Rio de Janeiro: top 5 curiozități

favela rio de janeiro

1. Știați că...descoperit de către portughezi pe 1 ianuarie 1502 – și numit Rio de Janeiro – “Râul de Ianuarie”, a fost la început ignorat de către coloniști, pentru motivul că nu era o așezare bogată în aur? În primii ani de la descoperire, a fost doar un loc bun de ascunzătoare, preferat de către pirații din zonă.

2. A fost capitala Braziliei din anul 1763 până în 1955, atunci când brazilienii au hotarât să dezvolte centrul țării, mutând capitala la Brasilia.

3. Parcul Național Tijuca, o adevărată junglă de 32 de kilometri pătrați aflată chiar în oraș, este recunoscut a fi cel mai mare parc urban din lume.

4. Rocinha, cea mai mare favelă din Rio, se estimează că adăpostește peste 180,000 de oameni și poate fi considerată ușor un oraș în oraș. Față de Rio, diferențele privind condițiile de trai din Rocinha sunt enorme. Însă cu toate acestea, nu lipsesc din peisaj băncile, centrele medicale sau chiar și un Mc Donald’s.

5. Cu siguranță aveți în minte Carnavalul de la Rio. Acesta datează încă din anul 1723, fiind considerat cel mai mare carnaval din lume, cu aproximativ 2 milioane de oameni aflați zilnic pe străzi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share On Youtube
Contacteaza-ne!