asupra zgârie norilor.

Sunteți apoi la câțiva pași de Downtown, locul în care puteți admira Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume – 828 de metri înălțime. Poți face rezervare din timp pe internet și pentru 125 de AED, ai la picioare întreaga lume, de pe platforma de observație. Mai dai o tură poate prin Dubai Mall și printre zgârie norii impozanți și te întrepți ușor spre aeroport, unde urmeaza să pleci mai departe. Linia roșie de metrou leagă centrul orașului de aeroport.

rasaritul in Dubai zgarie nori

3 zile: Să ne bucurăm de resorturile din paradis!

Ajungeți pe aeroportul din Male, capitala insulei, pe 8 februarie, la ora 21:00. Male este cel mai mare oraș al țării și punctul de plecare către orice loc de interes din Maldive.

Apare apoi întrebarea firească, pe ce insulă din cele peste 200 (dintre cele locuite) să aleg să stau? Ei bine, niciuna dintre insule nu seamănă între ele. Nordul țării este compus din insule unde se poate face mai bine snorkelling, pe când sudul este mai bun pentru scuba diving. Plajele cu nisip alb fin, sunt peste tot. O insulă o poți găsi acoperită aproape în totalitate de palmieri pe când alta este doar nisip.

Cert este că dacă vreți să leneviți câteva zile în paradis, cel mai bine alegeți un resort în care singura „grijă” să fie relaxarea. Am căutat mai multe variante de cazare pe Booking și aveți numeroase opțiuni. De la 100 de euro/noapte camera dublă la Equator Village Resort, la 200 euro/noapte în Malahini Kuda Resort sau Olhuveli Beach & Spa Maldives. Dar privilegiul de a avea propria ta căsuțe de lemn plutind în mijlocul oceanului nu îl ai în fiecare zi, așa că un mic răsfăț nu strică uneori, nu-i așa? J.

În cele 3 zile aici aveți numeroase variante de petrecere a timpului liber: piscină, plajă, mâncare bună, sport, plimbat pe insulă sau concerte organizate la resort.

Prin Maldive cel mai comun mijloc de transport sunt bărcile sau chiar avioanele charter ce zboară des dintr-o insulă într-alta. Dacă de avioane mai bine uităm, pentru că un zbor dus întors cam sare de 200 de euro, pentru a folosi ferry boat-urile cel mai bine ar fi să te interesezi de programul lor. (nu vă așteptați să respecte întotdeauna programul din păcate).

Un transfer cu ferry-boat-ul între insule costă cam 2-5 euro. Dacă vă doriți mai multă rapiditate și confort puteți alege variana speedboat-urilor. (aici un bilet costă 20-25 de euro). Un site foarte util unde poți găsi informații complete despre transportul prin Maldive este Atolltransfer.com.

luxul din maldive vila privata

 

3 zile: Să întelegem Maldive, alături de localnici

Următoarele 3 zile le poți dedica pentru a cunoaște mai bine insulele și cultura locului. Cel mai bine poți face asta alegând varianta de a te caza la un guesthouse local. Pe Booking.com sau AirBnB găsești numeroase variante iar prețurile sunt undeva între 30 – 80 euro/noapte camera dublă.

Insula Maafushi este cea mai mare după Male și cu siguranță cea mai populară alegere atunci când vine vorba de experiențe locale. Dacă vă stabiliți aici cazarea, poate fi un loc excelent de plecare pentru excursiile zilnice către insulele mai liniștite cum ar fi Gulhi sau Mahibadhoo. Printre localnici, veți avea parte și de experiențe culinare tradiționale. Cum sunteți în Maldive, ați ghicit probabil, va fi vorba de mult pește și fructe de mare J.

Un alt avantaj ar fi faptul că puteți negocia prețul excursiilor direct prin localnici (nu strică să vă interesați puțin înainte și să cunoațteți prețurile medii). Câteva variante de site-uri unde puteți verifica prețurile tururilor sunt getyourguide.com sau viator.com. Fie că mergeți pe varianta să rezervați online, fie la fața locului, aveți cu siguranță de unde alege: de la tururi de noapte pentru a prinde pește, la snorkelling, vizite pe insule pustii, experiențe de gătit cu localnicii și până la a sta toată săptămâna în larg pe un cataran de lux.

barca localnic maldive

scuba in maldive

1 zi: Capitala Male

Cu peste 100.000 de oameni înghesuiti pe o suprafața de nici 6 km, insula Male este în topul celor mai dens populate locuri din lume. De multe ori Male este văzută doar ca o destinație de tranzit către celelalte insule, însă capitala, cu ale sale căsuțe colorate, străzi înguste pline cu tarabe și aerul exotic, merită cu siguranță o șansă.

Ce poți face în Male?

În primul rând, plimbă-te în voie, fără vreun obiectiv anume, poate doar să faci puțin shopping printre tarabele pline cu suveniruri. Apoi, poți da o tură prin Male Market, aflată în partea de nord a insulei, acolo unde poți găsi produse aduse de prin toate insulele. Dacă vrei ceva liniște, mergi în Sultan Park și vizitează și National Museum (este singura parte ce a mai rămas în picioare dintr-un palat grandios din secolul XVI).

La National Museum poți vedea obiecte dintre cele mai variate, de la monezi, hărți sau manuscrise vechi, prin care îți poți face o idee despre cultura și istoria insulelor. Din Republic Square, un loc emblematic pentru cei din Maldive, îți poți lua la revedere de la insule.

piata republicii Male Maldive

Ultima zi: Escala în Dubai

La întoarcere vei avea o zi plină escală în Dubai, așa că te poți bucura din plin de capitala mondială a luxului. Poți petrece timp la Dubai Mall, Bur Dubai – partea veche a orașului (veche însemnând anii 60’ 😋) sau te poți plimba cu o abra (mică bărcuță pe care o puteți lua de la Deira Old Souk Abra Station) pe canalul ce împarte orașul.

plimbare cu Abra in Dubai

Sfaturi utile

Nu aveți nevoie de viză pentru Maldive sau Dubai.

Maldive este o țară sigură, fără incidente majore. Totuși, nu este recomandat să vă aventurați pe insule ce nu sunt pe harta circuitelor turistice.

Fiind o țară musulmană, în Maldive alcoolul se găsește foarte rar, vinerea majoritatea obiectivelor turistice sunt închise și programul transporturilor în comun suferă modificări (în special ferry boat-urile ce asigură transportul între insule).

 

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

Fii la curent cu cele mai tari calatorii si experiente!

Buna! Vrei sa afli primul despre calatorile memorabile organizate de noi si sa afli noutati despre destinatii si vacante?

Aboneaza-te la newsletterul nostru saptamanal si vei primi cel mai tare email din Inbox-ul tau! ;)

DE CE #CALATORIICUTRAVELSHIP?


Aventuri memorabile pentru tineri

Prietenii de neuitat

Experiente acasa la localnici

Oricand in vacanta! (plata in rate)

Fara stres, gata de plecare!

Aventuri, nu vacante banale!